Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Jan 06, 2018 2:50 pm

A kad je počelo dezertiranje po Baniji, onda je radio Podgorica emitirao poklič : Ko se vrati sa Banije, Crnogorac više nije !
A oni, s Banije, u zapadnu Europu !

Lako im je bilo na nas, 91' , ja pištolj, i sedam metaka, kalašnjikov, i dva spremnika, naša i makarska brigada zajedno jedan minobacaš MB120 i 50 granata, mogli su nas prepišat, da su znali.
No, kad se Hrvatska naoružala, kad je došlo jedan na jedan, onda brajo , bežanija, samo takva...

Posebno boli što su nagrnuli na nejač po Konavlima, oni isti kojima je Konavle i dubrovačko područje bilo hraniteljica, desetljećima, izvor duge sezonske zarade, i mogućnost zaposlenja.
Od 1945 smo ih pomagali i podizali, jer su bili (i ostali) jadni, zaostali, u neimaštini, neznanju, i nekulturi. No, ponovila se ona stara : Pomozi sirotu, na svoju sramotu !

Još veća je sramota na predsjednika i IO HRS-a, koga podržava........
Pomalo, doći će sve na svoje.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 06, 2018 2:54 pm

Ni mene a ni tebe sigurno nebi podržali, ali Flašu iz Montenegro rado jesu !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 06, 2018 3:12 pm

Oli nisi bija sa menon na Murteru, di su javno podržavali Hansa , Emirova "prijatelja", nauštrb Dr--a Hrane ; ti isti podržavaju sada Crnogorca.

I ti, baš kao i ja, znamo da Dr.Hrane nije bija ni na jednoj ekspediciji di nije, prvih pet minuta, svakog sata, pita : Ima li koga iz bivše Juge ? Karte nisu omanule, nijednom, i odgovori na direkte, i via biro. Ja čekam, dan danas, odgovore od Hansa, Emira, Martija, i ove iste bratije koja je za njih glasala i lobirala ! Pa nismo mi Savez skupljača salveta, nego radioamaterski Savez ! No kome to reći, kad ja ne mogu dobiti ni QSL-ke za prigodni znak Nikole Tesle, a za koje su zaduženi i odgovorni Braco i Pilat. Ja svoje poslao, odavno. Nije sve ni do Marinka ! ;)
Zaključak, od glave riba smrdi.
Do nebesa.

P.S. Dr. Hrane je jedan od organizatora ovogodišnje ekspedicije KH1/KH7Z , zar sumnjaš da neće biti "prozor" za stanice iz bivše Jugoslavije ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 06, 2018 3:28 pm

Sve je meni jasno.Ko je za koga lobira i lobira danas.A kakve su propagacije tribat će nam pomoć kroz "prozor".
Hraneta smo zato i radili sa svih DXpedicija.I to raritetnih.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 07, 2018 2:23 pm

http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti ... ovu-zemlju

Zorna poruka svim sposobnim, a ne uhljebima, u ovoj zemlji. I tako više od dva desetljeća...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jan 07, 2018 9:57 pm

Ovaj mi je posebno drag.I onaj njegov Marasović. :evil:

9A6R
9a6r

Postby 9a6r » Mon Jan 08, 2018 8:24 pm

Znači kako smo rekli HDZ i SDP idu u koaliciju.Vrlo je izgledno.SDP tone,još malo ispod 20 posto a ni HDZ-u ne cvjetaju ruže.Na taj način mogu i "pokriti" sav lopovluk i krivo vođenje države.PRESTRAŠNO ! :o
Bože dragi ko je mogo zamisliti lani da će Božić slavit Partizani? :roll:
U Bolu su već zajedno.Zlobnici će kazat da se nikad nisu ni rastali. ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 08, 2018 8:34 pm

U Bolu su već zajedno.Zlobnici će kazat da se nikad nisu ni rastali. ;)

Ne navodi me parcijalno, već integralno, napisah svojedobno "u Umagu i Bolu" ! To ljudima dokazujem zadnjih 16 godina (4 mandata lokalne samouprave), nisu mi htjeli vjerovati, proglašavali me ludim.
Onda sam ja lijepo snimio video cijelonoćnu zajedničku feštu SDP-a i HDZ-a u Bolu, nakon objave rezultata, kad još nitko u Bolu nije znao da idu u otvorenu koaliciju, kako dojučerašnji komunisti, i njihova djeca zajedno se grle, piju, pjevaju, feštaju, i drže ostatak biračkog tijela (koji je glasao za nezavisne kandidate) za pizde !
Dva desetljeća usko surađuju tajno, sada je javno.

Zar čudi Umag ? Mene ne, jer od tamo ide štafeta drugu Titu, sve ove godine, u neovisnoj Hrvatskoj, nema veze šta je on mrtav. I poslije Tita - Tito !
A sastav vladajućih u Bolu podsjeća da je veliki dio osnivačkog HDZ-a došao iz redova komunista koji su samo preokrenuli kapute. To su javno tvrdili Manolić i Perković, više puta. Ljudi znaju.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Jan 09, 2018 8:58 am

U HDZ JE UŠLO KAŽU OKO DEVEDEST TISUĆA SA PARTIJSKIM KNJIŽICAMA SKH.

U SDP PUNO MANJE,NEŠTO VIŠE OD TREĆINE,NEŠTO PREKO 30 TISUĆA
U SVIBNJU 90 BIO SAM NA JEDNOM HDZ-OM SKUPU U JEDNOJ KINO DVORANI.TI ZNAŠ I KOJOJ.
BILO JE TAMO NARAVNO I DOMOLJUBA ALI I ONIH KOJI SU KAKO TI KAŽEŠ OKRENULI KAPUTE.
DRŽAO SAM U RUCI PRISTUPNICU ZA ČLANSTVO,TISKANA NA NEKOM BIJELOM PAPIRU.
I NISAM IM PRISTUPIO.I NEĆU.
A SAD TI DUMAŠ ZAŠTO?
OLAKŠAT ĆU TI DVOJBU.
KAKO IM NISAM ONDA SLIJEPO VJEROVAO TAKO JE I DANAS.
SVE JE VRLO JEDNOSTAVNO.
PA NEĆU U ISTU STRANKU(POKRET)SA KOMUNJARAMA :!: :x

BOG I ISTINSKI,DOMOLJUBNI HRVATI !
IZNAD SVIH HRVATSKA !

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 09, 2018 10:42 am

U HDZ JE UŠLO KAŽU OKO DEVEDEST TISUĆA SA PARTIJSKIM KNJIŽICAMA SKH.

Ne tangira to mene jako, okretanje kaputa nije svojstveno samo zemljama u tranziciji, kod njih je očitije i uočljivije ! Ono što je problem, na koji nitko nije mogao utjecati, je činjenica da su golema većina osnivača HDZ-a iz SKH ili SKJ-e ! Onih, nepatvorenih, istinskih Hrvata , koji su išli za ideju, moreš prebrojit na moje i tvoje prste (samo ruku, moliću lijepo) , i tako u svakom većem gradu u RH !

Zato Savka, Mika, braća Veselica, Dodig, Đodan, Budiša i slični, nisu htjeli ni blizu HDZ-a, poslije ih se pola "prodalo" za vlast, ili dobro plaćene sinekure. Gotovac, kao jedna od najvećih moralnih vertikala, je bio trn u oku, kako Tuđmanu, tako i cijelom HDZ-u. Nisu mu mogli naći ni najmanju mrlju na karakteru i životopisu, i to ih je izluđivalo. Njegov glasoviti i povijesni govor pred Komandom V armijske oblasti u Zagrebu, bi trebali pročitati svi u školama, baš kao i onaj Martina Luthera Kinga. I jedan i drugi su, neovisno o vremenu i prilikama, rekli : I have a dream !
Ko danas odzvanja početak govora : Gospodine generale,.....
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK