Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Dec 02, 2017 10:25 am

To neću, ni ne mogu tvrditi, jer nisam čuo, niti imam dokaze. Ono što mi moji prijatelji iz Vukovara javljaju je jedno teško stanje, glad, nezaposlenost, neprimanje zarađenog, i, što je poslijeratna konstanta - besperpektivnost. Zato mladi, pametni, ljudi odlaze.

U Vukovaru imaju stalne i sigurne prihode samo zaposleni u državnim i gradskim službama. Znan šta češ sad reć, da je i Borovo u državnim rukama ! To je ista priča sa HRS-om, državotvornim i uzdaničkim klubovima, i ostalima. Prvih je 10%, onih drugih 90%. Prvima je majka, drugima maćeha.
Obični , mali, čovjek, kakav sam i sam, ovako rezonira : Što je HEP, Vodovod, MUP, ili HV, više "državni" od Borovo obućare ili Borovo commerca ? Prvima je majka, drugima maćeha.
Predsjednicino poziranje na dan obilježavanja vukovarske tragedije u žutim Borovo čizmicama je , ustvari, bacanje soli na ranu radnicama te iste (državne) tvrtke, koje mjesecima nisu primile zarađenu plaću, i koje nemaju svojoj djeci odakle kupiti išta za Božić !

Jel' ti sad jasno zašto stanovnici Borova i Vukovara šalju mailove po Hrvatskoj, za pomoć za Božić ; neki dan sam ga ovdje c/p ! Zašto se šalju mandarine ? Zašto se hoće dovesti vukovarska djeca u Bol, na nauk, školovanje, skrb i zaposlenje ? Jer tamo nije dobro .
I neće biti, i nadalje, dok se situacija stubokom ne promijeni, ne samo deklarativno, paradiranjem političara oko 18. studenog.

Ne pišem o školama koje prokišnjavaju, škole u koje se upisuju Hrvati, i druge, u koje se upisuju Srbi, "hrvatski" i "srpski" kafići, mjesta na pazaru di prodaju Srbi, a di Hrvati...
To su preduvjeti, koje treba rješavati, paralelno s glađu i nezaposlenosti.
Ne Labuđe jezero, u parku dvorca Eltz, privid blagostanje, prosperiteta i idile. Potemkinova sela, n-ti put.....
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Dec 02, 2017 11:34 am

Slažem se ali mi se čini da ćemo teško to doživit.Oni ali i ti i ja.Nemoj me pitat zašto sam tako pesimističan.Direktni prijenos iz Haga je još jedna brokva na kapsilu RH. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Dec 04, 2017 9:44 am

64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 04, 2017 11:03 am

Tko je ubio Blaža Kraljevića i zašto? Jer je bio za suradnju sa Bošnjacima.Znamo da je bio Pravaš.Znamo kome je smetao i zašto.I ne samo on već i Ante Paradžik i još dosta viđenijih Pravaša.Sve ovo u HDZ-u i SDP-u je udba i kos.A njima nije do samostalne Hrvatske Države i gospodarsko-politički zdrave Hrvatske.Oni bi i mater svoju prodali za tobolac srebrnjaka. Prema tome istinski Hrvati nisu zakuhali rat sa Bošnjacima.Skidali se odore sa naših mrtvih bojovnika i u njima radili sranja! Zar ćemo se nakon skoro 30 god.lagati :?: :(
Shvati da je sve to namišteno uz potporu iz vanka.Znamo koga.AMEN

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Dec 05, 2017 8:23 pm

http://slobodnadalmacija.hr/novosti/svi ... dubrovnika

Sami priznaju da su razarali Dubrovnik, a IO HRS-a podržava jednog od njih...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Dec 06, 2017 3:27 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cirk ... 12045.aspx

Ko je onda gori, Baldasar, ili Opara ?
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Dec 06, 2017 4:05 pm

Razmontirali su ovu zemlju na "proste faktore",kako bi rekli oni priko Drine.
Nevalja nijedan Koki.Svi su se okoristili ako nisu,hoće.Ovaj je tek doša. ;) Tribalo je zabilježit mu imovinu pa vidit za par godina.I tako svakome.
Za ovoga Ančića je jedan danas na jednom portalu napisa da je udbaš? Ne poznajem ga tako da neznam je ili nije.On govori da je na Banovini s njim bilo samo pet Hrvata? Opareni samo ruši,ne gradi ništa.Lako je rušit,to svak zna.Grad ima nagomilanih problema.Jutros smo se gušili od smrada sa Karepovca! Koki parilo mi je da san upa u septičku jamu :!: :? Ali zato imamo zapadnu obalu.Za te novce smo mogli sanirat Karepovac,ekološku bombu na rubu grada.Hotel Marjan propada u mraku sa drogerašima već godinama.Spaladium Arena malo bolje od njega,samo zato jer su je uspili dovršit.Koji su tu dugovi prema bankama?Ko će to platit?Pa mi naravno...i naši praunuci ako ih ne zaustavi Instanbulska konvencija! :evil:
Ali generalno..sve je ovo jedna izdrkotina.Dobro je reka Beton. :o

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 06, 2017 5:33 pm

Ne šljivin ja te portale gdje su svi anonimni... Tu ima takvih laži , podmetanja i prijevara, samo tako. Kako on može bit UDBA-š, kad su ga priobučeni UDBA-ši, u ovoj državi, hapsili u središtu Dalmatinske akcije, zatvarali, optuživali da je terorist, u dosluhu sa Jemencima !!!!
Napiši ti neku kvalifikaciju za nekoga, brajo moj, ali se potpiši, punim imenom, imaj dokaze i izjave za ono što tvrdiš, ili si bio očevicem, to je posal. Sve drugo je, kako reče Beton : Izdrkotina.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 07, 2017 3:34 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/murg ... 12269.aspx

Zove me prika iz Vukovara, veli : Kako to da ti pokloni nisu završili u Vukovaru, Gračacu, Kninu, ili Benkovcu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 07, 2017 8:31 pm

9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK