Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sun Feb 07, 2016 3:27 pm

Bez uvrede, nisi shvatio, ne tangira mene što Pero piše, nego što je on sebe uvjerio da je najbolji operator u 9A, najbolji predsjednik, najbolji konstruktor, najbolji organizator, i šta ti ga ja znam još...

On je, odmah po primopredaji vlasti, 2007.g. pisao Mati i Kreši, misleći da su oni bedasti, i da će sve progutat što on nadrobi. Zato mi je Krešo i poslao njegov mail, kojega i danas čuvam.
A on jadan, odveo HRS u slijepu ulicu, nakrkao dugove, po sudskim odlukama, čije posljedice osjećamo i danas...

Vidio si da je i njegov znak na onome spisku...
I on je jedan od onih što su društvenim sredstvima pravili privatne feude, kojima u ovim izuzetnim vremenima (ekspedicijama) nisu mogli pristupiti obični smrtnici - članovi Narodne tehnike Hrvatske.

Pa takvi su i preimenovali Narodnu tehniku Hrvatske u HZTK, jer nije više ni narodna, ni hrvatska.

Moga bi ovako do sutra...

A taman smo jutros na misama slušali kako Isus veli Petru da ostavi sve, ide za njim, da će ga učiniti ribarem živih ljudi. Ovo "živih" stoji samo u izvornom tekstu, ne u "običnim" biblijama.
Znači, i prije dvije tisuće godina su razlikovali žive ljude, od "mrtvih" duša, kojima se baratalo, po potrebi, od devedesetih, naovamo.

Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Feb 10, 2016 11:15 am

Bija bi se ja već od jutros javija, ali se rekuperajen od jučerašnjeg šoka.

Na čelu karnevalske povorke u Bolu je bio jedan veliki kamion, sa razglason, muzikon koja trešti, i folkloron koji uz to ide. na zadnjen dijelu vozila, 4 zastave, meni zapala za oko ona, skroz crvena, sa srpon i čekićen, i slovima : Proleteri svih zemalja ujedinite se !
Pitan ja mulce na autu odakle in bandira. Bome, a ne znaš ko je na vlasti u Bolu i Supetru, spremno odogovaraju dica.

Znači, treba revidirat noviju povijest. Kada je JNA naredila da se vrati oprema TO u njihovo skladište, drugovi iz Supetra su (prvi u Rvaskoj) odma sve vratili, ostavili su samo pokretnu SMB poljsku kuhinju, za kuvat pašta fažol, na okupljanjima SDP-a u Škripu, i, kako se sada dokazalo, ostale su i partijske bandire.

Istih onih drugova koji su mene prokazivali kao sumnjivo lice, i nepoćudni element, koji radi u Kupu NO SRH, prije 40 godina. Moja je jedina srića bila šta je komandir stanice bija pametniji od njih.
Onda možete zamislit koliko su oni peškali.
Zero-osandeset.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Feb 10, 2016 1:02 pm

E da je danas izist malo važola...ali danas se nesmi.Ko zna ća sve kriju gomile po Brocu.Siguran son da bi se nošla i koja radio-stanica. :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Feb 13, 2016 9:33 am

Ma kako to Bračanima uvik u favur.... ?
Prvi spot šta san ga jutros vidija je za 4W/DJ2EH , čovik napisa na clusteru velikim štampanim slovima da šalje via biro !
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Feb 13, 2016 8:41 pm

Danas je dan radija...
Dok se svugdje po svijetu on čuje od LW preko MW do SW (HF)
kod nas se radio od kraja 2013. čuje samo lokalno na FM-u
pa se Dan radija prevodi kao Radio u katastrofi i izvanrednim situacijama....

Za sve ostalo mogli bi pisati In memoriam..... jer ->
Dana 1. siječnja 2014. završeno je odašiljanje programa Glas Hrvatske na srednjem valu. Tim programom je s odašiljača Zadar bilo pokriveno područje Europe u vremenu od 18:00 do 00:45 sati po hrvatskom vremenu.

a počelo je...
Halo, halo, ovdje Radio Zagreb! Poznate su riječi spikerice Božene Begović kojima je 15. svibnja 1926. godine započelo emitiranje Radio Zagreba, preteče Hrvatskoga radija. Bila je to prva radijska postaja u ovome dijelu Europe. Osnovali su je članovi Radio kluba Zagreb – ugledni radioamateri i poslovni ljudi. Prvi ravnatelj radija bio je dr. Ivo Stern. Program je počeo Lijepom našom koju je na glasoviru odsvirao Krsto Odak. Osim emitiranja vlastitog programa iz studija, radio je od samih početaka izravno prenosio opere, koncerte, kulturne, sportske i druge manifestacije iz Zagreba i drugih hrvatskih gradova. U travnju 1927. u programu radija izvedena je i prva hrvatska radiodrama Vatra I. Šrepela. Na kraju prve godine emitiranja Radio Zagreb je imao više od 4000 pretplatnika.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... b_1926.ogg
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sun Feb 14, 2016 7:53 am

Je Djani, radija san nekoliko postaja , diljem svijeta, sa sufiksom WRD, ma ne iz Hrvatske.
Iz Hrvatske vidjeh na clusteru samo 9A705Y, eto , RK Jan Hus "slavi" 70 godina HZTK ! Oni su im valjali, oni ih slave ! Ostatak, od 99 % radioamatera u Hrvatskoj nemaju zašto promovirati NJIHOVU obljetnicu.
Jer, oni su odavno sami sebi svrha, a mi smo im, u neovisnoj Hrvatskoj, neželjeno djete, maltene pastorak. Gle čuda, osnivač, a pastorak !

U Hrvatskoj su ustanovljavali razne obljetnice, od tzv. obljetnice 90 g. RK Zagreb, do "početka" HRS-a 1924.g. Istina je rašomonska, kako kome paše, točnije, kako naručitelj teksta diktira piscu.
Faktografska je istina da su prvi radioamateri bili u Vinkovcima, Dubrovniku, Beogradu, pa tek onda Zagrebu. Ti "radioamateri" su ustvari bili slušači koncertnih postaja, kavanskog tipa.
Radioklubovi ovog tipa, kakvi su danas, su počeli 1945.g. , i nije u Zagrebu bio prvi, o tome postoje relevantni dokumenti.

Zato što promičem činjenice, zato i nisam dobio QSL-ku 9A90Z, in return. Ko da im je Emir predsjednik, ili drug Laureat.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 14, 2016 1:00 pm

Hebeš ga Koki...to je Metropola...oni u svemu moraju biti prvi....od baluna pa do slušaća u kafanama. ;)
Da nije tragično bilo bi smiješno.Ali vojska obuče,karta sve trpi,tisuću puta izrečena laž postane istina....itd itd.

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Feb 14, 2016 2:22 pm

O tome se i radi, sit gladnom ne viruje. Nije nikad ni virova. Oni "skoknu" do Marinka po QSL-ke, zato i ne dižu glas što ostatak Hrvatske dobija jedan do dva paketića na godinu, neki i rjeđe.
Da nije zagrebačkih (fantomskih i stvarnih) glasova zastupnika, ne bi bilo moguće falsificirati elektronsku skupštinu. Hebe se njima, još Savez od NAŠE članarine pomaže njima za organizirat ZRF ! Častohlepnog predsjednika fikali u Org. odbor, to paše njegovom egu, zauzvrat on njima daje naše pare. U Skupštinu HZTK se sam delegira, ispred HRS-a. Ide okolo po ispitima, zadnje u HFF klubu. Dokle seže njegovo sebeljublje ? Ili je, možda, teža bolest u pitanju ?
Red krmetine, red mehke rakije, pa dva reda demagogije, ne nužno tim redoslijedom.

Ali , ima Boga. Na bandovima se ne moreš OBRANIT od najezde 9A70 postaja. Triba li in nacrtat da su (još jedan put, po ne znan koji put) pojili govno ?
Nisu hrvatski radioamateri glupi, samo ONI misle da jesu.
Jes da sporo pale, ali kad upale, brale, ne gasi do Donbasa (tamo je , navodno, viđen Slavko, Mirko je u Hrvatskoj, provjereno).

Normalni ljudi bi se makli, ustupili mjesto sposobnima, ali ovi misle da su im položaji od pokojnoga dida.
Bože mili, šta bi bilo da se još i vrti koja lovica, haubicon ih ne bi moga istirat. Ovako, pokoji izlet, revers, i poneko društveno priznanje, šta ih između sebe dile.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Feb 14, 2016 5:01 pm

A ko će kome ako ne svoj svome..he he. :D
Šteta šta nema za nabavit oni veliki šator ala Moira Orfei za pokrit HRS. :lol: :lol:

73,9A6R
9a6r

Postby 9a6ndd » Mon Feb 15, 2016 10:09 am

Poštovani kolega,

samo par ispravaka netočnog navoda:
Ide okolo po ispitima, zadnje u HFF klubu

Ako sam dobro razumio radi se o predsjedniku HRS. Zadnji ispit je bio u organizaciji RK Dubrava (ali iza toga je bio ispit i u ZARSu...), koji nema osim prijateljskih veza nikakve poveznice s HFF. To je samostalan klub (članovi, nadam se smiju biti prijatelji s članovima iz ostalih RK i biti članovi još pokojega kluba ako baš žele). Ispitno povjerenstvo je odabrano prema želji RKD, bez ikakvog nametanja s 3 strane, a prema popisu "ispitivača" (o tom popisu se da raspravljati... ali sada je takav, kakav je i ja se osobno ne slažem s načinom na koji je donešen i slično...).
Za ostalo iz komentara nisam nadležan i ne znam detalje...

73 de 9a6ndd
9a6ndd

PreviousNext

Return to PHRK