Pravilo 2.)
Neovisna građanska udruga ne može imati u svom statutu odredbu o pripadnosti nekoj drugoj udruzi.
To se rješava ugovorom, a ne statutarnom odredbom.
Organizacijska struktura tipa HZTK - HRS bila je nazočna u državama bivšeg "Varšavskog pakta".
Logično, jer je tadašnji državni ustroj želio kontrolu nad svim djelatnostima građana. A posebice radioamaterima.
Danas je to povijest.
Osim u Hrvatskoj.
Tonći Majica ovo napisa noćas. Ja sam to napisao barem 20 puta, od kad je ovog foruma. Zadržavanjem etatističke strukture, iz pedesetih godina prošlog stoljeća, kontrolira se i usmjerava aktiviste Narodne tehnike, a uvođenjem sustava "prepoznavanja vrijednosti", promiče se, nagrađuje i plaćaju oni koji bezpogovorno služe sistemu.
Zato se HRS nije ni osvrnuo, a kamoli da je javnosti prezentirao naše poglede i viđenja novog Statuta, jer bi se ova autarhična struktura razjebala, i na njenim ruševinama gradili novi i bolji odnosi, primjereni 21. stoljeću, a ne Josifu Visarionoviču, i njegovim reliktima.
Istra je imala svog "predstavnika", moju generaciju, Marijana, koji je odšuti svoj cijeli mandat u IO-u, dizao ruke kad bi mu rekli, i ispunio je NJIHOVA očekivanja. Zamijenio ga je Hrle, koji isto radi sve što oni hoće, i naume, ali za osobni probitak.
Dalmacija je imala svog samozvanog predstavnika, druga Laureata. Uopće ne dvojim da je on instalirao sadašnjeg samozvanog predstavnika, jer i sam napisa da je bio u oba kluba, kao i on !
Može "predstavljati" ta dva kluba, dok se drugačije ne naredi.
Predstavnik Slavonije je nosio rakiju na skupštinu. Osobno sam vidio da su neki bili polupijani. Treba li tome komentara ? Vjerodostojne ruke u zraku, ili apstinencijska kriza ?
A tko nadzire Nadzorni odbor ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja