by 9a2jg » Tue Nov 19, 2024 6:39 am
Jučer je bilo dva mjeseca da su Rusi radili sa hrvatskih otoka kao 9A24RRC. Provjereno, nisu poslali LOG-ove Neni. Sada možemo dumati što nakon lakonske izjave Ogija, da on jest odgovorna osoba znaka, ali da, ako oni što naopako urade, je njihova krivica. Ne volim se igrati velikih riječi, ali ovo, do sada, je jedna velika sprdačina, profanizacija hobija, i nepoštivanje zemlje domaćina. Iman ja i drugih objekcija, ali, dugačka je zima, ima zemana...
Jučer sam analizirao (ne)učestvovanje u IOCA projektu. Paradoks, ironija, i tragedija tog lijepog projekta jest da imamo više veza sa onima koji NISU poslali dnevnike Neni, nego onih veza koji su poslali, i na bazi kojih imamo određeni plasman !
Što reče Neno, ne možeš nikoga prisliti da pošalje. Točno. I veliki RDA program u Rusiji pati od iste boljke. Svi misle u Rusiji velika stega, te moraju ovo, te moraju ono.
Wrong ! Nitko ne mora ništa, mi lovci se samo možemo moliti dragom bogu, da se onaj tamo aktivator smiluje, i pošalje LOG na Hamlog, ili već gdje treba.
Za kraj, ponoviću što sam već dvaput napisao u zadnja dva mjeseca : Toliko sam prozivao, pisao i pritiskao pojedine operatore, da su se (očito) naljutili na mene, i više se ne javljaju. A samo sam ih uljudno podsjećao na njihovu moralnu obvezu.
Drumovi će poželjet Turaka, al' Turaka više biti neće...
Osim Merzuke sa hrvatske remote postaje !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja