Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Thu Jan 11, 2018 4:24 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/skan ... 18754.aspx

Dobro nije rekla : Ko je jači, taj tabači !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 12, 2018 8:06 am

Danas demantiji, ali, sve zaludu, što bi rekli susidi : Prosulo se sirće !
Ovo joj je jubilarni, treći, žuti karton !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 14, 2018 2:37 pm

Danas mi javlja Neno 9A5N da je dobio moju QSL kartu, za vezu s njim prošle godine, koju sam poslao na 9A biro u predzadnjoj pošiljci. Toliko o ažurnosti 9A QSL biroa. Znaju to i muftije, ali ne haju.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 15, 2018 11:35 pm

Mislim da je ovdje stvar terminologije, da se razlikuje obična telefonska veza (između dva sugovornika) od ovoga što mi radimo (telefon do radioamatera, i onda simplex do ISS-a).

Dobro si ti Reni reka, za sve je potreban samo dobar - mobitel. Ovo su oni buljuci mladeži, koje je je najavljivao autor kvotiranog teksta, drug Marko. Mora je nekako pokušati opravdati svoj honorar u HRS-u. Neuspješno, dakako, za sve trijezne i razumne.

Nakon promocije Hamsphere-a, ovo im je drugi autogol.
Vodi Velež, pod Bijelim brijegom.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 16, 2018 2:21 pm

Obalna radio postaja RIJEKARADIO koristila je to prije recimo 60 godina.
Zadnje kad ste se mogli sjetiti telebridge usluge je u DOMOVINSKOM RATU. Očito su svi izginuli.

Prijatelju Vlado, nisu izginuli, nego su se umorili. Umorili, dokazivat picopevcima, upravo ono o čemu ti pišeš.
Prvo bijaše kokoš, da bi iz nje izašlo jaje. Znači, kokoš je starija od jajeta. Ta kokoš je radila, još krajem šezdesetih , preko phone-patch-a, čak smo neke i konstruirali, koji su korektno radili.

Primjere iz Domovinskog rata neću nabrajati, jer PRAVIM braniteljima to nije napeto, oni koji su gledali rat na HTV-u i YUTEL-u je nezanimljivo, a mladci ne žele, jer bi onda morali priznati znanje, iskustvo i rezultate starijih.

To te ja pitam.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 16, 2018 3:42 pm

Svu žalost i bijedu sustava si sažeo u zadnjem pasusu. :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 17, 2018 6:34 am

Hrle, moram priznati da nisam svatio razloge 2bx za objavu prastare presude, ima tu vjerojatno neki background i povijest s kojom ja nisam upoznat.

Ali, ovo naglašavavanje "naši vrijedni radioamateri", kad se govori o članovima hrs koji tamo nešto financiraju je iritantno.

Jesu li nečlanovi manje vrijedni?

Zvonimire, Zvonimire, samo si godinu dana od mene mlađi, a neke si stvari pozabil !
Sintagma "naši vrijedni" ima korijene u planovima i izviješćima prvih pjatoljetki, po uzoru na SSSR, i to je trajalo u nas do kraja pedesetih.
Tako su se počimali opisivati udarnici na prugama Brčko-Banovići, Šamac-Sarajevo, tunelu Vranduk, izbačeni kubici ugljena Alije Sirotanovića.
Tu govornu shemu je preuzela Narodna tehnika Hrvatske, poglavito kada su se spremale parole, letci i svenarodni sletovi za rođendan voljenom maršalu, i za Prvi maja. U arhivi i mog matičnog radiokluba postoje izvješća koliko su "vrijedni članovi- aktivisti narodne tehnike, osposobili tečajaca, svih profila".

Kako Agitprop radi na istom principu, onda i sada, drug Hrle kroči utabanim stazama, jer mu je sve do sada uspijevalo i palilo.
U pozadini njegovog glorificiranja ovakvog HRS-a nije ništa drugo doli novac, svejedno je, da li za njegov klub, ili za neku novu njegovu igračku. Ove godine je WRTC, dogodine YOTA, uvijek se nešto nađe pod kapom nebeskom. A polutrijezni će zastupnici ionako dignut ruke, bez da su i pročitali radne materijale. Ili će, besramno, kako to inače rade, on i oni jednostavno prešutjeti da je itko (elektronski) diskutirao, dao prijedloge, svoje ideje , i svog kluba.

Hrle besramno iskamči društveni novac, onaj isti koji je HRS svojim bezumnim odlukama uzela od radioklubova (članarine), kojima je to jedini prihod, i kojih je jedna TREĆINA u RH !
Jebe se Hrleta, on će ionako učiniti sve, samo da njemu bude dobro. Već viđeno, desetke puta. Čude se samo oni koji se nisu NIKADA udubili u materiju.

No, što kaže šiptarska poslovica : Nije ubojica onaj koji je povuko oroz, nego onaj koji je dao metak.
Pametnima, ma gdje bili, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 18, 2018 7:01 am

A molim, zar je ze to teško izdvojiti 100 kn na godišnjoj razini ( jedne godine ) ???
Ali mi pravimo slona od ... ,
73! Zvone

Moj Zvone, promašio si ceo fudbal.....
U Dalmaciji ima mnogo poslovica, jedna je predivna, i adekvatna za ovu prigodu : Nije mi krivo za mali dil, nego za krivi !

Mi HRS-u 1.000 kuna, oni nama ni jedno pismeno, u 365 dana ! Dva paketića QSL-ki, trošak 40 kuna !

Još nas rajcaju, naručenim postovima, na sterilnom forumu, kako šutljivi dobijaju paketiće na kućnu adresu, naravno da na to nemaju pravo, a sve od mojih novaca, i novaca članova mog matičnog kluba.

Sadizam vladajućih je vidljiv, u svim izričajima njihovog portparola, druga Uzdanice, i produžene ruke Marinka. Našli su se, srodne duše.
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Jan 18, 2018 12:14 pm

Ja bi iskreno volio da se puno više ljudi angažira, ali trenutni bazen ljudi koji donašaju odluke i nešto rade ili žele raditi u HRSu je jako mali.

Obzirom na kulturu dijaloga i demokracije u HRSu, ja bih volio da se Hrle nakon ove
izjave pogleda u ogledalo....

73
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Thu Jan 18, 2018 1:19 pm

IO HRS-a je ove godine predložio da se uvede pridružena kategorija članstva za fizičke osobe. Skupština (vaši kolege iz klubova, prijatelji koje svaki dan susrećete) su rekli ne.

Demokracija je i da uvažimo one koji su se pojavili na Skupštini i izrazili se na ovaj ili onaj način. Neki možda nisu ni pročitali za što su glasali, ne žele se opterećivati, ne žele se ni zabavljati s tamo nekim mladima i samo žele da im ovo što duže potraje. Ja bi iskreno volio da se puno više ljudi angažira, ali trenutni bazen ljudi koji donašaju odluke i nešto rade ili žele raditi u HRSu je jako mali.

Shvaćam da je na HRSu da dodatno motivira i daje ideje, da potiče, ali kad vidim što se sve pripremilo u zadnjih par godina (kao npr. financiranje tečajeva, financiranje kampova), a da je odaziv uvijek u istih 5-6 klubova, pa to je tužno.
Prilike su svugdje oko nas, pa evo i jučer smo pričali o famoznom ISS kontaktu, ali ne vidim da se itko lovi toga. Treba otić u neku osnovnu ili srednju školu i pitati da li želite da vaši učenici pričaju s astronautom na ISS-u uživo, a da vam naš radioklub bude partner? Pa koja škola će reći ne?

Da će HRS osigurati novce za želje klubova, a da će zauzvrat klubovi biti u jednakoj letargiji, toga jednostavno nema.

Članarine koji klubovi plaćaju financira i ovaj web, druge webove i sve druge aktivnosti koje sam već naveo, a jasno su naznačene u financijskom planu. Dakle, HRS itekako daje nešto zauzvrat, ali zaboravljamo da nešto imamo, dok to ne nestane.

Ja ne znan, je li ovi Hrle popizdija skroz, ili mu noge smrde. Sve glupost do gluposti, da ne može veće !

Pođimo redom :

1. pasus Skupština su rekli ne. Ma kako te Hrle to nije sram reć, to su baš oni koji tebi i HRS vrhuški drže glavu iznad vode ! Naši prijatelji, Bože sačuvaj !
2. pasus Došli su "tvoji" i "vaši", koji plešu kako vi svirate. Pretežito na putne naloge. Provjerio ja.
3. pasus Kako te nije sram, pričat o fiktivnim kampovima, iz koji izlazi nikakav kadar, samo zato jer ste vas par, to zacrtali, i tako mora bit. Obrovac do Obrovca.
4. pasus NIKADA nitko nije tražio da se financiraju želje klubova, naprotiv, tražili smo i tražimo, da nam HRS prestane haračom uzimati do zadnje lipe koju uprihodimo članarinom. Sramota te budi.
5. pasus Crescendo ! HRS NAM NE DAJE NIŠTA ZAUZVRAT, I NE MOŽEMO ZABORAVIT DA NEŠTO IMAMO; JER NEMAMO ŠTO IZGUBITI !

U svoj svojoj besramnosti, nemoći, jer ih niko ozbiljan ne podržava, oni i dalje rigaju vatru iz svih Agitpropovskih oruđa, ma gdje su našli ovakvog portparola, rodila ga majka Rvatica ?

P.S. Možda će u Dojčlandu bolje proć. Ipak je to diplomatski imunitet. Ako mu Mate iz OiV-a osigura Lufthansinu kartu. Preporučam u jednom smjeru. Neka idućih 35 godina zagađuje njemački eter.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK