Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Thu Dec 14, 2017 6:25 pm

Svi ste fetivi Bročani ; vi se možete karat, ali ne i pokarat. Osin toga, ti moraš bit sa njima dobar, jer nema vapora za Mirca, moraš ić priko Supetra ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 14, 2017 7:21 pm

Samo da napomenem da san ja pola Supetranin a pola Mrčanjanin.A pošto glavni brodar,koji je ujedno i monopolist ne drži vezu Split-Mirca,moram priko Supetra.Prema tome nemam izbora.Pa neću priko Bola i pola Brača u Mirca?! :roll:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 14, 2017 8:13 pm

Novoosnovani klub Brač, s sjedištem u Pučišćima, ima jedinog i najaktivnijeg operatora Petra, koji je Vlaj, iz Krušvara kod Dicma. Dva najaktivnija Pučišćanina su u Splitu, jedan je u Marjana, drugi je prešidente. U Supetru je najaktivniji Tomo, koji nije Bračanin, zato i nije dobija nikakvo priznanje i/ili nagradu za rad zadnjih 25 godina. Kako god okreneš, sve naopako.
Bitno je da Partija namiri svoje.

P.S. I danas san ti u Supetru intra barba Tonča, i lipo smo se pozdravili...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 14, 2017 10:10 pm

Da ga bar nisi spomenija.... :roll:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Dec 15, 2017 6:16 am

Veće je on učinija za radioklub Vidova gora, u svoja dva mandata, ka gradonačelnik, nego doživotni predsjednik RK, sa svom nagrađenom svitom oko sebe, od 92', do danas.
Obiteljske stvari na jednu bandu, društvene zasluge na drugu... Tako i treba.
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Dec 15, 2017 9:02 am

Da si ti doživija s njim ono što smo mi,nebi ga sad falija,viruj mi.Isto tako i sa materinim bratom i sestrom.BANDA ! :x
Ne samo po duševnom,moralnom pitanju već i po financijskom.Prokleti bili.Ženi mu nisan bija na sprovod zbog njega a njemu ni mrtav nebi iša.Pa ko prin,ko poslin.Meni niko od njih neka ne dolazi a dicu neka mi poštede lažne sućuti.Toliko.Molim te,nemoj mi ga više spominjat.A ni onoga drugoga.Do jutra krepali!

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 16, 2017 8:10 am

Od jučer pohodimo mise zornice (novene), devetnica u čast Djevice Marije. Devetnica je simbolički u znak sjećanja na devet mjeseci Marijine trudnoće. I to nam je dokaz da za sve treba proteći određeno potrebno vrijeme...
Za sve, osim za instant tečajeve HRS-a, koji niču, ko gljive poslije kiše. Kakav tečaj, i kakvi voditelji, takvi i operatori. O brizi za one koji su položili, mogla bi se knjiga napisat. Žalosno.
I onda, onoga kojemu se najviše osulo operatora u zadnjih 25 godina, stavilo u Povjerenstvo za rad s mladima ! Sigurno se vrti kakva para, inače on ne bi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 19, 2017 3:10 pm

Dok dite ne zaplače, mater ne vadi sisu.
Danima zazivamo materijale za (očekivanu) elektronsku sjednicu skupštine HRS-a, danas smo, oko 11 sati, dobili sve materijale, elektronskim putem.

Ne moram se ponavljati , a opet moram, da neki zapamete u templa, da je ovo PRVA godina, u 70 godina postojanja NTH da nismo dobili ni jedno jedino PISMENO iz HRS-a !
I ove materijale moram sam printat, preko 40 listova, svaki me košta 1 kunu, na mom printeru.

Prvo što upada u oči jest da su predvidjeli JOŠ VEĆI izdatak za smještaj i održavanje D-star repetitora, nego u ovoj godini, sveukupno 85.000 kuna ! Prestrašno.

Uzdaničkim klubovima za kampove za štancanje operatora, u vremenu od 2 do 5 dana, 99.000 kuna. Obrovac, samo takvi.

Zacrtali su dobiti 200.000 kuna od klubova za osobno i klupsko članstvo u HRS-u. Kotizacije i ostali prihodi 41.000 kuna.
Od HZTK planiraju dobiti 658.000 kuna, u što je uračunat trošak hladnog pogona HRS-a i dvije djelatnice, sveukupno 385.000 kuna. Najskuplji hladni pogon u Europi, a i šire, sukladno broju članova.

Kad se od 658 K odbije rečenih 385K, ostaje 273.000 kuna.
Hrvatskim jezikom rečeno, latinica, sve programe i naknade OiV-u plaćamo MI, sa učešćem od 241.000 kuna , što iznosi 46,9 % !

Iz gornje izvedenice proizlazi da mi nismo potrebni društvu, kad MI financiramo te DRUŠTVENE potrebe ! Mene, i nas, su učili u socijalizmu da društvo financira društvene, a osoba osobne potrebe.
Ovo što nam se prezentira je stanje gdje šačica osoba predlaže da osobe-članovi HRS-a financiraju nečije iluzije tzv. društvenih potreba sa 46,9 %, skoro polovicu !

Ni u HZTK ne sjede bedaci, pola programa im nije prihvaćeno za financiranje, jer nisu društveno i ekonomsko prihvatljivi i opravdani !

Ne moram ni pisati da nam u Plan rada za 2018.g. staviše, bez srama i stida, slanje QSL-ki klubovima DVA puta godišnje ! Šta očekivati od onih koji to ne upražnjavaju ?

Znači, Jovo, nanovo, mi vama opet tisuću kuna, vi nama 40 !
Vi definitivno ne predstavljate radioamatere u Hrvatskoj.

Ima još, prikoviše....

P.S. Nisam ni morao napisati da je (po njima) javna rasprava počela danas, 19.12. , a završava 21.12. , znači nepuna dva i po dana. Sprdanje s demokracijom.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Dec 19, 2017 4:14 pm

Nemoj tako Koki.Opet ćete prozivat da narodu truješ dušu a njima jadnima podmećeš neistinu! ;)
Osim toga demokracija ne stanuje u D-12 :!: :?

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 19, 2017 4:51 pm

Ma pazi ovo :
Na 18 stranica je Plan rada za 2018.g. Na zadnjoj, 18-oj, zadnji pasus, podnaslov QSL biro 2018. Citiram , "rad QSL službe 2018.g. će se reorganizirati, čime će se povećat njegova efikasnost" !

Čin je na zadnju stranu, zadnji pasus, znaš koliko oni drže do funkcioniranja QSL biroa, i QSL karte uopće.
Poslovica kaže da ne možeš starog psa naučiti novim trikovima. Jes da je američka, ali valja. Ne možeš ti od neradnika, lažova, prevaranta i psovača, očekivat da će postati Ivana Orleanska !

Predzadnja rečenica zadnjeg pasusa, citiram " QSL karte će biti poslane svim članovima Saveza minimalno dva puta godišnje, a u slučaju potrebe i češće od toga" ! Dva puta, dva in kolpa palo, kako ih to nije sram napisat ? U doba onog "nenarodnog" režima, i "Pančevca" Žike, kako su sve pokojnika nazivali (poslije rata), 4 do 6 puta uslugom Pošte. Do skupštine 2009.g. u Kraljevici, 2+2 puta, od tada naovamo, ajme i kuku.
To je od Saveza prema klubovima-platišama. Od QSL-biroa, na inozemne biroe, katastrofa, posebno zadnje dvije - tri godine. Imam nešto izjava tih ljudi, nešto snimljeno, nešto u mailovima.
Problem je što vrhuška njemu drži leđa, i obrnuto.
Drugi problem su oni koji dobijaju svakih 15 do 30 dana, i godinama šire demagogiju kako on odlično radi ! Sindrom ŽNORA i SUPERŽNORA.
Treći problem su oni koji dolaze u njega doma po karte, ili im on ostavlja po kafanama u Zagrebu, i koji (također) ne dižu glas protiv javašluka.

Vlastodršci ponovo lažu, jer nešto se ne može reorganizirat u privatnoj kući. I oporbeni predsjednički kandidat je imao u svojem programu vraćanje QSL ormara (biroa) tamo gdje mu je i mjesto, u D-12, samo zaposlenice to ne doživljavaju kao nešto s čim se živi, i svakodnevno radi. One prodaju bozu članstvu, starijem od sebe, da one rade na vrhunaravnim projektima, europskim fondovima, moš mislit ? Ptičica iz D-12 mi javlja da nijedan projekt koji je kandidirao za HZTK novce nije potekao od njih dvi, nego od drugih pojedinaca u HRS-u ! U cara Trajana, kozje uši !

Ima još, prikoviše...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK