Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Sat Jul 20, 2024 10:16 pm

Nemrem verovati ! Lakše metar u guzicu, nego cenat u glavu ! A lipo in napišen da neću fermat pisat istinu. Zašto služe bivši i sadašnji predsjednik HRS-a, za autospotiranje ? Ne bi se moga zaklet da su na 9A0KG radili mladi ? Mladi s unucima ? O 9A70EZA više neću pisati, trijumvirat misli da mladima čini dobro, istina je suprotna !

Da živimo u normalnoj državi, Laureatu bi rekli da vrati sva priznanja. novce i položaje, i da se sakrije u mišju rupu. Jer OVOLIKO "mladih" operatora u YOTA natjecanju, nije katastrofa, nego karikatura. Ne mogu se smijati, naslađivati još i manje, ukratko javnost vidi da su doveli HRS na najniže grane, od 1945. Šta se čeka ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jul 21, 2024 6:00 am

Da se malo osvrnem na strane postaje, s "mladim" operatorima. Pozorno sam pratio DXC, nisu imali svoje spotere koji su drukali za njih. Čak mi je bilo simpatično vidjeti spot kojim se spotira mladi Nele Piroćanac, koji je zanat "ispeko" na remote lokacijama u Hrvatskoj ! Shvatio je on, pravi put, ili mu ga je netko pokazao, svejedno.

Drago mi je čitati da sve više programa otklanja validitet veza sa remote operatorima ; neće proći dugo, ista situacija će biti sa autospotiranjem, ili naručenim.
Činjenica da se samozvani Doajen stalno autospotira na svoje posebne znakove je eklatantan primjer kako se NE treba ponašati, i na koga se mladi, u tom segmentu, ne bi trebali ugledati.

A sve je počelo devedesetih, kad su zaključili da uspjeh treba biti dostignut preko noći. Ne meže. I žena nosi dijete devet miseci, ne može rodit nakon 4 !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jul 22, 2024 5:45 am

Gledam spisak remote operatora sa Jarvisa, vidim i znak jednoga koji je dokoličario u istarskom hotelu ; kad sam ja pisao da ustvari HRS sufinancira samo one koji guraju remote, rekli su mi da san lud ! Je, tako mi sve ludo bilo doma. Istina je uvijek pred nosom, samo ljudi ne žele da je vide, posramljeni vlastitom šutnjom i pasivnošću.

A šta nan je s akcijom u svako slavonsko selo DMR repetitor ? Utanjilo nešto...? Šuplje bilo, šuplje ostalo ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jul 23, 2024 6:00 am

To se zaista i primjeti jer kod mene je K8R na prijemu bio -6dB što je u propagacijama kakve su bile kada sam ga radio izvanredan signal.
Ali što se krije u prijemu lisice? E to K1JT nije objasnio. Da li je osjetljivost poboljšana u odnosu na stari FH i na koji način? Neki novi aloritam? Ne znam ali dobio sam i fantastičan R-12dB raport.
Isto tako, lisica hendla u svakom periodu i po 8 postaja.
Verifikacijski kod - odlična stvar.
Što god da je u pitanju, novi SFH je stvarno nevjerojatan i superioran.

Navuko ih je pametni Martin, ko medu na med. Sad oni rade upravo ono što vrhuška hoće, preko Martina , da pastva razglaba o FT8, a ne što se događa u HRS-u, i HRVATSKOM eteru. Ali mladi su, shvatiti će, svakog čuda, tri dana dosta.

Kako to ne pišu da jedan moćni ARRL ne može pokrenuti stranicu gdje su DXCC standing-i, od 13. svibnja do danas ?! Ja pišem na ARRL DXCC desk, dobijam nemušte odgovore. A platio sam, ne malo za penzionera, nitko me nije tjerao, ali ne postupaju po onoj jedinoj kapitalističkoj premisi, platiš-dobiješ ! Dvostruka mjerila ! Za nas, male zemlje, vrijede jedna, za njih druga. Ti, mali, moraš platiti UNAPRIJED, i čekaš njihovu uslugu, i moliš boga da bude korektna i točna. Nitko ne brani tvoje interese ! Najmanje matični Savez. Ta šta oni imaju sa ARRL-om i DXCC-om. Nemaju ni s domaćim, hrvatskim programima, a kamoli će s američkim. Zato nam i je ovako.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jul 24, 2024 7:58 am

Nočas me zove jedan prika, veli, "Koki, ti ništa ne razumiš ! Dobro ti Martin piše, ali ti ne kapiš ! ;) Po najnovijoj inačici, imaš svoj verifikacijski kod, i neće ti se moć dogodit da ti UI odbije vezu, ka šta si ima slučaj u IOCA programu, sa pokojnim Emirom, i živima, Tomom i Brankom!"
Je, odgovaram ja, ali oni ne rade FT8 sa hrvatskih otoka ! Tu sam te čeko, veli prika, već se na tome radi, remote, plus FT8, ta zar im nije mecena to demonstrirao sa mainlanda na Krk, u YOTA kampanji u Hrvatskoj ?

Tu san zablokira. Da mi je mislit. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jul 25, 2024 10:24 am

https://www.qrz.com/db/9A/EI5LA
Drugovi Laureat i Ulip, i drugarica Marija, odma u HAKOM, i priznanje da su lagali. Sami Turci i Turkinje, Irci i Irkinje ! Da se zna !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Aug 01, 2024 10:15 am

Gledam svaki dan DXC, nikad prevaziđeni kralj autospotiranja, 9A1AA ! Ali, to nije sve. Nastranu autospotiranje, on misli da nas svih drži za budale, pa koristi pozivne oznake ličnjaka, i klubova, koji postoje, i koji ne postoje ! Ako je i od glavnog logističara istočne Slavonije, previše je.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Aug 04, 2024 5:59 am

Vrhunac Perzeida obično se događa između 11. i 13. kolovoza, kada je broj vidljivih meteora najveći, a u idealnim uvjetima moguće je vidjeti i do 100 meteora na sat. Suze svetog Lovre, poznate i kao Perzeidi, spektakularni su meteorološki fenomen koji se javlja svake godine tijekom kolovoza.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Aug 05, 2024 8:49 am

https://www.qrz.com/db/ES1924TE
Sad se pojavili i Estonci ! A sve je počelo sa RKZ-om ! ;) Pa Srbija, pa BiH, ispada da su svi bili prije Vinkovaca, Dubrovnika, Rijeke, Zadra i Šibenika ! A nisu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Aug 07, 2024 9:08 am

Jarvis on the air ! Jedna postaja CW, tri FT8. Killing me softly. Air conditioned shack on M/Y Magnet. Atroke hridi i grebeni hrvatskih otoka. Ili stolica sa suncobranom na Skraborou reef, ili na Spratly-u !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK