by 9a2jg » Thu Nov 02, 2017 3:39 pm
Najvolim citirati samog sebe. Tu nema falinge.
Dakle, znao sam da je posrijedi neka psina, s tzv. nacionalnim QSL managerom, u glavnoj ulozi, ali nisam znao koja. Danas se sve raščivijalo, snijeg nije pao, ali su zvijeri ostavile svoje tragove.
Kako desetljećima hendlam QSL-ke za matični klub, normalno je i razumljivo da paketići idu meni, na moju osobnu adresu. Prosjek mojih karata u svakom paketiću za klub je oko 95% ! Ovaj put je bio 98,5 %, sve za mene, za druge pozivne oznake ništa, desetak karata za klupske oznake, od 9A8P, preko 9A2A, do 9A1AKL/p.
Balkanski mufljuz je prije 8-10 dana poslao paketić karata na naš poštanski pretinac u Splitu, iako sam, u zadnjih 6-7 godina , više puta slao adresu na koju treba poslati, a na traženje Stručne službe HRS-a !
Službenica sa Pošte, koju znamo godinama, je pred ove blagdane, zvala predsjednika mog kluba da ga izvijesti da već nekoliko dana stoji paketić u pretincu. Ja za to saznao prekjučer. Zovem poštu, interesiram se da li rade na Sve svete, uvrijeđeno mi odgovoriše da su oni DRŽAVNI službenici, i da, Bogu hvala, ne rade.
Ja , danas, preko Brača, pa trajekt, pa Split, pa natrag trajekt, pa preko Brača nazaj.
Reko bi neutralni promatrač sa strane, besposlen pop i jariće krsti. No, nije baš tako. Iza svega se krije ljudska (a nema veze s ljudima, kao humanoidima) zloba, i zavist. On se sveti na onome u što se kune, a što bi, da je Boga, trebao odrađivati za dobijene ugovorene novce.
No druga stvar bode oči. Stanovit broj različitih QSL-ki, različitih pozivnih oznaka, od "saveznih", do osobnih, je ispisao on ! Da li je to tezga, ili mu to uvališe, đuture, pa zbog toga mi svi trpimo, to tek treba vidjeti. I do sada je toga bilo, ali manje.
Bio sam mali kad sam čuo anegdotu da je šef šef, a tajnica tajnica, dok šef ne naguzi tajnicu. Onda je ona šef, a on bivši šef.
Ima još... Nisam pošteno ni počeo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja