Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat Jan 13, 2018 9:52 pm

Bit će ih sve to manje. :D

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 14, 2018 5:12 am

Zahvalna je, ujedno i tužna analiza, onako, ad hoc.
Iz naše županije dosta mladaca, no dosta i onih koji ne znaju pravila saobraćaja, ne znaju radit, ukratko, ono što desetljećima pričam, tek nakon položenog ispita treba raditi na sebi, slušati, neko te mora voditi.
Iz šibensko-kninske nisam čuo 1CKL u neovisnoj Hrvatskoj, a od tamo uredno rade 6C, 3MA i 8RA. Za Antu znam da mu je matični klub 1CIG, ali ona dva, ko rakova djeca, ili jarci na brvnu... ?
Iz istarske i primorsko-goranske nisam čuo nikoga, valjda još Istrijanima nije došla "bratska pomoć" iz Slovenije i HRS-a, ki će ga znat ?
Iz dubrovačke, nitko, ta nije ovo Memorijal Ronalda Browna !
Iz Broda se javija Viktor, i na svoj i na tuđi znak, biće da nije uspjela zamjena, balun za (drugu) ženu ! ;)
Najjači signal na bandu, bez konkurencije, Marin 5M.
Iz grada Zagreba se javlja Oto, debul signal, biće nije proučija instrukciju, onog uređaja Saveza na revers ?
RK Marjan ide, poslovično, na masovnost postaja, da "brojčano, i matematički" sjebe konkurente. Svi su "banjičari" bili na broju, javljaju se , ka po špagi, sve po PS-u.
Drago mi je, da sam, među brojnim stanicama iz Zadra čuo Ivu, podmetanja u Savezu ga nisu pokolebala da i dalje radi na svom hobiju. Mladci iz 6V su odlično radili, odličan signal.
Iznenadilo me nekoliko stanica iz karlovačke županije, sve jadni signali, baš kao i predsjednikov.
Oni ostali, šta imaju uređaje Saveza na reversu se nisu javljali.
Nisam čuo ni 1CRT, on im služi samo kao trojanski konj, kad treba sjebat "stanice s Jadrana", u Kupu Jadrana. E, moj narode...
Stanice iz Varaždina , Ludbrega i Siska, dosta jake, odlični operatori.

Opet nisam čuo Krešu i Matu, ovo in je drugi žuti karton kod Pilata (ne Poncija), prvi in je bija kad nisu (elektronski) glasali.

I sad mene muči di su pusti uređaji i oprema 1CKL-a, četnici su bili došli do šibenskog mosta, kad ih je zaustavilo topništvo s Žirja, nisu ušli u grad. Znači, za pretpostaviti, domaći lopovi.
Ma zašto mi je ovo odnekud poznato, a Šute mali, di ti ono radiš ? Na Rebru ?

Ima još, podnaslov je " Štela..."
Last edited by 9a2jg on Mon Jan 15, 2018 6:11 am, edited 1 time in total.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 14, 2018 5:12 am

Zahvalna je, ujedno i tužna analiza, onako, ad hoc.
Iz naše županije dosta mladaca, no dosta i onih koji ne znaju pravila saobraćaja, ne znaju radit, ukratko, ono što desetljećima pričam, tek nakon položenog ispita treba raditi na sebi, slušati, neko te mora voditi.
Iz šibensko-kninske nisam čuo 1CKL u neovisnoj Hrvatskoj, a od tamo uredno rade 6C, 3MA i 8RA. Za Antu znam da mu je matični klub 1CIG, ali ona dva, ko rakova djeca, ili jarci na brvnu... ?
Iz istarske i primorsko-goranske nisam čuo nikoga, valjda još Istrijanima nije došla "bratska pomoć" iz Slovenije i HRS-a, ki će ga znat ?
Iz dubrovačke, nitko, ta nije ovo Memorijal Ronalda Browna !
Iz Broda se javija Viktor, i na svoj i na tuđi znak, biće da nije uspjela zamjena, balun za (drugu) ženu ! ;)
Najjači signal na bandu, bez konkurencije, Marin 5M.
Iz grada Zagreba se javlja Oto, debul signal, biće nije proučija instrukciju, onog uređaja Saveza na revers ?
RK Marjan ide, poslovično, na masovnost postaja, da "brojčano, i matematički" sjebe konkurente. Svi su "banjičari" bili na broju, javljaju se , ka po špagi, sve po PS-u.
Drago mi je, da sam, među brojnim stanicama iz Zadra čuo Ivu, podmetanja u Savezu ga nisu pokolebala da i dalje radi na svom hobiju. Mladci iz 6V su odlično radili, odličan signal.
Iznenadilo me nekoliko stanica iz karlovačke županije, sve jadni signali, baš kao i predsjednikov.
Oni ostali, šta imaju uređaje Saveza na reversu se nisu javljali.
Nisam čuo ni 1CRT, on im služi samo kao trojanski konj, kad treba sjebat "stanice s Jadrana", u Kupu Jadrana. E, moj narode...
Stanice iz Varaždina , Ludbrega i Siska, dosta jake, odlični operatori.

Opet nisam čuo Krešu i Matu, ovo in je drugi žuti karton kod Pilata (ne Poncija), prvi in je bija kad nisu (elektronski) glasali.

I sad mene muči di su pusti uređaji i oprema 1CKL-a, četnici su bili došli do šibenskog mosta, kad ih je zaustavilo topništvo s Žirja, nisu ušli u grad. Znači, za pretpostaviti, domaći lopovi.
Ma zašto mi je ovo odnekud poznato, a Šute mali, di ti ono radiš ? Na Rebru ?

Ima još, podnaslov je " Štela..."
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 14, 2018 8:30 pm

Poslušaj slijedeći "kontest".Čuti ćeš ih još manje.
Ljudi "progledali"bolan. ;)
Meni gro njih na tel.rekli.
"Australac"će opet kazat da širim anti HRS propagandu.Bio sam 12 sati u QRL-u tijekom tog natjecanja pa neznam jesi li njega čuo?Ne nužno iz Australije. :lol:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 15, 2018 6:56 am

Paz' vako, kad san ja, prije cca misec dana, javno pisao, urbi et orbi, da u planovima pišu pizdarije, o "timova mladih", 10-20 njih po timu, zastupnici koji glasaju nisu htjeli vjerovati, a neki ni pročitat. Njihovo pravo, reka bi neko sa strane, samo neka onda budu konsekventni, i maknu se s te, po meni, važne funkcije, jer glasaju za HRS vrhušku, ne za dobrobit HR radioamaterizma. I tako već lijepi broj mandata !

Pohvalio sam momke s 9A6V, i neke sa ST područja, samo, brate mili, baš kako i napisah, bilo ih je, baš s našeg područja koji ne znaju kompletirat vezu. Opet ponavljam, nisu oni krivi, nego onaj koji ih je pustio na ispitu, i onda - diga ruke od njih, kad im je najpotrebnije.
Oni su samo "krivi" što znaju da ne znaju, a prtljaju se u to.

Druga Peru nisam čuo. Zato sam čuo dva od tri člana Povjerenstva za rad s mladima, one kojima "smrdi" neovisna Hrvatska, a uzeli su od nje sve što se moglo, i još su "namirili" svoje okolne istomišljenike. Ne krivim ja njih, to su stari ljudi, stariji od mene, neće i ne mogu se minjat, nego one koji su ih, u ime HRS-a, tamo namistili, oni sigurno imaju svoj plan, kad su natu prevažnu dužnost stavili lutke na koncu.

Uvik se sitin dvi stvari u neovisnoj RH, ukidanje ovlaštenih osoba za obavljanje tehničkih pregleda, i biranje članova ispitnih komisija.

Ukinulo te tehničke osobe koje su bile tehnički, konzultantski, prijateljski i besplatan faktor koji je garantirao sustavu da nitko nije u eteru s falšim podacima iz prijave, da uređaj nije ukraden, da su se poštovale sve tehničke norme i propisi. Nekome, tko je predobro znao što nosi rat, i što rade "psi rata", je odgovaralo da niko ne postavlja "suvišna" pitanja, od toga gdje je porijeklo uređaja, nadalje.
Radio sam to, po cijeloj Dalmaciji, od Dubrovnika do Zadra, Knina i Imockoga, uvijek na svoju (financijsku) štetu, ali na osobno zadovoljstvo, i korist društvenoj zajednici i radioamaterskoj obitelji.

Odmah po završetku Oluje sam se udubio u problematiku sastava članova Ispitnih komisija. Nerijetko su birani kao redoviti i STALNI članovi tih komisija oni koji nisu ni vidjeli rata, osim na HTV-u i YUTEL-u, a neki od njih su radili za JNA, po Ugovorima koje smo našl prilikom zauzimanje TC Kila, kod Splita, doslovce do zadnjeg dana nazočnosti JNA trupa u Splitu ! Sreća moja, o tome sam višekratno pisao, što su uz mene bili još dvojica dragovoljaca radioamatera iz mog kluba i jedan iz RK Marjan, niko nije umra, Bogu fala, pa i oni mogu posvjedočiti ove retke.
Drugi je cili rat, i poraće bio na "radnoj obavezi", čitaj, hrvatski, latinica, zakonsko izbjegavanje hrvatske odore, ZNG, Policije ili HV-e.
Dok sam ja bio po prvim crtama, bez dinara, on je uredno uzimao novce (dnevnice) za svaki odlazak na teren, kraj vrlo visoke plaće.
Treći, isto na "radnoj obavezi", nije se mica iz stalnog QTH, cili rat, pokorno poslušan, idealan za ove ZG mufljuze kojima je bila potrebna marioneta.
Četvrti , kojemu smrdi današnjica, i kome smo svi mi dragovoljci "pijani ustaše", dvaput nagrada i novci HZTK, plus nagrade i pogodnosti ZTK Split.
S takvim "ispitnim kadrom" HRS moćnici su baratali kako su htjeli, zadnje 22 godine, propuštalo se onoga i one koje bi označili, i javili.
Buljuci WiFi jaša su propušteni, jer je Australac javio da se potpiše bianco zapisnik, unaprijed.
Pusti lovci, po Hvaru, Korčuli i Braču, s kupljenim uređajima, ukradenim od logistike HV-e, propuštani su na ispitima na koje nisu ni bili.
I onda će mi neko reć da neko nije uzima lovu ? Je, uzimali su, visoko, ova četvorica su bila odabrana jer im se uvik mogla začepit gubica, ručkom oborite ribe, butelje od 7 dcl vina, ili, krajnje, nedavnom prošlošću.
Jel' ti sad jasno odakle, između ostalih izvora, lova, koja nije nikad nigdje knjižena, za izgradnju i opremu kontest lokacija ?
Jedan od onih koji je da lovu mi je osobno svjedočio, i sve potanko ispriča, ali neće nigdje da javno svjedoči, i moli da mu ne spomenem ime.
Jel' ti sad jasno zašto mi je zapriječeno pisanje na HRS forumu, gdje sam kažnjen više od osuđenog ratnog zločinca, koji je ubijao djecu , žene i starčad ?

Ima još...
Prikoviše.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 15, 2018 3:56 pm

MENI SE SVE TO ZGADILO PA SAN OTIŠA IZ RK "MARJAN".JEDAN KOJI JE IŠA DVI GODINE IZA MENE JE REKA DA NE ŽELI VIŠE BIT ČLAN PRIVATNOG KLUBA!
DEBOTO.NJIH 4-5 STVORILO KRUŽOK U KOJI NEMOŠ UĆ OSIM AKO NISI NJIHOV.POŠTO SAN JA ROĐEN SLOBODOMISLEĆ, NORMALNO DA SE NISAM MOGA UKLOPIT.
ETO IH TAMO,NEKA SE "KUPAJU"KAKO ZNAJU,MENE VIŠE NEĆE NI VIDIT NI DOBIT PUNAT U NATJECANJIMA.
NE ŽELIM NIKOME NIŠTA LOŠE ALI ZA MENE JE TA PRIČA ZAVRŠENA.
BTW,DVA IN ZNAJU RADIT CW,ALI SAMO JE JEDAN ZAISTA AKTIVAN OP.,DOK JE DRUGI U PASIVI.NITKO TREĆI NEZNA RADIT TELEGRAFIJU! JA KOJI ZNAM IN NISAN VRIDIJA.U REDU DRUGOVI KAD TAKO HOĆETE,MOLIM LIJEPO,ODOH JA.OVO JE SLOBODNA ZEMLJA,BOGU FALA.SVAK NA SVOJU STRANU I MIR DO NEBA.
A TAJ KOJI IH JE ZA NOVCE PROLAZIJA JE MRTAV.
O AUSTRALCU I NJEGOVIM SRANJIMA JE DEGUTANTNO PRIČAT.BILO BI MU BOLJE OSTAT U VK.ALI NISU TI AUSTRALCI EBETE,HE HE.IMA IH KOJI SU NAKON PRVOG METKA POŠLI NAVIGAVAT.JBG,NEKO JE ZELENBAĆE TRPA U ŽEPE A NEKO GELERE. ;) NIKOME JE RAT BRAT :!:
O UREĐAJIMA SAKRIVENIM U GOMILAMA,UREĐAJIMA "NA POPRAVKU" 91 U NJEMAČKOJ BI MOGA ROMAN NAPISAT.A PRIPOZNAT ĆEŠ IH KAD IH PITAŠ ŠTA JE RADIJA 91 I DI JE BIJA?PO REAKCIJI TI OMAR SVE BUDE JASNO. ;) JEMA IH KOJI SU I PTSP DOBILI U KANCELARIJI.JBG,0D 91-96 JE PUNO GODIN. :D
PREVIŠE SAN TOGA ČUJA I VIDIJA A I DOŽIVIJA.EVO ME GLAVA POČELA BOLIT..OPET KAFETIN,ASPIRIN,NEOFEN FORTE 400 ... :(

ZDRAVI I VESELI BILI...DRUGOVI

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 15, 2018 11:13 pm

Kako san cili dan bija u Splitu, tamo me zateka poziv na mobitel. Pita prika što, u nabrajanju članova ispitnih komisija nisam spomenija druga Gumenog i samozvanog doajena.
Ima razlog za to. Skoro da bi se zakleja da se oni nisu prodavali, ni za riblje večere, ni za novce. Oni su puštali one za koje su smatrali da produžavaju njihove ideje i stavove, osiguravala se "stara platforma, za 21 stoljeće".
Muzil i Banjica, ajde mali, bit češ kraljica !
Atroke Kasparov !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 16, 2018 2:11 pm

Gledan već dva dana zaredom, besramno samospotiranje druga Džugašvilija, na dx clusteru. Mora bit da ima nešto u tom sufiksu AA, nešto narcisoidno, jače od njih, a...?
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 16, 2018 3:42 pm

Koliko puta Alfa si reka :?: :D

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 16, 2018 6:18 pm

Večeras je onom dvojcu, koji ga tobože spotira, dodao i trećeg, 2SV ! Koliko sebeljublje i egoizam mogu daleko ići ? Da nije, morti, on koautor Radioamaterske etike ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK