Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Fri Jan 22, 2016 3:45 pm

Dela na 14 CW, 21 CW, 24 SSB i 28 CW ! Do maloprije je bija i na 18 CW. Signali tanki, jaki QSB...

Ima novitadi sa sjevera Hrvatske, ali, nek se prvo izglasa Vlada...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 22, 2016 7:12 pm

Nemaju baš puno veza...ovi sa K5P ih šiju,HI.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Fri Jan 22, 2016 8:06 pm

Pažljivo sam čita šta pišu Ameri po forumima, clusteru i portalima ; u više od 50% slučajeva su, između ostalog , napisali da se K5P mogao raditi sa 100 W. Antene nisu spominjali. Kad se pogleda položaj , sve je jasno.

VP8STI se može pohvaliti rijetki da ga je radija sa 50 ili 100 W, i bez usmjerene antene. Kad kažem rijetki, prvenstveno mislim na Europu, ali i obje Amerike. Osim toga, prilike su takve, što bi rekli ribiči, ka da baciš udicu u bačvu. Danas su prvi put malo radili na 28, a bilo je sitnih otvaranja na 24.
Ove dane je prisutna i aurora borealis, tako da sam ja u, za 9A, neredne ure, radija na 18 Daleki istok, Kazakhstan ili Island. Sve se izokrenulo. Aktivnosti na Suncu neću ni spominjati.
No, neke stvari su se iskristalizirale, svako jutro ga se lipo čuje, od cca 05:30 do 10:00 LT na 10 MHz, a na 18 je najjači između 16:00 i 17:00 LT.

Mudro su učinili što su prvo išli na dalju lokaciju, i , iako su imali problema, čak izgubili i jedan generator, "školovali" su se za iduću, lakšu, lokaciju. Nadam se da će i lovcima bit lakše. GL !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Fri Jan 22, 2016 11:40 pm

Evo ih na 7 CW cipaju.Ali meni jedna druga stvar upada u oko.Naime vidim kod nekih RA veze na RTTY i 160m pa možda i 80m a antene nemaju niti rade RTTY.
More bit da ti operatori na S.S. krivo primaju znakove pa se eto nađu u logovima tih RA.Samo nikako da se meni nađe neka veza onako,slučajno.. ;)
Razumin da je ovo prilika jedna u 20 god.i da neki neče dočekat drugu ali ni ja nikad nisam bija u Jamerike pa ću opet preživit. ;)
Jedna veza ajde,ali po modovima,bandovima je malo previše i za eminentne RA. :o
Koki vidim još jedna na 18 CW ka i ja.Danas sam ih kratko čuja na 28 CW,zva ali nije me obada.Da je potrajalo uru vrimena možda bi ih i uradija.Većinom je radija Amere,neke bi i ja čuja na zatvoreni band.Sa koliko KW i antena ti rade mogu samo zamislit.Kažem nisam đeloz ali dobro kažu Srbi "Šta je mnogo,mnogo je,šta je puno,puno je !" U svemu triba imat mire...od sexa do radio-veza. :shock:

73,9A6R

P.S. Za S.Georgiu spremni!
9a6r

Postby 9a6r » Sat Jan 23, 2016 12:09 am

Osvrnija bi se na ovu sramotu sa K5P .Pokazalo se po neznam koji put da Amerikanci ne hebu nikoga za suvu šljivu.Ljudi im iz gotovo čitavog Svita pišu da je ovo smijurija i namještena DXpedicija samo za njih ali moraju još koga uradit da se malo zakamuflira cila namještaljka.
I ovaj put se pokazalo tko su i što su Amerikanci.Donikidan sam ima dvoje,ovdje u Splitu i jedva san čeka da idu ća.
Njima ali baš svima tamo pristaje slogan:"Ja volim samo sebe a tebe ko hebe!"Kako ih nije sram? A kako će ih i bit za ove neke radio veze kad po Svitu svađaju narode i mase a na kraju nahebu nedužni.I to čitavi narodi i države.To je katastrofa od likova.Misle da su oni zvijezda oko koje se triba vrtit cili Svit.
Jeba in pas mater.Eto tako.Fuck off njima a i ovima ća in služe ovdje za judine škude u raznim sektama.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2016 6:48 am

Ma Reni, i meni se sve skupa gadi. Prvu noć san ga puka na 10 , sa 50 W out i DX3B, da nekome pričaš, ne bi virova. Nakon toga san ima tri veze na 18 CW, u log-u jedna, 100 W i kosi dipol. Jutros san se diga u pet uri, po ure zva, i dozva ga na 7 CW, 80 W out i dipol za 7. Sad bar ima Google street view, sve se vidi, od toga je li mi žena pomela dvor, do koliko na kući ima antena, i kojih.

Ima dva dana da me je zva čovik iz sjeverne Hrvatske, veli, Koki ti pogrešne osobe i pojave guraš u Guinessovu knjigu rekorda. Pod hitno se škužaj tajnici za 100 % položen ispit, i mulcima sa Zvjezdanog sela, šta u pet dan nauče telegrafiju i plivanje, šesti dan polažu, sedmi rade veze.
Govori meni čovik : Ajde pođi na Club log i vidi taj i taj troslovni znak iz 9A. Dobija od HAKOM-a dozvolu 15. siječnja 2016. 20.-og u LOG-u K5P ! NE tribaju nama braća Srbi, imamo mi svoju dalmatinsku, staru poslovicu : Šta je puno slano, nije ni mački drago...

A da počnen nabrajat ko na kući ima antene od 14 ili 18 naviše, a od početka je u LOG-u K5P na 40, 80, 160 metara, do onih koji imaju od antena na kući samo TV, ali su u istom LOG-u sa "skromnih" jedna ili dvi veze.
Pokara bi se , ali odma, i sa ovo malo ljudi, prijatelja sa kojima još komuniciram, ali ne zbog sebe, nego zbog njih...

Ima još, ali, šta kaže oni lipi lik u crtiću : Zec, gadiš mi se...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 23, 2016 4:32 pm

Opet san ih kratko i tiho čuja na 28 CW ali neće iđe...sve su manje šanse za vezu na 10m.A šta se može? :|

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2016 4:51 pm

Sluša san te, dok si ih zva na 28 CW, ja ih nisan čuja. Baš kao ni na 24, di ih drugi rade, ja ne čujen.

A šta kažeš na našega Uzdanicu, a...? Niki dan "uskrsnija" u LOG-u od K5P, jučer u LOG-u od VP8STI, javlja mi prijatelj iz Istre da ti je važnije imat telefon koji radi, nego antenu na kuću ! Vidiš, mi ne moramo mislit za budućnost HRS-a, uzdanice su na pravom putu, a ima i ko ih (u susidstvu) sluša. Vanjski dopisnici Radio Mileve delaju...

Ima još, pomalo...
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jan 23, 2016 5:14 pm

A sšta ću kazat? Nije meni krivo što netko ima dobru plaću već je meni žao što ja nemam normalnu.A ne crkavicu.Tako i to.Ni mene se "prijatelj"nije sitija.Nema veze.Ko tebe kamenom ti njega paštom! :D A veliki vjernik. :roll: Pametnom dosta.
Meni smetaju ove neke RTTY,80 i 160m veze jer znam koliko je teško uradit inače te veze atroke K5P!Većina tih veza je rađena sa contest lokacija na više znakova,to znaš i sam.Hebe se meni za uzdanicu.A oD sad i za još jednoga ali neću ga imenovat.Sam će se prepoznati.
Na 4 el.za 28 sam ih opet tiho i kratko čuja na SSB nikako a na 24 CW ništa sa loop-OM.
Nije sve u vezama.Prvo triba bit čovik pa drug i na kraju starešina. :lol:
Nisam reka svoju posljednju rič.Još će Reni nabacivat malte ovdje.Budu sve pročitali.
Sad iduča sranja idu sa Georgiom.
Ko je tebi Koki kriv ća nisi dobar sa gazdom V.Gore? :D
A tamo ima 2500W-outputa!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jan 23, 2016 5:32 pm

Ko je tebi Koki kriv ća nisi dobar sa gazdom V.Gore? :D
A tamo ima 2500W-outputa!

U izvještavanju moraš bit precizan, istinit i objektivan. Samim tim, ne smiš čitatelje dovodit u možebitnu zabludu.

Idemo redom. Kralj Aleksandar je poklonio onu zemlju Planinarskom društvu Umberto Girometta iz Splita. Poslin su nastupili falsifikati, s ciljem da se parcelizira, i otme. U tome su i uspili. Drugovi.

Ono šta je gori, i šta se zove osnovno sredstvo RK Vidova gora, je plod milodara poduzeća, turističkih zajednica, i općina ciloga Brača. U objekt dovede doživotni predsjednik dicu iz Supetra na jednodnevni izlet, jedan put u godinu, poslika ih za možebitne donatore, rade u nekom benignom kontestu, i - forma je zadovoljena.
Gori nema od uređaja ništa, samo antene, koje su privatno vlasništvo, i koje će, kako čuh iz prve ruke, vlasnik odnit doma, ka svoje.
Uređaji su u predsjednika doma, jer, prostorije su iznad automat kluba, pa bi ih neko moga otuđit. On ih "čuva". Tako je čuva uređaje i u bivšem sustavu, u kasi TO, oba ključa su bila u njega.

Sve da su uređaji i antene gori, ja ne bi moga doć, zbog dva glavna razloga ; nisan stranac, i u Domovinskom ratu san bija na pravoj strani. Pametnima dosta.

P.S. TZ Milna je isto dala milodar za objekt, a radio klubu Milna, nikad, ni kune ! Isto u Bolu, plus Općina ! Zato jer su članovi iste Partije. Otac od bolskog načelnika je mene prijavija, prije 40 godina, Narodnoj miliciji u Supetar, da radin "subverzivnu" djelatnost, a ja radija u Kupu Narodne obrane SRH ! Je vidiš s kin ja navigajen, i ratujen, evo pola vika ? I, da me taj i takav pozove na Vidovu goru, puklo bi mi srce, na misto, odma, na dva dila. Bolje da me ne zove, ima svoje drugove... I ne samo u Supetar, nego i u Zagreb, jer mu je ta klika u HZTK i HRS dala , njemu i klubu, tri puta društveno priznanje, i novce, u neovisnoj Hrvatskoj ! I, onda se mi, dragovoljci Domovinskog rata, pitamo zašto smo se borili ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK