Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Jan 09, 2018 10:49 am

Danas, 9. siječnja AD 2018, JEDANAEST dana nakon glasovanja zastupnika skupštine HRS-a javnost nije izviještena o tijeku, i rezultatima !
Nije bila upoznata ni s tijekom i sadržajem javne (u naravi, tajne) rasprave !
Ko je dobio mandat da se igra demokracije ?
Dokle taj javašluk u D-12 ?
Jesu li "sigurni" u ishod glasovanja, pa što da informiraju one koji su glasali, u dobroj vjeri ?
Zar nisu odgovorni bazi, koja ih nije izabrala, ali koju prizivaju kad im treba privid demokracije ?
Kako se sada ne pozivaju na, citiram, "ustaljene norme i praksu u HZTK" , kao kod nepripadajućih i amoralnih prinadležnosti i pogodnosti, samo iz činjenice da fizički "rade" u Dalmatinskoj 12 ?

Morti slažu časopis, kojeg NISU tiskali u 2017.g. , a uzeli novce ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 10, 2018 10:33 am

https://www.hamradio.hr/download/Skupst ... ovanje.pdf

Djetešce nam se rodilo....
Je da je bilo na zadak, ali sve je u redu.
Dok dite ne počme plakat, mater ne vadi sisu...

Rezultati su tu, odma san dvojici prešidenata, najranije, jeba sve po spisku, jer meni pričaju jedno, a rade (glasaju) drugo. No, grubo je to, kad ja moran govorit sjedinama, da nemaju obraza i časti.

Od 95 zastupnika glasalo 60. Od 92 kluba nije glasalo 44 ! Znači, 48 % NIJE glasalo !
Ko onda drži HRS vrhuški glavu iznad vode ? Upravo oni, što pišem DESET godina, s jednoznamenkastim brojem članova, razni Jasmini, Vide, Sanjini... Ti fantom klubovi i služe da se namiri potreban broj glasova, da bi se farsa umotala u celofan s cvijetićima.

Ono što me zaista iznenadilo jest činjenica da nisu glasali radioklubovi u Veloj luci i Zaboku ! U oba kluba zastupnici bivši čelnici HRS-a ! Laureati HZTK, koji su prošli filter HRS-a !
Nešto smrdi u državi Danskoj, jer obadva su vrlo pametne osobe, nije valjda da je pukla ljubav ? Otvorile in se oči ? Vakat je !

Ima još opservacija, ali ću to ostaviti za naredne dane. Imam materijalne dokaze da su neki glasovali za druge zastupnike, iz drugih klubova, nije teško provjeriti čiji je potpis na dokumentu !
Eto, slučajno (a na Balkanu slučajnost ne stanuje) pošiljatelj je jedan od bivših laureata priznanja i novaca HZTK !

Gospe sinjska, jel' ti ovo vidiš ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 12, 2018 9:50 am

Danas započima Eurobsko Prvenstvo u rukometu.2009 U LN smo imali Svjetsko.To smo prvenstvo obilježili sa RA aktivnošću sa prigodnim znakovima.9A2009ST na primjer za grad Split.Bilo smo aktivni.Moja malenkost je uz posao u mjesec dana odladila nešto preko 4000 RA veza sa cijelim Svijetom !Najviše veza iz 9A.Iza toga sam dobio jezikovu juhu ali nema veze.Sve sam im oprostio ali ne i zaboravio.Pogotovo samozvanom "predstavniku" Dalmacije.Ali bilo pa prošlo.
Evo danas se nakon 9 godina otvara Prvenstvo u rukometu u onim istim nikad odplaćenim dvoranama pa skoro pukla bruka zbog radi toga.
Neću sad o tome, to ću ostavit kolegi Kokiju koji je puno upućeniji od mene u tu problematiku.
Mene zanima hoće li 9A RA-i ovo Prvenstvo obilježiti sa prigodnim pozivnim oznakama.Hoće li možda netko oboriti onih mojih 4000+ veza? ;) Daj Bože.
Da napomenem da sam te veze radio uz 8 sati rada u firmi.Doša bih doma,ručao i sjeo za postaju.I vikendom naravno.Trošio vlastitu opremu,spalio balun na dipolu za 7 ali sve to nije bitno.Nije beg cicija.Više sam novaca utrošio u opremu nego mi je vlas na glavi.Nemam revers.Moj.pok.otac,mater i ja.I hanuma naravno. ;) Svi su ti ljudi stali i stoje iza mene i moje radioamaterske aktivnosti.Nije ovo ni laž ni patetika.Neki su besplatno ODNILI doma zajedničke nam uređaje i opremu.Kad se traži da nešto odrade ,nema ih!Ispare ! Petar Pan. :)

Mjesecima kasnije uz žilavu borbu,uz pustu pisaniju sam jedva od Saveza iskamčio prigodnu diplomu.Naime tražili su da je platim :!: :?:
Treba li nekakav dodatni komentar :?: :roll:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 12, 2018 11:20 am

.
Neki su besplatno ODNILI doma zajedničke nam uređaje i opremu.

Tragedija je društva, u što se pretvorilo, jer svi se ti "čuvari narodne imovine" znaju, imenom i prezimenom, neki umiru, pa in žena i dica njanci ne donesu u klub šta su imali na "vječnom reversu", među njima su i oni šta su imali plaću među prvih 5 u Split, a žicali se cili život !

Jedan naš bivši član, nedaleko od tvoje lokacije, odnija (ukra) Atlas 210X, i kad je spržija izlazne tranzistore, nazva predsjednika kluba i pita ima li rezervne ?!!!!!?. Znan ga 55 godin, nikad nikome nije platija piće, a ogrebat se di stigne. Prodavat pamet, di stigne. Čudi me kako , takav, nije dobija kakvo društveno priznanje ?

Drugi su odnili uređaje, antene, lineare, match box-eve, elektronce, ručice, kompletne setove alata, mjerne opreme, telegrafske učionice, razglase, UKV mobilne i fiksne uređaje, vokce, neki su čak ukrali i prve lisice u Dalmaciji, koje san ja ka prešidente inicira , kupija i donija u klub, i to su priprodavali.

Ne glumim DO, niti se tako ponašam, ali kako se društvo amoralno i nepošteno ponaša, tako i Savezi, tako i pojedinci u klubovima.
Misliš da RK Marjan ima i 1% koristi od prebjega iz mog kluba ? Ima karinu, i to od debela vola, samo brige, i možebitni manjak u blagajni.
Već viđeno, zar ne ?
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 12, 2018 12:06 pm

Sve je to jedna velika IZDRKOTINA :!: :x

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 16, 2018 9:22 pm

Ja bi iskoristio priliku da uz tvoju poruku podsjetim sve hrvatske radioamatere bez obzira da li su platili članski doprinos da:
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu financiraju ovaj web i ovaj forum, te mnoge druge webove i forume u kojem mogu sudjelovati svi radioamateri
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu plaćaju doprinos IARU koji se bori za interese svih radioamatera u RH
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu plaćaju QSL biro za sve radioamatere u RH
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu plaćaju i KV i UKV natjecanja, webmastere i robote za sva naša KV i UKV natjecanja u kojima mogu sudjelovati svi radioamateri u RH
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu financiraju i UKV repetitorsku mrežu
...

A demokratska načela HRSa su da do 15. siječnja imamo i plan rada i financijski plan za 2018. na web stranicama javno i transparentno, da su rezultati elektroničkih skupština javno objavljeni, da su zapisnici IO vrlo brzo javno objavljeni, da se na skupštinama HRSa dozvoljava govoriti i onima koji nisu članovi Skupštine, itd itd...

73,
Hrle - 9A6XX

Ako je i od našeg dragog, i nezamjenjivog Hrleta, previše je. On, i ostali iz IO-a HRS-a, su se toliko uživjeli u ulogu aktera demokratskih procesa u HRS-u, da me podsjećaju na naturšćike iz Brešanovog komada Amlet iz Mrduše donje !

Po ne znam koji put, naša Uzdanica smatra sve radioamatere, koji nisu direktno pri D-12, idiotima. Zašto ? Zato jer samo onaj ko tako misli, ili brani one oko sebe koji tako misle i delaju, može napisati gore kvotirano.

Pođimo redom. RA u Hrvatskoj, koji plaćaju članarinu HRS-u imaju najsterilniji forum na Balkanu. Zašto je takav, znamo svi, ukratko, represijom i lažnim optužbama su izbacili slobodnomisleće.
Drugo, doprinos IARU je harač, koji bi se morao platiti i da su u HRS-u 500 plaćenih članarina. Sažeto, RA ničim ne "pridonose" IARU, nego samo daju harač, na što smo navikli, na brdovitom Balkanu, još od turskih zemana. IARU se za nas ništa ne "bori", mi smo mali i beznačajni, što velike muftije odrežu, to sitna raja koristi.
Treće, točno je da bi se naši novci trebali koristiti za funkcioniranje nacionalnog QSL biroa, koji je sve samo ne to. Sama ova Hrletova tvrdnja je problematična, jer, kad HZTK ne bi shvatio da je QSL saobraćaj sastavni dio ovog hobija, onda ne bi od njih dobili ni kune, po toj osnovi. NIKADA nismo to transparentno vidjeli u financijskom planu.
Peto, isto vrijedi za KV i UKV/UHF natjecanja, kojima su HRS-u puna usta, a izdvaja malo i sramotno. Da ne spominjem sramotu s sponzorima nagrada. Zar prošli robot nije bio bolji ? Štela ?
Šesto, isforsirali su, na silu, "program" montaže i puštanja u rad D-star repetitora, koji može koristiti 3% RA u RH, i koji ih ne žele. 85.000 kuna troška godišnje ! Jeste li vi normalni ?

Zadnji pasus je kruna licemjerja ! Štela sa članovima klubova je počela 2015.g. , da bi 2016.g. , na izbornoj skupštini njihova opcija imala dovoljni broj zastupnika, sklonih njima, i tako su jedva prošli.
Javna rasprava o predloženim dokumentima nije ni postojala, vladajući su se oglušili na zahtjeve onih koji su tražili da se objave prilozi, prijedlozi i drugačija rješenja od predloženih. Po njihovom prezentiranju RA javnosti, niko nije predložio ništa ! Baš kao i u slučaju javne rasprave o izmjenama Statuta ! Igrokaz o demokraciji !
Rezultati glasovanja, ja bi se na mjestu Hrleta, članova IO i predsjednika zavukao u mišju rupu ! Glasalo je pola klubova, u čiji broj je uključen i određen broj onih glasačkih listića koje su potpisali neki drugi ljudi, ne zastupnik tog i tog kluba. I time se služi, provereni kadar ZTK, involviranih u HRS.
Zapisnici su bili prekasno, ne prerano, dragi Hrle, objavljeni. Mi smo, na ovom forumu, JEDINI prozivali HRS i Stručnu službu.
Šta ćete, prijepis tonskog zapisa skupštine , 2.500 kuna.
Božićni domjenak, 4.000 kuna.

Činjenicom da se na skupštini HRS-a dozvoljava govoriti bukačima, vrijeđačima , raznosačima maksuzije i meke šljive, se niko normalan ne bi smio hvaliti. I to DOKAZUJE da manipulirate zastupnicima, kako "svojima" , tako i ostatkom, koji trpe igranja demokracije, na VAŠ način.

Na kraju, ali ne i zadnje, meni je jasno zašto Hrle piše ode i hvalospjeve onom uskom krugu kojem i sam pripada. Vajka je bilo, ruka ruku mije, šporke obadvije. Odvajkada on koristi društvenu sisu, na svim nivoima, za osobne i klupske (novčane) nagrade i priznanja, za privatne projekte pod okriljem društvenog, za financiranje onih stvari koje nisu u odobrenom financijskom planu. O njemu sam skoro sve već, x puta napisao, ne treba trošiti više riječi.
Šta je sad aktuelno, popravak kontest lokacije, i WRTC ? Dala bi, jadna mater , da ima...
Uvik je bilo, i biće, slijedi trag novca, dobit češ sve odgovore...
Od svehrvatskog druženja mladih (čitaj, rvaski, latinica) DVA kluba, nadalje...

Ali to nije sve, YOTA 2019, i nikad prihvaćena odluka o kandidaturi Hrvatske za istu, se valja iza brda... Zato su i planirali, opet od NAŠIH novaca, pojačani team, koji će to prezentirati.
Ne sumnjam da Hrle nema prste i u tome.
Ide ga...

Ima još, vjerovali, ili ne !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 19, 2018 10:10 am

Eto riješenja, ja platim HRSu (HRKu) članarinu, oni meni potvrdu o članstvu i dodjele me klubu
u mjestu stanovanja ili najbližem ako u mjestu stanovanja ne postoji, bez moga znanja, želje i volje,
a iz te članarine HRS (HRK) dio šalje tom lokalnom klubu kojem su me pridružili za financiranje rada kluba.
HRS/HRK bi tada imao savršenu evidenciju članstva.
Pa jel to neki problem?

Majke ti božje bistričke, odjedanput - svi pametni ! A kad su se zazivale izmjene Statuta HRS-a, jedini Koki dao prijedloge, i to baš u duhu 21. stoljeća, rasterećenja pojedinaca i klubova, i promoviranja novih odnosa u organizaciji.
Frapira što iste ove sjedine, kojima se sad užga prst, su i onda bili u svom matičnom klubu, imali svog zastupnika(e), mogli i sami učestvovati, slanjem priloga izmjena, dopuna, komentara...

Ovako, nažalost, sve podsjeća na krčmu u Zaboku, ili Bednji, nakon sedmog škropeca, kak naviru "plodonosne" ideje.

Drugovi, propustili ste sve vlakove, propustili ste i onu tarabasu iz filma Ko to tamo peva, pripustili ste i bakicu, s punim pladnjem kolača, onda, što se čudite, vuk samo što nije otpuhao i vašu kućicu.
Sad vas guze, i uši van vrte, ali kontra, jer im je dovoljno i 25% zastupnika na skupštini da donesu odluke koje oni žele, a tih 25% je, otprilike i broj uzdaničkih, državotvornih i fantomskih klubova.

Pogledao sam, malo bolje, spisak sedam imena koji su se bili organizirali da provedu izbacivanje Ive 3TY iz NO-a. Sve ovi podobnici, iz jednoznamenkastih klubova, plus jedan iz kluba s nepostojećih više od 30 članova.
Capisci ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 21, 2018 9:34 am

Zove me sinoć predsjednik jednog RK u unutrašnjosti Hrvatske, veli, Koki, Hlebinac jedan, spominješ rijetke članove koji su platili HRS-u članarinu lani, a koliko je platilo klubova ?
I stvarno, kad bolje promislim, mi NIKADA nismo imali javnu informaciju koliko je klubova platilo za kalendarsku godinu, i koji su to.
Nastavlja prika, imaš klubove iz kojih su 1, 2 ili 3 člana, klub ne plaća, ali QSL-ke stižu !!! Zašto ? Jer Savez počiva na rukama zastupnika TIH klubova, onda im šalje karte od NAŠIH para, nas koji smo platili ! Znači, balkanski rečeno, dupli zajeb ! I još besramno napišu da će u 2018.g. "poboljšati" rad QSL biroa ! Što, dat ćete naputak da i ti pojedinci iz jednoprstnih klubova ne plaćaju, a slat ćete im kao i do sada ? Sve od NAŠIH peneza !

Hrle, uzdanico, samozvani glasnogovorniče HRS-a, jel ti ono reče da VI imate odgovore na sva pitanja ? Da, honorirate stupove režima, i ruke u vis, to je očito. Može li gore ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 25, 2018 6:09 pm

A to da li HZTK opravdava svoju ulogu i kako Ministarstvo troši novce, to ide i na dušu onih koji tamo rade i koji glasaju za vlast koju imamo. Zanimljivo, neki od "najvećih protivnika" su jako dobro uljuljani u te strukture - jer HRS definitivno nije u milosti HZTK. Dodjela sredstava nema veze s prijavom i sve se radi po samo njima znanim ključevima dodjele. Jedino što mi možemo je odlučiti hoćemo li izaći iz HZTK i osloniti se na svojih 100-150-200 tisuća kuna ili ne.
73,
Hrle - 9A6XX

Hrle dragi, prijatel, Uzdanico naša ! Prije puno godina sam napisao da bivšeg prijatelja Gogu treba zaštititi, trademark, lik i djelo, danas proširujem listu ! Ti si broj 2 !
Tako mlad, a tako star.
Bojim se i izreći imena bolešćina čiji su simptomi takva amnezija, ka šta je tebe ćapala !

Majku mu staru, zar nije delegat skupštine HZTK samoizabrani Puki, tvoj istomišljenik, isti ešalon, isti božićni i ini domjenci, a skupština je, citiram tebe od prije neki dan, najviši organ neke krovne udruge(a) ? Može šta hoće !

Znači, Koki, Ivo, Adam, i mnogo pametnijih od nas tri, da pokušavamo unutar sistema, nešto popraviti, a ti, kad ti se ajnc izjalovio, odma proglašavaš HZTK - protivnikom ! Mislio sam, proteklih 26 godina da su partneri HRS-u, i da su likovi poput tebe najviše profitirali ?
Zar nisi, pored sebe i kluba, proguro i predsjednika kluba, da dobije priznanje i pare, nikad niko nije za njega čuo !
Zar ti, svako dvije tri godine ne dobiješ svoju porciju novaca, malo za klub , više za "svoje osobne" projekte ?

Čim su ljudi iz HZTK i Ministarstva malo bolje pročitali, koje proljeve od programa nudite, ono što ste dobili je POKLON , na insistiranje JEDINOG radioamatera u tom tijelu. Očekujem da mu opet brojiš radijale po vrtu, da li okućnice, ili radio kluba u Pregradi.

Ovako, pališ mostove za sobom, od ono malo što ti ih je ostalo, navlačiš bijes i opravdanu ljutnju , poštenih ljudi iz HZTK i Ministarstva, koji su se, eto, drznuli, pročitati ono što ste nudili ! Da je Boga i ono što ste dobili bi bilo "masakrirano", od kukavičjeg jajeta zvanog YOTA 2019, nadalje.
Hrle dragi, poživio nam sto godina, prvo bijaše kokoš.......
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 26, 2018 6:58 am

Ivo i Adame, svatko radi na svoj način, shvaćam da vi sve vidite kao veliku prijevaru protiv vas i interesa svih radioamatera, ali ja ipak pokušavam sagledati stvari i malo šire, a svojim primjerom potaknuti na veći dijalog, ali očito nažalost potičem uvijek iste jurišnike. Ne mislim da je sve dobro, dapače, ima itekako puno problema i izazova, ali ne zovem inspekciju na prvim zatvorenim vratima, prvo potražim ključ.

Oko Marije mogu reći da sam glasao ZA odluku da IO predloži promjenu sistematizacije za nju, a HZTK je to kasnije potvrdio. Također mogu reći da ono što sam ja vidio NEMA duplih članskih doprinosa (kud bože da bi ih bilo), sve je manje i jedinstvenih. Sve te podatke ima i IO i NO. Klubovi koji ne plate članarinu se pojave na dnevnom redu iduće Skupštine.

Što se robota tiče. oni koji su glasali za ovog robota valjda znaju zašto su to napravili. Koliko ja znam nije bio problem u brzini izdavanja rezultata nego ono u čemu smo najbolji - optuživanje za namještanja i podmetanja. Na kraju ostane gorak okus svađe... i nepovratno uništeni odnosi.

HRS je zakonom dužan donijeti plan rada i financijski plan do 31.12. tekuće godine za iduću godinu (s obzirom da spada pod udruge s dvojnim knjigovodstvom). HZTK je donio odluku za 2/3 "naših sredstava" sredinom prosinca i tada HRSu preostaje jedva 15 dana da se snađe, a kamoli bilo šta drugo. U 2 ili 3 dana, jedino je Koki poslao svoje standardno pismo, koje očito ne prolazi ni u njegovom klubu ili, njegova dva kluba.

Znao sam da prljavci igraju prljavo, ali ovo nije dno dna, ovo je dvodno (za one koji su radili preko Student servisa u škveru, znaju što je to ! ) !
U nedostatku argumenata, IO, preko svog glasnogovornika udara po neistomišljenicima, iz svih oruđa. Naravno, odmah su uključeni izrazi tipa zavjera, unutarnji i vanjski neprijatelj !

Dragi Hrle, glede Marije, to je isto kao kad se Purgeri čudom čude, ko pura dreku, odakle Bandić opet gradonačelnik. Sami su ga izabrali. Tako i vi, u IO-u, godinama donosite amoralne i loše odluke,
Cijela saga o Mariji je protkana vašim filigranskim radom. Red do retka, prijevare , podvale i laganja, od primanja, do danas. I sama "činjenica" da je potrebna VSS zbog "rada na europskim projektima" je laž, jer Europa ne financira Tehničku kulturu u ijednoj zemlji članici.

Što se tiče članskih doprinosa, opet lažeš i zavaravaš čitatelje. Koki je pisao, jer ima dokaze, koji su javni, da su određeni klubovi došli do dva zastupnika na način da su isti ljudi plaćali (a ponegdje su za njih plaćali) , članarinu u dva i tri kluba, samo da pređe magičnu brojku 31. Svi su to VAŠI glasači, isto kao i oni s članskim doprinosima od članova za prste JEDNE ruke, klub ne plati za sebe, uredno ga se pripusti na skupštinu, glasa, u ime koga, i u čiji račun ? Vaš, jer samo tako opstajete...

I oko robota su bile igre bez granica, instalirao se ovaj novi, lošiji ; s starim smo imali rezultate nekoliko sekundi nakon deadline-a, ovaj "kuha" balkanski lonac danima, i tjednima ! Jadni li ste...

I zadnji pasus, netočni navodi i uvrede. Dragi Hrle, Koki nije nikad, ni ikome poslao svoje privatno pismo, ikoje vrste. Koki redovito, u dogovoru s predsjednikom kluba, i ostalim zainteresiranim, sastavi primjedbe, prijedloge i dopune, koje vi negirate i da postoje. Ovo je PRVI put, da netko iz IO-a javno prizna da je to uopće i došlo tamo gdje je upućeno, u HRS, Dalmatinsku 12 !

Kako to nisi napisao da smo poslali, detaljno i opširno i prilikom izmjena Statuta ? Niste se ni osvrnuli, niste prikazali 9A RA javnosti prijedloge što vam ih je poslala vaša članica, koja vam , očito služi samo kao bankomat, ali ne i za kreiranje boljitka radioamaterizma u Hrvatskoj.

I na kraju, Hrle, molim te ne laži javnost, praveći se da poznaješ moj klub, i mene, i "ocjenjujući" što prolazi, a što ne. Tu si predstavu već jednom pokušao, prije godinu dana, povodeći se za lažima jednog od prebjega iz mog kluba, pa ti je predstava neslavno završila.
Nemoj da i tebe budem morao prozivati, ko i pojedince, tobožnje potpisnike peticije protiv mene.

Hrle, Hrle, na što si spao, od Uzdanice, do totalne degradacije ličnosti. Totalka ! Na tvoj obraz, ili na ono što je od njega ostalo...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK