QSL-završetak QSO-a

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: QSL-završetak QSO-a

Postby 9a2jg » Sun Nov 26, 2017 12:08 pm

QSL manager se pojavio u Zagrebu, tako kažu. Čovjek koji je preuzeo kartice za sebe, i svoj klub, mi veli da mojih nema za njegov klub. To znači da Marinko nije ni bija u Savezu zadnjih misec dana, ili da tamo vlada (kronični) nered ? Baš me čudi.

Sad će Pilatova božićna poslanica, samo što nije, uvjeravati nas kako sve funkcionira u najboljem redu.
A putni računi ?
Jedan je Pilat već jednom opra ruke od krvi pravedne...
Ovaj pak, je mene pita u Kraljevici , šta je to Cvijetnica !
Pametnima dosta.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 28, 2017 6:14 am

Noćas, dok san tribija Karibe na 7, dođe mi mail, od prijatelja Lea, PP1CZ. Veli prika, neka san ja propisno ispunija OQRS zahtjev za dobit QSL-ku PY0FW via biro, on mi ne može ispuniti želju, jer u njegovoj državi QSL biro - ne radi ! Samo direkt, ko voli, neka izvoli.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 28, 2017 10:20 am

Dobro san ti ja reka da je HAM RADIO doša ka CB.Svi traže direktno sa dolarima.Kupone malo ko priznaje!!! :roll: Mnogi lažu da ih u njihovim poštama ne mogu prominit za poštanske markice.Analogno tome i kod nas ima onih koji isto tako lažu.Obrazac je očito isti samo na drugim jezicima. ;) Ja odgovorno tvrdim da ovaj hobby svakim danom sve više "tone".U tehničkom pogledu je puno jači nego kad si ti pa i ja počeja.Ali moralno,HAM SPIRIT,drugarstvo,prijateljstvo,(ne)kultura,netrpeljivost na bandovima i van njih je sveprisutno.I onda taj LoTW je "ubija"QSL kartu!! :cry: Nije je srića skroz ubija i neće barem dok sam živ ali svakim danom to sve ide u ....... :?
Da se primjetit da traže i sve više novaca za DXpedicije tj."žicaju"se da im se doniraju ne spiza već dolari.Ako ne kao "zlatni"donatori onda priko kontribucije prilikom zahtjeva za direct.Kad vidiš koliko su ti ljudi platežno sposobni i tko su im glavni sponzori muka te uvati.Sve najjače firme RA opreme.Ali triba platit brod,spizu,vez,posadu broda,skipera,šerpe koji nose 5 tona opreme.Treba priznati da je često jako skupo i zahtjevno organizirati i platiti DXpediciju na recimo Bouvet Isl.,ali neka onda ne idu tamo ako nemaju pinez.Da ja imam pride novaca,iša bi tamo bez ikoga žicat.JA SAN RENNY,NISAN HRLE ! :D

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 28, 2017 6:05 pm

Čita san ja šta su već pisali organizatori ekspedicije na Bouvet, citiram, "zaokružili smo financijsku konstrukciju, ali se nadamo da će nan se pola vratit" ! To ti ga ka moderni pirevi, mladoženja i mlada ne misle kako će svatovima bit dobro, nego koliko će s dobijen lovon podmirit troškova, čast iznimkama.
Sjećam se ekspedicija na Peter One i Palmyru, gdje su napisali da je svaki učesnik uplatio keša oko 70.000 dolara, mojih nekoliko dolara za kartu ga neće spasit.
Uvik se sitin YASME ekspedicija, grubi papir, jedna boja, ali je bila sigurna preko biroa, ka Sberbankin kredit Agrokoru ! A i šire. Danas neki Ameri pokušavaju njih kopirat, bez uspjeha...

Zadar, Zabok, Rovinj, Šibenik, ECRA, sve po JEDNA plaćena članarina HRS-u. Ja bi natira laureate iz navedenih klubova da vrate nagrade, priznanja, i lovu. Od Srećka, preko Kreše, do Mate.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 29, 2017 8:41 am

Nevalja kako god okreneš. :(

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Dec 02, 2017 4:53 pm

13.1. Zamolba QSL managera
Marinko Marušić, QSL manager Saveza, uputio je Izvršnom odboru zamolbu za povećanje
naknade za rad QSL managera, s obrazloženjem da su se troškovi QSL ureda znatno
povećali jer se u zadnjih nekoliko godina višestruko povećao broj kao i težina QSL karata u
dolaznom i odlaznom prometu. Napomenuo je i činjenicu da se od strane QSL biroa
servisiraju svi pozivni znakovi Saveza.
Nakon kraće rasprave a na prijedlog predsjedatelja IO je jednoglasno usvojio sljedeću
O D L U K U
1. Od 1. siječnja 2018. će se povećati naknada za rad QSL managera u iznosu od 1.500,00
kuna bruto za svaki kvartal.
2. Zadužuje se QSL manager Marinko Marušić da, uz svaki račun koji tromjesečno dostavlja
za svoje usluge, kao specifikaciju računa obavezno priloži i izvješće o dostavi QSL karata za
navedeno tromjesečno razdoblje.

Od kako sam pročitao gornji pasus, posebno prvu rečenicu, ne mogu doći k sebi od čuđenja, kako neko može ovako besramno lagati ! Ponoviću inkriminirani citat "jer se u zadnjih nekoliko godina višestruko povećao broj, kao i težina QSL karata u dolaznom i odlaznom prometu" ! Ko ovo može progucat, sa Radenskon tre cuori, ili bez nje ?
Zaista, IO HRS-a nas drži za prvoklasne bedake kad nam ovo serviraju.

Već sam stavljao na ovaj forum izljeve nježnost Marinka Marušića, psovke, prijetnje i laži, no, ovim je nadmašio sam sebe.

I IO je nadmašio sam sebe, on traži od Marušića ono što je sam napisao u pristupnom pismu namjere za obavljanje te dužnosti, a nije nikad ispunio, pita ono, što se normalno prilaže uz svaki račun, kao osnov za njegovo izdavanje, dokaz o radu.

Jedan od dokaza je i da nije ni privirio , više od mjesec dana u HRS, pa ljudi koji su neki dan osobno preuzeli u njegovoj kući paketić klupskih karata, nisu našli i moje (poslane njima) unutra !

Ali, to nije sve. Jutros mi paloma blanca, po profesiji listonoša-dugoprugaš, donio vijest da je i za neke zagrebačke primatelje počeo ostavljati paketiće po kafanama !
Jednom lažov, vazda lažov.
Tako je bilo i u staro vrime.

Ima još...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 02, 2017 7:32 pm

Pozdrav Koki
Evo da ti javim da sam dobio tvoju QSL-ku od 27.05.2015
Vjerujem da nešto od toga i ti koristiš hi-hi
73's fm Rijeka
Ivan 9A3JE

Nisu se elektroni, od prethodnog posta, ni odmorili pošteno, stiže mail, kao jedan, u nizu dokaza ! Ja šaljem na 9A QSL biro 4 do 6 puta godišnje, svake godine. Čovjek potvrđuje primitak moje QSL-ke koju sam poslao u 6. mjesecu 2015.g. Danas je 2.prosinca 2017.g.

Alo Bing, ovdje brat ! Jel' triba nacrtat ? Ne Marinku, on zna da ja znam, nego onima u IO, koji znaju da on obmanjuje 9A RA javnost lažima, ali nas uvjeravaju kako sve funkcionira u redu !

Zemljo, otvori se...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 05, 2017 11:30 am

Opet nije dobro.

Jedan je kolumnist jednom napisao da kakvo bi to bilo društvo koje bi izabralo nevozača za predsjednika HAK-a !

To se meni dogodilo danas ! Otvorim svoj Inbox na eQSL, kad tamo, imam što i vidjeti. Marinko meni potvrđuje dvije veze,putem eQSL servisa, od prije 10 godina i 9 mjeseci, za koje sam mu ja urednu poslao papirnate QSL-ke !
Podsjetilo me na vijest, koju sam čitao kao srednjoškolac, u novinama, da je glavni direktor Forda, dao otkaz jednom od svojih (niže pozicioniranih) direktora, jer je kupio Mazdu !

Ima tu kamaru moralno-etičkih i komunikacijskih prijepora, ali Marinko definitivno ne pridonosi "enormnom povećanju QSL saobraćaja" u Rvata, kako je prikazao IO-u, u tražnji više novaca.

P.S. Normalno da sam mu potvrdio i e-putem, on meni nije papirnato. 10g 9mj. , rodila ga majka Rvatica...
9a2jg

Postby 9a4db » Thu Dec 07, 2017 4:00 pm

Nego,
čujem da u 2018. QSL servis, više nije besplatan, za članove....
Čak ni ovakav, kusat i naopak.
Samo Vi platite članarinu :mrgreen:
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Thu Dec 07, 2017 4:07 pm

Lako je tebi kad se ne baviš karticama,potvrđivanjem.

9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK