Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a4db » Fri Sep 27, 2024 4:06 pm

9a2jg wrote:....
Koliko si glup, svjedoči i činjenica da, od nekoliko stotina tisuća posjeta, po svakom naslovu na ovom forumu, jedino ti, od sveg pučanstva zemljine balote, si se naša svojedobno tužiti mene Djaniju, vlasniku ovog foruma ! Postoji li luđa kombinacija ? Mislim da ne.
...

Nije samo tebe tužija meni
nego
i mene, meni :D

PS moj Agilent je spreman, ide direkt do 2,7 GHz, sa miješanjem do 15 GHz, neće nitko uteć ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Sep 28, 2024 7:19 am

Jugo je, ono teško, Đenova, dura dva-tri dana, još od doba Dubrovačke republike po jugu se nisu donosile nikakve važne odluke. Znači, danas i sutra, liđero...
Frapiralo me da i ne-amateri čitaju ovaj forum, i nude pomoć ! Nisan ni zna da u SDŽ ima toliko spektrum analajzera, ali, svaki dan naučiš nešto novoga.
Zove me sinoć čovik iz Istre, govori mi da netko nema ni dozvolu za home-made linear ! Ne znan ga ja.
Ali, šta je sa linearom za 6m ? Nema ga ? Virtualan, a šprica ! Novi pojam u radio tehnici.

Sve mi se pari da se tuka vratit na dva metra. Ta ne obilježavamo bez veze, u idućoj godini, 60 godina od radio-štafete voljenom Maršalu. AKL je bio zadužen za punkt na Vidovoj gori, a fotke sa te UKV ekspedicije su visile na zidu kluba, Contest 25, BC 248, stup od 8 m, iz vojnog kompleta...
Od tada datira iskrena RA pomoć AKL-a, i njegovih članova, svim srednjedalmatinskim otocima, i radioklubovima na njima.

Sad triba past kiša, pa će bura. Kako kaže divan stih istarskog pjesnika : Puše bura, čista žena...
Jer bura rastjera sve opačine, hude misli i pogana djela.
A burevjesnik ? To su ispravne misli i djela, poštenih i iskrenih ljudi, koji se ne boje promicati istinu.

Koristim prigodu da čestitam sutrašnji blagdan, svetog Mihovila, zaštitnika policije i svih pripadajućih službi, ljudima koji su, prije ZNG-a i HV-e (bez uvrede ikome) skočili, organizirali se, u obrani Domovine, i bili prve žrtve DR-a, od Borova i Dalja, do Kusonja i Krvavog Uskrsa na Plitvicama. Velik broj ih je i iz mog AKL-a, ponosan sam na svakog od njih, i zato ih ne zaboravimo, i kada im je teško, i kad su bolesni, i kad se ne snalaze baš u ovoj ludoj svakodnevici hrvatske zbilje.
Ne smijemo, osim poginulih, zaboraviti i umrle, od našeg bivših predsjednika kluba, Marijana, Ozrena, Bore i Jakše, koji su bili u pridodatim službama Policiji.
Neka im je laka hrvatska zemlja, koju su branili, i obranili.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Sep 28, 2024 1:48 pm

S nama su!
Počivali u miru Božjem.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Sep 29, 2024 5:10 am

Za razliku od druga Gorana, koji misli da sam ja glup, ja njega držim za pametnog, zato pažljivo čitam što on napiše. On stalno, u svom pisanju, ističe i poentira svoju kovanicu u rječniku - bandmaster. Po njemu smo to Reni i ja. U šarenom objašnjenju, drug Goran "objašnjava" neukom RA puku da su to one osobe koje su uzurpirale bandove. Upire u tu njegovu hipotezu, kao da je uklesana u kamen sa brda Sinaj.
Ajmo vidit da li je to uopće moguće. Na KV-u, dobrotom države i njezinih tijela, imamo dozvolu za rad na 9 opsega. Na UKV-području imamo 4 opsega. Na UHF-u 3.
Svekupno 16. Osobno radim od 7 do 28, na 50, i rijetko na 2m FM. Na bandovima ne ćakulam, uradim vezu, upišem u dnevnik, pošaljem kartu. Na svim bandovima solo uređaj. Na godinu uradim između 2 i 4 tisuće veza, ovisi o privatnim problemima u porodici te godine.
Kako sam dijete socijalizma, kritika i samokritika, pogrešno pođem od sebe, ne po presumpciji nevinosti, nego krivnje. I tako kopam po svim raspoloživim pisanim podacima koje imam, skeniram mali i veliki mozak, ne mogu naći gdje sam, kada i koji sam band ja to uzurpirao. Ne mogu naći da sam to igdje i ikad učinio.
Znači, drug Goran besramno laže. Nije mu prvi put. Ali taj lajtmotiv, govor mržnje, bez argumenata, je i u izričaju Pere. Očito se napajaju iz istog izvora. Čak su im i dijelovi rečenica isti !
Znači, s godinama im preostaje jedino copy/paste tehnologija ?

Dosta za danas, ipak je znakoviti datum, treba ga profeštat s prijateljima, ostalo je dosta podnaslova iz njihove pisanije, koju ću raščlaniti na ovom forumu.

Na dobro van doša sveti Mihovil !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Sep 30, 2024 6:13 am

Da se onaj drugi član dvojca bez kormilara, koji vesla uzvodno, ne bi osjeća zakinut, evo i njemu jedan od odgovora, ostali slijede u narednim danima.

Dakle, odmah po njegovoj tvrdnji, da, citiram, "u SDŽ ima 3 - 4 lineara OM4000, a da nam oni ne smetaju", dali smo provjeriti njegove navode, jer svačije uzimamo za ozbiljne, dok se ne dokaže suprotno. OZNA sve dozna. Rekoše nam da, u cijeloj SDŽ-i ima 1 ( hrvatski, latinica : JEDAN ) linear OM4000, vlasnik je strani državljanin, koji s njime radi tek nepunu drugu godinu, nikada nije radio u contestima, niti će ! Pitali smo najbliže licencirane amatere njegovom QTH-u da li im je ikada smetao ? Do jedan je rekao da nije nikada, a jedan nam je dodao da dotični ima jahtu, i da većinu vremena provodi na njoj, putujući po cijeloj hrvatskoj obali.

Ja, za razliku od druga Pere, neću nikoga nigdje upućivati, a najmanje "kod kolega u istom hodniku", ja ću samo ostaviti hrvatskim RA da sami ocijene tko je lažov, a tko govori istinu.

P.S. Bili smo vrijedni, ali to nemojte nikom reći, provjerili smo i u susjednim županijama, DNŽ i ŠKŽ, tamo nema NIJEDAN linear takve vrste (snage). Pametnom dosta.

P.S.2 Puše umjerena do jaka bura, za provitrit matune...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 01, 2024 5:18 am

Idemo dalje...
Ni mafija se ne dira u fameje, a kamoli će skromni amateri ! Ta nisu oni udruženi u UZP ?! Ali, stariji svit, čim pođe u penziju, počmu znakovi demencije, zaboravnosti.
Tako, dotični drug, bez srama i stida, piše da smo mu se dirali u porodicu ! Ta nismo mi pisali da je tajnica profesionalka ? To je, a mozak mi još dobro radi, napisao upravo drug Goran, na HRS forumu.
Sad se, nepristran čitatelj upita, kako to da je dotični to pisao, a njih dva u istom ešalonu ? Jednostavno, to se u nauci zove Stockholmski sindrom . Žrtva vrebača, psovača, ili onog koji podmeće, se identificira, i zbliži sa počiniteljem.
Osim toga, oni su bili u istom ešalonu i na izbornoj skupštini 2007, di je drug Goran sidija, na po guzice, na njegovoj strani. U velikom finalu, je pokuša tu polovicu prebacit na onu bandu gdje mu je bio suputnik iz Beča, ali nije išlo.
Već sam pisao o anegdoti, kad je Al Caponeu nestala velika svota novca, okupio svoje društvo, izvadi pištolj, i ubije jednoga koji je skoro došao kao prebjeg iz suparničkog tabora. Desna ruka ga upita da zašto to uradi ? Ko je jedan put izda, opet će, zaključi Al.

Ono o čemu jest Koki pisao je RAD, a ne lik i djelo, tajnice, za koji je primala plaću. Ili ono što je trebao biti rad. Toliko sam iznio objekcija na tu temu, od svrgnuća pokojnog Severinca, do danas, i to višekratno, da zaista nema potrebe da se ponavljam.
Samo ću zaključiti, da, unatoč javnom obećanju druga Laureata da će objaviti izvješće o "radu od kuće", obje udarnice, isti nismo dočekali vidjeti. Vjerojatno ni on.
Iz toga se da zaključiti tko STVARNO vlada hodnicima, ne Rebra, nego Dalmatinske 12/3 ! I zadnje javne fotke, napravljene na sjednici IO-a, govor tijela, jasno pokazuju tko je gazda ! Zato i je svojedobno gospar Nikša insistirao i upirao da uđe u službene dokumente Saveza, da je i tajnica odgovorna osoba Saveza. Da mu bude lakše.

Za prvi dan listopada, dosta. Ipak je ovo mjesec kada se umorni pregaoci dx-iranja spremaju na put u istarski hotel, o HRS-ovom trošku. Jesu pozvali i učesnike zadnje IOCA ekspedicije ? Trebali su, ako nisu, da izmijene iskustva o slanju LOG-ova, i poštivanju zemlje domaćina. To je moje skromno mišljenje. Penzionera sa šentade.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 02, 2024 7:35 am

Penšjunati, omar čin se probude, upale radijo, da čuju kakovo će bit vrime. Tako i ja, kad san čuja da će jugo, zaprišija san da napišen današnji post.

Dakle, zvala me nekolicina, svi na istu temu, pišu okomija san se na jadnoga čovika, a on vridan, radi lineare sa dvi - tri QB-ejke, umisto da ga pofalin, ja tako... I još su mi rekli da ne pišen ništa o drugu, iz dvojca bez, jer da i on radi s home made linearon, kojega je navodno sam napravija, i za kojega, navodno nema ni dozvolu, jer nije atestiran. To mi pišu ljudi koji tvrde da znaju, a ja in svima, ka papagalo, ponavljan , registrirajte se , logirajte , i pronosite vašu istinu, do mile volje.
Ali, znan, lakše je ovako, isturit Kokija i Renija, ka službujuće gromobrane, navikli su trpit, dežurni Jobovi HRS-a.

Zvali su me i iz Dubrovnika, po prvi put, čovik veli da je sve onako ka šta pišemo ! Aplauzi..... Pita san ga, usput, jesu dobili QSL-ke u ovoj godini, nije mi odgovorija.

P.S. Šta ste uprli u druga Gorana, on more smetat samo Alenu, a ovi ionako ima pasvord, ča ćemu radio stanica ? Prva iduća (radio) postaja je u Kninu ! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 03, 2024 11:31 am

Desetak sati bez interneta, to su zimske radosti fiksnog interneta na otoku ! Kad nema napada hakera, nešto drugo ti uljepša dan. Ne smin kazat ime davatelja usluga.

Više ne smiš reć ni lupežu da je lupež ! Otiđu osobe iz kluba pod, citiram, "nerazjašnjenim hardverskim okolnostima", ja pitan pokojnog predsjednika kluba da mi to objasni hrvatskim jezikom, ako može. Može, kako da ne, kaže on. Drugovima nešto pokloniš, kao klub, oni uzmu nešto drugo, što ih ne pripada, i ponašaju se da je to u redu.
Ja upiren i dalje, pitan : Znači, uzeli su nešto šta nije njihovo ? Tako je, odgovori mi pokojnik. Pametnom dosta.

Priča druga. Pokojni član pokloni klubu antenu. Darovatelj umre, a osoba koja nije ovlaštena za raspolaganje klupskom imovinom, to uzme. Vi mi recite kako se to zove.

Priča treća. Osobni operator stavi fotku SVOG PPS-a, a na fotki klupski uređaj za kojega nema, niti je ikada imao klupski revers. Šta ga je on, spasija? ;) Uređaj, ne klub.

Govorila je moja pokojna mater da kurbi ne moraš reć da je kurba, ona to zna i sama.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Oct 04, 2024 2:21 pm

Danas čujem na KV opsegu tipa koji radi sa stanicom koju je ukra u mom radio klubu. Jad sistema se očituje i u tome što ju je i prijavio kod vađenja dozvole za rad !
Zato je bratija i ukinula institut tehničkog pregleda RS, jer je prvo pitanje bilo : Odakle vam ? Dokumenti ?
Jel' tako, druže Gorane ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 06, 2024 2:34 pm

Nismo se naslušali rada KV stanice iz istarskog hotela. A šta će i radit, kad nisu poslali odgovore na naše QSL-ke, za lani, i preklani. Oni su iznad toga. Moš mislit.
A nismo se ni nagledali zlatne mladeži, ni na fotkama, ni na videima. Nije valjda da drug predsjednik opet nije uspija naći trojicu koji znaju telegrafiju ?
Povijest se ponavlja ?
Karma is a bitch !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK