by 9a2jg » Sun Dec 31, 2017 2:29 pm
Oli nije ?
Paz vako, slušaj pomnjivo : Kad san ja iša 2003.g. operirat kilu na Firule, primilo me dan prije, dalo mi monturu, i postelju. Navečer, oko devete ure, dolazi jedna zgodna ženska, roba jedno 40 godin, ide prema meni i smješka se. Ja se obrćen oko sebe, da dokučim kome se smješka, nema nikoga iza mene ! Duman ja, šta se ona, mlada i zgodna, ima smješkat starome, grubome čoviku ? Kad je došla skroz isprid mene, dala mi ruku, i veli : Ja sam vaša liječnica anesteziolog, ja ću vas sutra uspavat. Čime san ja zaslužija vaš posjet, ja sam neznatni mali pacijent, pitam ja. Ona mi odgovori : Ja sam, po zakonu, i po bolničkim propisima, dužna obavijestiti vas da se jedan od sto uspavanih pacijenata ne probudi ! Nisan jon odgovorija ništa, ali mi je prošlo kroz templa : Nisan , valjda, baš ja te kurčeve sriće, da ću baš ja bit jedan, od tih sto !
Capisci ?
Da nisi bija tamo di si bija, Ured za obranu bi te mobilizira, i posla u neku od brigada s našeg područja. A tamo se i ginulo.
Znači, ti ne smiš pivat : UDBA je naša sudba, nego fala mudrom rukovodstvu šta me je meklo tamo di je ocijenilo da ću biti najkorisniji, u funkciji zaštite ustavnog poretka.
Jesan li to lipo, i nježno, reka, a...?
A i nikidan su ti kolege sa šefon feštali u Kaštila ! Bilo je, Kad jaganjci utihnu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja