Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Dec 01, 2022 10:36 am

Prvi je prosinca, znakoviti datum za sve Slavene. Na današnji dan, zadojeni idejama panslavizma, su se ujedinili Česi i Slovaci, te Srbi, Hrvati i Slovenci u državu SHS. Nakon toga je nastupila neviđena pljačka. Velikosrpska bankarska buržoazija je mijenjala austrijske krune za bezvrijedne dinare, i to po kursu 4 : 1 ! Realno je trebalo biti obrnuto, ali tko je pitao hrvatskog i slovenskog seljaka.
Nakon pljačke, stvoreni su preduvjeti da se takva država transformira u Kraljevinu Jugoslaviju, što nitko od pokretača ujedinjenja nije imao ni u primisli, tijekom ujedinjenja . Kraljevina se, vrlo brzo, pokazala tamnicom naroda, diktatura nad svim nesrpskim narodima. U narodu poznata kao šestojanuarska diktatura je trajala sve do predratne vlade Cvetković-Maček, koja nije dugo trajala.
Prvog prosinca 1945. je donesen prvi Ustav u DFJ, odnosno FNRJ. Tome su prethodili izbori, na kojima je Partija svim sredstvima onemogućavala kandidate HSS-a i pristalice kralja i Subašića, da participiraju u vlasti, a što je bila namjera zapadnih sila, na čelu s Velikom Britanijom, Francuskom i SAD.
I naši, i česko-slovački komunisti su vladali do 1992, samo su se Česi i Slovaci rastali u miru, kao muž i žena, kad ne mogu više skupa, razumno naprave sporazuman razvod braka. Kako smo se mi rastali, zna se, u krvi, razaranjima, i bezočnom pljačkom u pretvorbi i privatizaciji, što samo na prvi pogled nema veze s ratom. Dubiozni analitičari znaju da je u svakoj zemlji u tranziciji, uz nerede, ili rat, paralelno išla smišljena i planirana pljačka iznutra.
U prvom svjetskom ratu, moj dida je bija na talijanskoj fronti, didi mojih prijatelja u Galiciji, većina ih se nije ni vratila, niti im se zna grob. To neće da shvate oni koji nas guraju u nove ratove.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 01, 2022 2:40 pm

Moj pradid je ostavio kosti u Galiciji. :( Više od pola ih se živo nije vratilo !
Ne virujem da je netko od Anemičarevih tamo poginija.
Zar nikome nije čudno da jedna mala,opljačkana državica,koja ima jednu brigadu, može imati ikakvu inicijativu glede rata u Ukrajini?! :roll:
Prst na čelo drugovi i promislite di nas taj poslušnik vodi.
Većina će tek nasilnim uvođenjem eura kao monete pored zdravih očiju progledati.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Dec 11, 2022 9:33 am

Sinoć san kupija ulje u Studenca po 13 kuna litra, minus 7 % ka vjeran kupac ! Omar san brzojavija u Njemačku i Austriju, da računaju na to kad dođu za Božić u Hrvatsku. A spremija san in i šaku apaurina, jer će se oni izist, kako su punili gepeke po 19 kuna litru, tukli se nogama u guzicu, i mislili da su uvatili boga za bradu. Mi njih pomažemo od 1992, pr(e)odali smo in banke, osiguravajuća društva, Hrvatski Telekom, sve da se pinku pomognu. Zato, dok smo živi, tribamo se skrbit i starat o njima !
Ma isto, ne mogu a da ne kažem događaj iz rujna miseca. Dok san pomaga fetivome Švabi da nakrca gepek ulja, u jednom trenutku mi se on požali : Koki, veli, nije meni samo šta je u vas 3 puta jeftinije, nego mi, moćna Njemačka, najjača ekonomska sila u EU, ne daju nan nego uzet tri boce od bote ! A ovdje kod vas, nastavi on, moš uzest koliko ti portafoj dopušta ! Ništa lakše, odgovorin ja, vratite se u socijalizam, prođite šta smo mi prošli, biće van ka i nan !
Otra on, nije više ni riči reka.
Radujte se narodi, kad čujete glas...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Dec 20, 2022 10:30 am

Kako je tobožnja Javna rasprava prošla kroz e-savjetovanje, ispod radara, moramo sad naknadno pisati, i svjedočiti istini.
Dakle, suverenost i nezavisnost jedne zemlje se manifestira na mnoge načine. Jedan pokazatelj je reciprocitet. Ako ti nemaš s određenom zemljom puni reciprocitet po određenom pitanju, tu nema riječi o ravnopravnom odnosu, ta zemlja je u potlačenom, ropskom ili kolonijalnom odnosu. Upravo stoga, normalnim i razumnim RA u Hrvatskoj je nejasno, zašto se guralo, 5 - 6 godina, i sada se proguralo, da američki RA smiju nešto raditi u Hrvatskoj, a Hrvati to ne smiju u SAD-a ? Pitanje je jednostavno, ali vjerujte, nitko vam od samozvanih vrhovnika na njega neće, i ne smije odgovoriti.
Neće jer bi pojeo sve što je po...o , a a ne smije jer je "kupljen" na različite načine. Nositelje tih besramnih akata su utkali u nezaobilazne faktore, i jedan nepošteni čin, promovirali u rutinu.
Ostalo je sve stvar tehničke izvedbe.
Da bi imali auditorij, koji će im pljeskati, i dizati ruke na skupštini, promoviraju razne privatne inicijative, samozvanih contestera, na račun naših novaca. Tu spadaju i drugi izleti, od Pazina, nadalje.
Šta ne kupe glasove na taj način, kupiće ih beneficiranim uređajima, scenario već viđen, i razrađen, funkcionira u praksi. Isti akteri, osim onih umrlih.
Treća osiguracija glasova je kategorija mentora, za koje su predvidjeli velike iznose novaca, oni će biti sigurni branitelji vladajućih u svojim klubovima.
Četvrta, koja je u tijeku, je davanja pasvorda za remote postaje, da bi oni koji doma nemaju ni komad žice, punili slotove DXCC i programskih postaja, od 160 do 6 m. Neke smo i snimili, gadljivo.
Ali, cilj ne bira sredstvo. Sve za vlast, vlast ni za što !

Znači, na polovici nikakvog mandata, vladajući, na čelu s drugom Laureatom, čine sve u svojoj moći da za dvije godine imaju osigurane ruke u zraku, za jednu promašenu politiku. Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 22, 2022 8:35 am

U svjetlu nemilih ishoda po radioamaterstvo u Hrvatskoj, ne mogu a da ne prepričam jedan svoj dijalog s pokojnim Emirom. Dakle, ja njega, u zajebanciji, podbo da mu je put na ekspediciju na Kosovo platila HZTK, a on će ti meni : Nije meni napisao putni nalog, i platio troškove Buzim, kao nekima !
Ovih se dana često sjetim tog razgovora, samo, za zaboravne, trebalo bi malo proširiti krug iz te momčadi. Šta je sa Martijem, Hansom, Dušanom, i mnogim drugima ? Njih nije spominjao, jer ih je javno označio kao "prijatelje", navijao za Hansa, da ne izaberu dr.-a Hranu, bezočno agitirao, zajedno sa domaćim samozvanim elitistima. Kad je Hansu isteko mandat, domaći je elitist, na svoju ruku dao preporuku za balkanskog logističara, osvjedočenog donatora Kozjače, a BPF filtere smo vidjeli i na fotkama sa IOTA contesta sa Šipana. Sad će brzo i RBM, ima ih još na istoj sisi. Nije to sramota Hrvatske, nego su oni sramota za Hrvatsku.
Srca gore, evo zore...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Dec 22, 2022 12:20 pm

Jesi gleda "Za šaku dolara"?
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Dec 22, 2022 2:17 pm

Da gleda, pica školu, i iša ga gledat, na matineju u kino Tesla, 1967.g. Bar mi je bilo blizu, odma ispod PPS-a od AKL-a. ;) ;) ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 29, 2022 8:19 am

Sjetili se, jedan dan u godini, baš kao i kad je Vukovar u pitanju, raspisati se i govoriti o Sisku, Petrinji, Baniji, i sterilnoj obnovi. Posljedice potresa se sporo ili nikako ne saniraju, mnogi ojađeni ljudi zauvijek napuštaju stoljetna ognjišta. Tko je poznavao Baniju prije potresa, zna da je, baš kao i Lika, bila rijetko naseljena, pretežito staračka domaćinstva, sitni posjedi, ljudi na margini društva, preživljavali čudom. Tamo čak ni "politički" pogoni nisu uspijevali u socijalizmu, danas pogotovo !

Da više ne pametujem, obnova Siska, Petrinje, Gline, Banije je sramota hrvatske državne administracije, koja je pokazala svu svoju nesposobnost. Izvan pameti je da je obnovljeno manje od 5 % objekata, nakon 2 godine, znatnim europskim sredstvima, i osiguranim državnim novcima. Da smo normalna država, svi odgovorni bi trebali odstupiti, a poznavatelji prilika kažu da ima elemenata i krivične odgovornosti pojedinaca.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 02, 2023 8:39 pm

Navije Agitprop, ka da je Bandić živ, glorificira jamu bezdanku, zvanu Snježna kraljica. Gledam na HTV-u, sve zeleno, samo što dica iz škole ne idu brat jaglace i visibabe, oni rade umjetni snijeg.
Baš kao i Potemkin, kod ruskoga cara, treba stvoriti iluziju da u ovoj zemlji teče med i mlijeko, šta je to, u jednoj zemlji udarnika, na brdovitom Balkanu, napraviti dvije sniježne staze na plus 15 ?
Dok je sadašnja vlast u Zagrebu bila opozicija, izlazilo se unaprijed s preciznim brojkama, koliko se stotina miljuna svake godine bacalo na umjetni snijeg. Sada, kad su pozicija, tisak i mediji ne pišu, ni ne govore ni slova. Koliko je samo to koštalo, ili će koštati ?
Poznavatelj prilika mi šapće da je učinjen prljavi kompromis, da su se riješili muškog slaloma, a da je ovaj ženski plod neviđenog pritiska onih snaga koje redovito na svem tom ledenom cirkusu dobro zarađuju. Znači, i ovoga će se riješiti, samo nisu mogli odjedanput ? Ako se nema muda, ne ide se u politiku.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 04, 2023 8:56 pm

Nije dobro. Počele mi iskakat reklame za rusko suncokretovo ulje, ničim izazvane. Odma su mi došli u pamet bidni Švabe, Supetar i prtljažnici puni ulja. Malo pomalo, i meni sviće prid očima.
Dakudaće, samo onaj koji neće da vidi, ne vidi. Godinama su ti Švabe imali jeftin plin (za razliku od nas), puno jeftinije sojino ulje od nas, i tek sad shvaćam razmjere njihovog bijesa i ljutnje, u odnosu na politiku EU-a prema Rusiji ; ta jebe se njih za vanjsku politiku EU-a, njima se zagrabilo u džep, i to duboko, dotle je došlo da in je Rvaska - Kalifornija ! A treća cijev se radi, od Rijeke do Bosiljeva, sad će i četvrta. Nema veze šta će taj američki ukapljeni plin , u konačnici, koštati 7 puta više od ruskog zemnog, bitno je da ga ima ! To je alfa i omega ! To je ono od čega Njemačka bježi od 1945. , i ono što se otac nacije, Konrad Adenauer kleo s bine u parlamentu : Nikad više nestašice, nikad više poniženi... Jadni Nijemci, podlegli su američkom pristupu ekonomiji, politika velikih brojeva, dvoznamenkaste stope raste, to ih uče i u dubrovačkoj visokoj školi, samo zaboravili su jednu "malu" stvar, ljudske i energetske resurse koji to moraju pratiti. Njemački krupni kapital je pao na prvom ispitu na ekonomskom fakultetu - Političkoj ekonomiji. Popravnoga nema, sada slijedi otrežnjenje, koje će potrajati najmanje jedno desetljeće.
Da ne ispadne da se naslađujen, ali ima jedna prikladna poslovica za ovu situaciju : Prije zore, svanit se ne more.

P.S. Za zainteresirane, mogu svakom poslat naziv portala za ulje, nisam ga javno tiska, iz razumljivih razloga. ;) Još će reć da švercamo rusko suncokretovo ulje ! ;)
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK