Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Thu Apr 02, 2015 7:18 pm

Ne podcjenjujem 9AFF program, dapače, ali kako to nema referencu u "HRS-ovom" (ako ćemo se zajebavat) programu IOCA ?
Odgovor je vrlo jednostavan, tamo treba otegnut muda do poda, na duge staze, i nema lovorika, nego samo rad, i samo rad. Bojim se da ne upadnem , ponovo, u njihovu zamku, i ne upitam, javno, kud su oni koji su tamo prvi, Tom, Dean Ivo (ali 9A2GF!). Te dugoprugaše, HRS ne zanima, jer bi otvorio Pandorinu kutiju, i razotkrio svu bijedu njihovih, nazovi, kriterija.
Dragulj u kruni, DXCC, i ne spominjem, lista govori sve. Samo, to se onih koji dižu ruke u IO-u HRS-a, ne tiče.
Ostale (radioamaterske) parametre i faktore (za sada) neću spominjati, nadoći će, sami od sebe.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 08, 2015 7:25 am

Evo jutros Hrvatskom poštom stigli printani materijali za skupštinu Hrvatskog radiogoniometarskog saveza 2015. kodnog imena "Ima li pilota u avionu?"

Nismo dobili ni prošlogodišnji broj 4 časopisa a već nam se uvaljuje spika o minimilano 4 broja godišnje u PDF obliku i 2 printana izdanja. Ako se ne varam polako je vrijeme da se priprema broj 2 u PDF-u i prvo tiskano ovogodišnje izdanje? To je ona igra, na dođem ti....

Mislim da je G.G. pri zadnjoj skupštini predložio prikazivanje podataka o broju klubova i članova saveza. Nasuprot tome, dobili smo iscrpnu statistiku kroz nekoliko grafova koliko je ljudi posjećivalo stranice i koje teme.
Ma koga to zanima? Mene zanima koliko imamo clanica saveza, koliko klubova i koliko zastupnika sa pravom glasa? Je li to tajna?
By the way, koliko price o tom webu, a kad se pogleda forum jos i dalje stoje stari moderatori po temama.

Ovo je samo dio Adamovog posta. On je samo načeo vrh ledene sante...
On je dobio materijale, po istarskom ipsilonu lakše dođe, nego po Kalmetini... Valjda bude i nama došlo, ovijeh dana...

Umni ljudi prvo uoče ono čega nema, a trebalo je biti u radnim materijalima, nego onog čega (tobože) ima.
Jer, bez da sam (već) vidio materijale, pouzdano pretpostavljam da u njima neće biti ni slova o prijedlozima, primjedbama, i različitim mišljenjima kako bi trebao izgledati novi statut HRS-a. Javna rasprava, ni J od riječi javna. Ne zna se koja je radna skupina pisala prijedlog, i koja radi na njemu. Sudeći po kopiranom tekstu, sve je došlo iz iste kuhinje, HZTK. Prvo čitanje, drugo čitanje, panel diskusija, omogućavanje SVIM članovima HRS-a da sudjeluju u njoj, to su misaone imenice za ustajalu baru demokracije u D-12.
Izvanredna izborna skupština ? Kada, gdje, i ko će je pripremiti ? Ovi što grčevito brane Prozor, svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, sigurno ne.

Ponavljam se, ono što smo PLATILI još nismo dobili, to se zove hrvatskim jezikom , latinica, VARANJE.

Raščlamba činjenica vezanih za funkcioniranje QSL-biroa je godinama misaona imenica, točnije, zadnjih desetak godina. 700 kg QSL-ki, 85 kg Japanaca, to ni Munhausen ne bi mogao bolje smislit. Ja sam mu, za svaki slučaj, spremio svoje stare feder plate od Opel rekorda 67' , izdrže do tonu i po. Ako izdrže plate, izdržat će i stol u Boćarskom domu. Zajebava me prika, veli, koliko si dobio Japanaca od tih "famoznih" 85 kg ? Ja tri , plus jedna Ogasawara, klub ništa.
Čim su Japs u pitanju , znam da je neki zajeb, u vidu onog kanistra od 5 l , koji drži 25. Zato se i jesu nalokali drugovi u Kraljevici, na čelu s Laureatom (predsjednik Povjerenstva za rad s mladeži, članica mu se izgubila na ARG-u u Mađarskoj, skoro je upucali lovci...), jer onaj njegov PVC kanistar nije drža 5 l kaštelanskog crnog, koliko piše na njemu, nego puuuuno više. Deranje i urlici do ranih jutarnjih sati to samo potvrđuju.

Niko više ne spominje KV uređaje vlasništvo Saveza ? A i što bi, za 9 dana ionako više niko neće obilježavati 90 godina IARU-a ! I još bi trebali tiskat QSL-ke !

Da se vratim na prvu rečenicu citiranog Adamovog teksta, "Hrvatskog radiogoniometarskog saveza" ; nisam mislio doći na (običnu) izvještajnu skupštinu, ali sjetih se stiha iz Ježeve kućice, što smo ga, manje više svi, čitali svojoj djeci "poći ću s vama, jer volim šalu, hoću da vidim, ježa budalu".

Što dalje bješe, kakav je kraj, pričat ću i to, potanko znaj, krvnika vuka, jadna mu majka, umlati brzo seljačka hajka, trapavog medu, o kuku lele, do same smrti izbole pčele,....

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Wed Apr 08, 2015 9:45 am

Haha,platite im članarinu,samo platite.Neka vas hebu kada mogu.Mene ne mogu,ja im platio nisam,niti ću.Njihove usluge kojih ni nema mi ne trebaju,qsl manager moje qsl-ke može ugurati na jedno mjesto,sebi ili predsjedniku,a može i članovima IO,sasvim mi je svejedno.Ostale usluge?Koje?Kako ste glupi i naivni.Tako vam i treba!Jedino dobro u svemu tome je da neće dugo.Znaju li oni to?Znaju!Zadnji trzaj te pokvarene ekipe bilo je nagrađivanje kontest varalice zvanog Mufljuz za sve učinjeno,doduše na lopovski i pokvareni način ali ipak učinjeno.Jadno da jadnije ne može.Jadnicima je i to dobro.Meni ne,zato sa njima posla nemam.Niti ću imati.A radiću na bandu kada god me bude volja.Doduše ,ionako odradim samo pokoji kontest,naravno ne njih 120 godišnje,toliki idiot nisam,pokoji,5-6 godišnje,to je neka normala,onako,za zajebanciju.Ovo je hobi,ne bolest. ;)
9a7zz

Postby 9a2jg » Wed Apr 08, 2015 10:08 am

Nisam mislio ići na skupštinu, ali napalila me je odluka o dodjeljivanju priznanja Nikola Tesla podobnicima ove HRS vlasti, osvjedočenim lopovima u kontestima, a , kako čujem, ima i kaznenih prijava za neke druge stvari.
Bidan Tesla, vrti se u grobu, ka da je na ražnju, kad vidi ko je dobija priznanje koje nosi njegovo ime, i zašto.

Već san posudija jedan kvalitetan foto aparat da to ovjekovječim, za pokoljenja koja dolaze, i za prilog trećem, dopunjenom izdanju Radioamaterske etike u Rvata. Slika će biti identična onoj iz Kraljevice, gdje Puki predaje pehar u Kupu Jadrana istom lupeškom uzdaničkom klubu. Taj posjet Kraljevici je neuspješni komercijalni iskorak druga Džugašvilija, oko transporta RA iz istočne Slavonije u Kraljevicu, koju je, na kraju platio HRS. Pa kad ih je pošlo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 10, 2015 4:54 am

Ja na HRS forum, ne mogu vidjeti uradak komandanta Plastična puškica (u košu). Ja se logiram, kad tamo on line Emir ! I dok se ja čudom čudim odakle on tu, ujutro u 4, pogledah na kalendar, i sve mi bi jasno. Neprijatelj (nikad) ne spava, pa što bi mi ?

Treba ukazati na nepravilnosti, ponoviti gradivo, i utvrditi ko je piva U Madridu grobnica od zlata i Mi smo mornari sa plavog Jadrana, i u kojem društvu.

Pokloniti jedan stolni kalendar aktuelnom potpredsjedniku, koji ne zna što je Cvijetnica, ni što 10. travnja, osobno sam se osvjedočio, i čuo na vlastite uši.

Kako javlja noćna smjena Radio Mileve, najveća tajna, za sada, HRS-a je sastav tzv. radne skupine za izradu novog statuta. Zlobnici vele da je sastavljena od CB-eaša i ARG-ovaca iz HZTK, dok opet neki vele da i ne postoji, jer da postoji, obznanili bi imena. Ti isti zlobnici tvrde da u HRS-u nisu izmijenili ni zapetu, u odnosu na šprancu HZTK, a sve u funkciji nadasve plemenite težnje da marketinški stručnjak dobije nagradu za 10 godina dolaženja u zgradu Dalmatinska 12, iduće godine.
Kako javlja VoM, tu su plemenitu nakanu podržali svi sindikati i HBOR. Ona je i njihovog ravnatelja šuperala !

Moram obznaniti i jedan demanti !
Pisao sam netočno, jer insajder nije bio dobro čuo ! Stoga , ispričavam se svekolikom narodu i narodnostima Hrvatske.
O čemu se radi ? Svojedobno napisah da će skupština početi pola sata prije od javno objavljenog orara, a sve u svrhu "živog" broja časopisa za 2014.g. Wrong ! U to doba će, kako tvrdi glavni urednik Radio Mileve, biti u tijeku sjednica IO-a HRS-a ! Sama činjenica da će se održati jest tajna, a dnevni red iste, još i veća ! Ukratko, ostali su dosljedni sebi, i svom sedmoipogodišnjem ponašanju.

Nosim sa sobom na skupštinu, osim fotografskog aparata, i diktafona, jedan mali tabletić. Nije velik, 7 inča, ali se na youtube-u lijepo vidi krađa Laureata u natjecanju. Ko voli nek' izvoli. Nek se zna kome su dodijelili priznanje.
Bidan Tesla se još vrti u grobu.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Apr 14, 2015 6:34 am

Čitam mali mini serijal na HRS forumu, o tome kako dobiti radio uređaj besplatno. Mladu osobu koja traži da mu ga neko pokloni, niti znam , niti sam čuo za nju, ali mi je interesantno njegovo razmišljanje.
On, naime, ni jednom riječju ne spominje mogućnost da mu neko da posla, da zaradi, pa da kupi uređaj, nego, u startu, ide na sentimente, udara u ono gdje je ljudska populacija najranjivija, sebedarje i čovjekoljublje.
I, šta je najgore, nađu se "pacijenti" koji ga podržavaju, i pomažu u toj nakani.

Jedan od uzroka njegovog i njihovih ponašanja vjerojatno leži u činjenici da su mnogi pretvorili matični radio klub, pa i Savez, u samoposlugu, sa čije će police uzeti uređaj, i odniti ga doma, sa, ili bez, reversa. Od glave riba smrdi, nisu se naraštaji koji dolaze ni imali u koga ugledati, u pozitivnom smislu.
Pa, zar ne bije glas oba Laureata ovogodišnjeg Nikole Tesle da su u cijelosti privatizirali matični radio klub za svoje potrebe ? Zar se obilato ne koristi klub za ostvarivanje samo svojih osobnih interesa ?

U tom kontekstu, onih par Slavonaca , koji su prošlu godinu punili forumske stupce, i čiji su logovi puni, a klupski prazni, sve rađeno s klupske stanice i lokacije, još su mila majka !

Bože mili, dokle smo došli, kad aplaudiramo onima koji su malo više moralni, i "boljeg i prihvatljivijeg" društvenog ponašanja.
9a2jg

Postby 9A9AA » Tue Apr 14, 2015 9:23 am

9A3DSU je napisao da je student. Mudre i sijede glave na "onom" forumu propustili su mu dati jedini i najbolji savjet - neka uči. Ima vremena za DXCC entitete, ali za učenje prolazi i odlazi u nepovrat.
Nikola, 9A9AA
9A9AA

Postby 9a4db » Tue Apr 14, 2015 11:35 am

Baš tako, kada dobije svoj kruh u ruke,
onda niti nabaviti ili sagraditi uređaj u kitu nije problem...
Do tada nije loš niti SWL sa malim Sony-ijem,
kojega se da naći jako jeftino (jeftinije od VHF Baofenga),
jer ljudi više ne slušaju HF broadcasting.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Tue Apr 14, 2015 1:57 pm

Za sve drugo za početak predlažem bolju suradnju u klubu.

Ko će mu predložiti da transformira klub u samoposlugu , nego - Uzdanica, glavom i bradom. On je to uspješno prakticirao, godinama, da ne rečem desetljeće i pol, pa stoga sada nastoji prenijeti svoje "bogato iskustvo" u tom modalitetu, na naraštaje koji dolaze.
Blago klubu koj' ga ima.....

Ja se naježim kad čitam ovakvo štivo, jer sam jedno ljeto radio da bi kupio HF prijemnik, jedan od uvjeta za postati SWL.
Sve uređaje koje imam sam kupio svojim novcem, i za sve imam i ugovor o kupoprodaji.
Još čuvam račun za DX3B , vertikalku u produkciji Tehničke radionice Saveza, kao jednu od 5 koje sam donio u Split, i koje su još u funkciji.

Očigledno moja razmišljanja nisu na tragu razmišljanja tih i takvih "mladaca" , i njihovih istomišljenika.

Zato mi i žena stalno spočitava da sam krivo odgajao našu djecu. Ja ih učio rad, odgovornost , poštenje, očigledno to više ne "igra"...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 15, 2015 3:27 pm

Koliko vlastodršci u D-12 drže do svoje "baze" govori i činjenica da se uopće nisu udostojili staviti izviješće NO-a u materijale za skupštinu. Naravno da sam reagirao, i u primjerenom roku reagirao. Očekuje se rasplet.

Da imaju D od demokracije, i J od javne rasprave, bili bi priložili sve podnesene prigovore, primjedbe, i mišljenja koja su zaprimili, s komentarom i raščlambom zašto su ih prihvatili, ili zašto ih nisu prihvatili.
Ovako, idu na "sigurno", zdravo za gotovo, i to su i ugradili u dnevni red, šta ko ima tu prtljat, oni su odlučili da se mora izglasat novi statut u subotu, i točka !

Dobro in je napisa Gumeni : Prokockali ste povijesnu šansu !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK