Ja bi iskoristio priliku da uz tvoju poruku podsjetim sve hrvatske radioamatere bez obzira da li su platili članski doprinos da:
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu financiraju ovaj web i ovaj forum, te mnoge druge webove i forume u kojem mogu sudjelovati svi radioamateri
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu plaćaju doprinos IARU koji se bori za interese svih radioamatera u RH
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu plaćaju QSL biro za sve radioamatere u RH
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu plaćaju i KV i UKV natjecanja, webmastere i robote za sva naša KV i UKV natjecanja u kojima mogu sudjelovati svi radioamateri u RH
- naši vrijedni radioamateri koji plaćaju članski doprinos HRSu financiraju i UKV repetitorsku mrežu
...
A demokratska načela HRSa su da do 15. siječnja imamo i plan rada i financijski plan za 2018. na web stranicama javno i transparentno, da su rezultati elektroničkih skupština javno objavljeni, da su zapisnici IO vrlo brzo javno objavljeni, da se na skupštinama HRSa dozvoljava govoriti i onima koji nisu članovi Skupštine, itd itd...
73,
Hrle - 9A6XX
Ako je i od našeg dragog, i nezamjenjivog Hrleta, previše je. On, i ostali iz IO-a HRS-a, su se toliko uživjeli u ulogu aktera demokratskih procesa u HRS-u, da me podsjećaju na naturšćike iz Brešanovog komada Amlet iz Mrduše donje !
Po ne znam koji put, naša Uzdanica smatra sve radioamatere, koji nisu direktno pri D-12, idiotima. Zašto ? Zato jer samo onaj ko tako misli, ili brani one oko sebe koji tako misle i delaju, može napisati gore kvotirano.
Pođimo redom. RA u Hrvatskoj, koji plaćaju članarinu HRS-u imaju najsterilniji forum na Balkanu. Zašto je takav, znamo svi, ukratko, represijom i lažnim optužbama su izbacili slobodnomisleće.
Drugo, doprinos IARU je harač, koji bi se morao platiti i da su u HRS-u 500 plaćenih članarina. Sažeto, RA ničim ne "pridonose" IARU, nego samo daju harač, na što smo navikli, na brdovitom Balkanu, još od turskih zemana. IARU se za nas ništa ne "bori", mi smo mali i beznačajni, što velike muftije odrežu, to sitna raja koristi.
Treće, točno je da bi se naši novci trebali koristiti za funkcioniranje nacionalnog QSL biroa, koji je sve samo ne to. Sama ova Hrletova tvrdnja je problematična, jer, kad HZTK ne bi shvatio da je QSL saobraćaj sastavni dio ovog hobija, onda ne bi od njih dobili ni kune, po toj osnovi. NIKADA nismo to transparentno vidjeli u financijskom planu.
Peto, isto vrijedi za KV i UKV/UHF natjecanja, kojima su HRS-u puna usta, a izdvaja malo i sramotno. Da ne spominjem sramotu s sponzorima nagrada. Zar prošli robot nije bio bolji ? Štela ?
Šesto, isforsirali su, na silu, "program" montaže i puštanja u rad D-star repetitora, koji može koristiti 3% RA u RH, i koji ih ne žele. 85.000 kuna troška godišnje ! Jeste li vi normalni ?
Zadnji pasus je kruna licemjerja ! Štela sa članovima klubova je počela 2015.g. , da bi 2016.g. , na izbornoj skupštini njihova opcija imala dovoljni broj zastupnika, sklonih njima, i tako su jedva prošli.
Javna rasprava o predloženim dokumentima nije ni postojala, vladajući su se oglušili na zahtjeve onih koji su tražili da se objave prilozi, prijedlozi i drugačija rješenja od predloženih. Po njihovom prezentiranju RA javnosti, niko nije predložio ništa ! Baš kao i u slučaju javne rasprave o izmjenama Statuta ! Igrokaz o demokraciji !
Rezultati glasovanja, ja bi se na mjestu Hrleta, članova IO i predsjednika zavukao u mišju rupu ! Glasalo je pola klubova, u čiji broj je uključen i određen broj onih glasačkih listića koje su potpisali neki drugi ljudi, ne zastupnik tog i tog kluba. I time se služi, provereni kadar ZTK, involviranih u HRS.
Zapisnici su bili prekasno, ne prerano, dragi Hrle, objavljeni. Mi smo, na ovom forumu, JEDINI prozivali HRS i Stručnu službu.
Šta ćete, prijepis tonskog zapisa skupštine , 2.500 kuna.
Božićni domjenak, 4.000 kuna.
Činjenicom da se na skupštini HRS-a dozvoljava govoriti bukačima, vrijeđačima , raznosačima maksuzije i meke šljive, se niko normalan ne bi smio hvaliti. I to DOKAZUJE da manipulirate zastupnicima, kako "svojima" , tako i ostatkom, koji trpe igranja demokracije, na VAŠ način.
Na kraju, ali ne i zadnje, meni je jasno zašto Hrle piše ode i hvalospjeve onom uskom krugu kojem i sam pripada. Vajka je bilo, ruka ruku mije, šporke obadvije. Odvajkada on koristi društvenu sisu, na svim nivoima, za osobne i klupske (novčane) nagrade i priznanja, za privatne projekte pod okriljem društvenog, za financiranje onih stvari koje nisu u odobrenom financijskom planu. O njemu sam skoro sve već, x puta napisao, ne treba trošiti više riječi.
Šta je sad aktuelno, popravak kontest lokacije, i WRTC ? Dala bi, jadna mater , da ima...
Uvik je bilo, i biće, slijedi trag novca, dobit češ sve odgovore...
Od svehrvatskog druženja mladih (čitaj, rvaski, latinica) DVA kluba, nadalje...
Ali to nije sve, YOTA 2019, i nikad prihvaćena odluka o kandidaturi Hrvatske za istu, se valja iza brda... Zato su i planirali, opet od NAŠIH novaca, pojačani team, koji će to prezentirati.
Ne sumnjam da Hrle nema prste i u tome.
Ide ga...
Ima još, vjerovali, ili ne !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja