Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Tue Mar 06, 2018 10:24 am

Ma poanta je u nečemu drugome, iman ja daljnje svojte i u Borovu. "Šuška" se da se na njihove proizvode stavlja njemačka etiketa, i izvozi u manje od pola cine ?
Odma se sitin, pisa san o tome, kad je Crvena Zastava iz Kragujevca "izvozila" Yugo 55, luksuzno izdanje, u USA, u trećinu cijene koja je bila u Jugi. Ja, ne budi lijen, pisao njihovoj prodaji, da ga i meni prodaju po toj cijeni, nisan nikad dobija odgovor. A samo transport od Rijeke do Velikih jezera je košta više od vrijednosti auta, bez transporta od Kragujevca do Rijeke, i od Velikih jezera do dealera u USA.
I tako mi, na Balkanu, stalno izmišljamo toplu vodu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 06, 2018 12:23 pm

Tako je.Čim su moji daleki rođaci Koreanci počeli dnevno izbacivat dva gotova broda naši a i mnogi drugi brodograditelji su omar mogli stavit ključ u bravu!
A dok ga se vari kompjutorskom točnošću,drugi robot-kompić ga prigledava jeli sve u redu ! Triba li to komentirat? Ali NE ..naši su hand-made i puno kvalitetniji.Šuplja priča.
Šta si ti reka a i mnogi drugi..jeftinije i isplativije je bilo naše brodograditelje poslat doma i šavat in plaću jer su (g)radili samo gubitke po tim škverima.Neka plovila možda da ali u 21 stoljeću sa velikim i tehnološki visokorazvijenim zemljama mi nemamo što tražiti.Kad tome pridodamo da kod njih nema onih koji su jamili i koji dan danas to rade, onda tu priča završava.
Možda ima disciplina di mi možemo kosooke tuć,recimo u vaterpolu,balunu,košarci ali u brodogradnji nemoguća misija 7 dio! ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Tue Mar 06, 2018 2:55 pm

HDZ dao Kerumu plažu na još 15 godina.Oporba napustila sjednicu.E ovo je vijest! Iz Veloga Mista :D

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 14, 2018 2:06 pm

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Mar 15, 2018 1:25 pm

Po ovome ću ja bit stariji od tebe sada i još odlazit na posal?! Još 15 godina.Ali tu nije kraj.Ako i doživim te godine,pođem u mirovinu, hoće li uopće postojat mirovinski sustav samim tim i mirovine,razumije se.Lovu iz II stupa u koji smo uplaćivali su pokrali,potrošili,nije bitno kad je nema.Na kraju svega pitam se hoće li biti i RH barem kao ovakve za 15-20 godina :?: :o :roll: :?
To je pitanje .

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Mar 15, 2018 2:41 pm

Sada su na sceni VKV prodavači magle, za velike novce. Oni imaju zadatak uvjeriti mase da će im biti dobro, i da će primati mirovine ? Oboje je naučna fantastika.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 16, 2018 11:53 am

Iz kojeg Fonda će biti isplaćivane? O tome ti prodavači magle ne pričaju! :x :evil: Ako se ovako nastavi za moju generaciju će i kontejner na ulici biti SF :!:
Hrvatska se svakim danom sve više pretvara u Zonu Sumraka. :cry:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 16, 2018 1:53 pm

Moj sin, koji radi petnaestak godina kaže meni da nema iluzije da će primati ikakvu mirovinu, onda znaš koja je ura, i kakvi su trendovi u društvu...
Jedno je sigurno, HR društvo ide ka ukidanju prijevremenih mirovina, a dokle traje taj institut, još više penalizirati ljude koji koriste tu mogućnost, te , u konačnici, da svi idu u mirovinu sa 67 godina.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Mar 16, 2018 2:20 pm

Nisam prorok ali nekako ćutim da će se u tih 15 godina ta dobna granica podignuti i na 70 god.Jer njima je najjeftinije da sa radnog mista direktno odemo na groblje. :o Tako to oni planiraju.Pa zar ne vidiš da sve "krešu"osim svojih plaća i beneficija?Ovdje je neophodna Revolucija jer u protivnom nas"malih" neće biti za 30 godina! :cry: Biafra ! Nju su u većinom nastanjivali Kršćani.To je u delti rijeke Niger.Tu su velika nalazišta nafte.Kratko je bila neovisna,od 30 Svibnja 1967-15.Siječnja 1970.Bilo je rata,dosta poginulih,ranjenih a i gladi jer ni Crvenom Križu Muslimani nisu dali da dostavi pomoć Kršćanima.Sad je tamo razvijen "piratizam".To je kad ono čujemo da je otelo neke pomorce sa tankera.I naše su otimali.Nigerija,jedna puno lipo uređena država.Kad skupin lovu omar iden na izlet doli. :roll: Još se nisan rodija kad je rat počeja a urizalo mi se ime BIAFRA ka pojam za glad,rat i patnju civila.Slike one dice sa štumcima su nam još prid očima.Bilo je toga i drugdi po Africi ali pošto su tu nalazišta nafte narod Igbo je zbog nafte platija svojim životima.BIAFRA ka i Etiopija a i Somalija su za mene pojam gladi, patnje i rata.U današnje vrime toga ima po Bliskom Istoku i drugdje ali i Južnom Sudanu.I tamo ima nafte! Sve je kristalno jasno.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Mar 16, 2018 3:56 pm

I onda se mi sad tučemo po bandovima, ko će radit više slotova pojedine ekspedicije, mahom jednonacionalne, koje idu isključivo u svoje bivše kolonije, iz kojih su sisali, i isisali, supstancu, i onda podmeću ostatku svijeta, koji nije bio kolonizatorski, da "pomažemo" te bidne, a takvima su ih napravili baš oni !
Dobar je primjer skoro završena ekspedicija D68I, QSL via IK5CRH, koji samo šta ne skupljaju milodare, ka ubogi, isprid svetoga Frane na Rivi. A i ostale ekspedicije lagano "krešiju" , sa 2 na 3 dolara za "troškove" qsl-iranja !
Još nisan nikad čuja ni vidija da je nas neko prozva bidnima, šta smo sve propatili u zadnjih 27 godina ? Ili je bolje da je tako kako je ? Prisila nan je njihova "pomoć" u ratu, jili smo u brigadi NATO SDO, vojska mi tura pod nos da je datum iz 1971.g. , pokvareno brašno iz Francuske, tone lijekova šta in je isteka rok, iz Italije i zapadne Europe, moga bi do sutra nabrajat...

Zato, šta je reka pokojni mali Dino, oću bit nazadan, i neka me takvoga ostave na miru, i ne diraju.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK