Prođe i treći tjedan kako je završilo u Njemačkoj.Navodno smo i platili odlazak našega predstavnika.Navodno je netko bio.Predstavnici susjedne zemlje su ga,stvarno-ne navodno- odvezli i dovezli nazad do svoga odredišta.Dal se vratio u svoju bazu?Ima li kakva nova Preporuka po kojoj bismo se trebali ravnati?!?
Zar uvijek moramo saznati novosti od susjeda ili kopati po netu...-HILFE!!!!!
...sada će glasnogovornik napucati par linkova....DANKE,to znam i sam!
Zlatko-9a2sb
Marko pozdrav,
Kao što sam naveo u jednom drugom postu, sve pojave se mogu objasniti matematikom.
Neukom puku, koji nisu vični matematici trebao se pronaći način kako nešto objasniti, tu uskaču narodne poslovice, dakle one iz naroda.....
jedna od takvih je i slijedeća:
"Ne laje pas radi sela nego radi sebe"
Evo, primjera radi, staviti ću se u ulogu prosječnog roditelja i nakon tvoje promocije medijskih linkova kliknuti ne jedan.
Čitam članak i mogu reći da mi se sviđa sve što vidim i čujem i samo riječi hvale na školu i voditeljicu projekta, BRAVO.
Hm, zašto ne bi i moj sin upisao Prvu srednju informatičku školu ?
Idem malo izguglati tu školu da vidim šta i kako će i moj sin upisati upravo tu školu.
Sve super, pet, programi, uvjeti, sve štima. Kao da ta škola nije u Hrvatskoj nego u Norveškoj, Finskoj, dalekoj Americi...
Ajde da vidim da li zadovoljava uvjete upisa i koliki je prag potreban za upis u školu. Sin je odlikaš, sve 5.0 trebao bi upasti, a i ja ga doma drilam sa arduinima, raspijima...
Nema praga za upis! Odlično!
Ali zato ima jedan drugi prag: 33.000 kn godišnje!
"Škola nema bodovni prag. Uvijet upisa je ljubav prema informatici te razgovor sa ravnateljicom.
Školarina za jednu školsku godinu iznosi 33000 kn, a može se platiti godišnje, kvartalno ili u mjesečnim ratama."
Nekako se baš čudno posložilo jedno iznad drugoga, ljebav prema 33.000 kn. Slučajnost ;D
I sad ja računam (matematika i narodne poslovice) supruga i ja uprihodimo godišnje 100.000 kn. Hm, 33.000 kn nam je upravo godišnji izdatak za podstanarstvo.
Sine dragi, nećeš na Mjesec, ma nećeš ni telefonom pričati sa ISS-om, žao mi je...
Dakle, sasvim je normalno za privatnu školu da se reklamira na tržištu i pliva u bari sa krokodilima. To je legitimno.
Ono što je upitno je kako novinari i mediji prenose takve događaje.
Od telefona napraviti telebridge je samo minorno prodavanje magle....
Što bi rekli pojedinci - plaćena reklama, idemo dalje, takvih medijskih članaka je pun internet, ex.žutilo od štampe.
Slažem se da je kod nas bitnije biti prvi u selu nego zadnji u gradu (narodna poslovica opet).
Zanima me koliko će stranih medija, portala, foruma prenijeti ovu vijest da su učenici jedne privatne škole telefonom razgovarali sa ISS-om.
Uostalom to uopće nije radioamaterski projekt, tako da je bespredmetno trošiti elektrone na ovu temu.
Tebi osobno pohvale na trud i zalaganje za sve što činiš i pomažeš svima na polju tehničke kulture.
pozz
QV
Najnoviji biser mi je (ponovno) HRSVKS. Nakon pustih slanja formulara, preuzimanja obveza, dodjeljivanja zapovjednih mjesta evo opet krećemo od nule. Godinama se plaćaju domene a na webu samo logo i tajni planovi rada. Sada se opet traže popisi, što tko ima od opreme, ... Jad i čemer. A sustav bi trebao poslužiti kad padnu komunikacije. Vjerojatno bi trebali preko DMR repetitora (kojima je isto pao internet) dojavljivati? Megabitni modemi na radioamaterskim frekvencijama su nam ispod časti? Bolje da ide sve preko telekom operatera. Lakše je, a lova - pa nije neka kad se usporedi s OiVom ;D
A "PLAN RADA" je točno jedna jedina rečenica : " Također vas molimo da se uključite u rad Stožera civilne zaštite na županijskim, gradskim i općinskim razinama kako bismo uspostavili komunikacijski sustav za operativne snage CZ." Zemljo otvori se !!
A ne ovaj smiješni poziv koji 9A2R i 9A3UZ šalju klubovima u ime HRSVKS (nisam znao da to još postoji, mislio umrlo odavno) za "uključivanje u sustav HRSVKS". Bezobrazno iskorištavanje krize za nečiju reklamu.
Users browsing this forum: Google [Bot] and 9 guests