Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Mon Jun 29, 2020 9:09 am

Konjsko radi,osigurač odoljeva. :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jun 29, 2020 10:54 am

Tri dana san bija po cili dan na opsegu, s mršavin rezultatima naših velebitskih planinara. Svjestan sam ograničenih mogućnosti, kako izvora napajanja, tako i snage, ali, s moje točke gledišta, bar za mene, totalka... Ne čuješ ništa, ponekad na granici šuma, pingovi od par sekundi iznad šuma. Ka da radin na VLF sonaru u podmornici ! Ljudi su bili, odradili, za nekoga valjda uspješno, za nas u Dalmaciji sigurno ne, pa takve nas propagacije prate već više godina. A i ovo vrime, užežin svetoga Petra, je uvik vrime omarine, zapare, slabe volje, nezainteresiranosti, da dalje ne pišen...Ljudi fala, biće bolje neki drugi put...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jun 29, 2020 11:57 am

Liti se radi na UKV-u a zimi na KV-u.
9a6r

Postby 9a6r » Sat Jul 04, 2020 7:38 pm

Danas je počeja HRLJK.Slušam 2m.Nikoga od naših elitista :!: :roll: Sa Bunker Hilla nema za čut signala ni ovo lito.A niko i ne puca. :D Nije lako "pokrit"tri lokacije sa 2 čovika,naravno. :) Na Bročancu ima aktivnosti,ONE MAN SHOW.Čik pogodi. :D Na 6m,seveda.Ali klupski znak je spotiran iz Europe,znači da je drugarska kritika od nekidan urodila plodom. ;) Ali di su nestali Marjanovci?Zašto nema signala sa Malačke? Pati proizvodnja.
Sa V.Gore ni ćuha a kamoli puha. :( Pantagane zavladale PPS-om. :o :? Nije dobro.Šta će reć barba Nijemac :?: :shock:
Repetitor na ZSM radi,splitska nula.Ali,nema nikoga na njoj.Ili svi slušaju pa niko nikoga ne čuje? Nema nikoga ni na simplexima.Težak je dan.Vrućina.Svi stišću miša. :D
Kolega 6A je na Vidikovcu,radi se kontest,praši se na 6m.Neka,bolje iko nego niko.Prije kontesta smo zajedno zvali i na 4m.Meni se otvorilo na Poljake, pa san nešto i uradija.Jutros smo pukli 4S7AB i T6AA na 6m.Je da je na FT8 ali kažu u ARRL-u da se sve broji pa i te "veze".Straj me i pomislit na što će ličit ovaj naš hobby za 20-30 godina. :o
Dan je izborne šutnje a sutra na biračko mjesto obaviti građansku dužnost.Nadam se da će i drug Milanović barem poza obida uradit isto.Ja ću netom prije zatvaranja jer radim do 1900 pa ću malo "kliznut" tj.kolega će mi prije doć, da mogu to obavit.Nisan u 30 godin nijedne priskočija pa neću ni ove.

Zdravi i veseli bili !

9ASixRadio
Last edited by 9a6r on Sat Jul 04, 2020 9:31 pm, edited 1 time in total.
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Jul 04, 2020 9:30 pm

Na dvadeset i dva mista, osin na radnoj frekvenciji, sa signalon od 57, do 59 + 20. Panoramske snimke banda ne lažu. I opet nisam bio sam. Pomalo...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Jul 04, 2020 9:54 pm

Ma nevalja ti prijemnik od tog novog uređaja.Čovik radi sa 100W a prijemnik ti pošandrca :?: :o
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 05, 2020 9:27 am

Evo njegovog izričaja od zadnjeg contesta :
Na 50 MHz je bio i 9A3MR koji je radio sa kilovatom i nije mi smetao niti ja njemu. I niste se bunili niti popljuvali što radi. Isto tako 9A3EME je radio i nismo si smetali, Radio je i 9A6OY iz Makarske i nismo si smetali. Njih niste spomenuli u svojim pljuvanjima. Ali zbog vašeg signala ja nisam mogao raditi jer mi je mi je špricao po cijelom bandu

Neću komentirati, ali sigurno ima tko hoće.
Jučer sam čuo 9A0KG, jednom, s signalom 55, a od ovoga nisam uspio kompletirati nego DVIJE veze. Pametnom dosta.

Mogao bi se nabacivati činjenicama do preksutra, ali čemu ? Kad netko umisli da je veličina, od tehničke, do moralne, tko sam ja da mu sudim ?
Još samo da objasni sebi, ne auditoriju koji se smije, kako ja to ikom mogu smetati sa 90 Wout i dipolom za 50 MHz ?

Korijeni kabadahijskog ponašanja su puno dublji, i leže u osnivačima Hrvatskog DX kluba, samozvanim elitistima. Oni su si umislili da mogu raditi što hoće, ponašati se na opsezima, i u ovom hobiju, kako hoće, i da njihova mora biti zadnja.

Neki dan primim info da su podijelili novce koje grad Zagreb dodijeli ovom hobiju. Dijeli ZARS, na čelu Emil. Zagrebački klubovi mu služe za paravan demokraciji, isto kao i mali klubovi po Hrvatskoj HRS-u. To je problem, i od takvog ponašanja pate i svi ostali segmenti hobija.

Eter je, baš kao i voda, i zemlja, naslijeđe i blagodat čovječanstva, ne pojedinca, skupine, naroda, ili entiteta. Zato je i ostavljeno narodima i pojedincima da se dogovaraju, i dogovorno rade. Sve ostalo je silovanje demokracije i neuvažavanje načela da i oni drugi imaju pravo na život, nesmetano korištenje istog resursa, pogotovo ako su manji , slabiji, i u gorem položaju.

P.S. Između ova dva contesta su riknula "samo" dva lineara za 50 MHz i jedan bazni uređaj. Kiko je uveo i treću smjenu ! ;)
Kako to, a svi rade samo s baznim uređajem ? ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Jul 05, 2020 2:13 pm

A Mate mi reka da je brzo ugasija TS-590S koliko mu je ovaj sa Vidikovca začepija prijemnik.Ja nisam zainteresiran urlat 24h u mikrofon pa mi nije smetalo da on radi ali da je bilo neželjenih produkata,bilo je.Vidim u rezultatima tog kontesta većina pa i on stavili 100W za snagu? Kladim se da je ima i više od KW ili(moguće je)i "šporki" linear manje snage.Virujem mu da je za antenu ima onu koju je prijavija.Ništa mi nismo lagali.Taj 3EME radi sa istim uređajem ka i ja,samo ima drugu antenu.Možda je i njemu probiva,samo je prišutija? Mate ima 6 el.antenu.Uređaj TS-590S,koji nije škovaca.I njemu je pa mrak na oči.Bolje da ga ovaj nije čuja.Ono što je meni reka u mobitel. Jučer san ga naša na 70Mega,FT8.Ja uradija Poljaka,Nijemaca.Dobro je bilo.Čuja san i doživotnog predsjednika sa Mikom u kontestu na 2m.Jeli to sa V.Gore,ki će ga znat? Samo di su ona pusta mladež i dica? Bit će da su se išli kupat i ovaj weekend? ;) CIG i CBM se udružili,skupili par članova pa cipaju sa Bročanca.Bunker više nije IN.Jer gori nema letrike.
Nekad bi se znali javit za punte u ctestu ali zadnje dvi,tri NE.Čim se neko nađe u mojoj priči,aj ća.Pukne prijateljstvo.Nije do mene,majke mi.
Nek nam živi,živi rad.

9ASixRadio
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jul 05, 2020 9:52 pm

Svi navedeni, 3MR, 6OY, 3EME, imaju ČIST signal, i čujem ih na JEDNOM mjestu, od 55 do 57. U prošlom kontestu sam radio Matu, na njegovoj frekvenciji, poslije sam ga slušao više od pola sata, gledao panoramski, nigdje neželjenih signala ! Ovo je ona priča, u stilu "držte lopova" ! On viče na ostale, da "zamaskira" sebe !
Dobro je da san danas cili dan bio u izbornom stožeru, da ne dan na živce de capoto ! Jer samo lud čovik to more otrpit.
Previše je previše !

Inače, nabavio sam i laboratorijski prijemnik do 1 GHz, sa snimanjem spektra, i kompozicije signala. Ne bu nama nitko rog za sveću prodaval !

P.S. Čujem ja i Asu 2DS, i Žekija 5ST, normalni ljudi, normalni signali. Ima još (normalnih) ljudi,, samo ih ja nisam čuo.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jul 06, 2020 12:10 pm

Svi imamo nove,moderne uređaje.Kao i Japanci,Amerikanci i Europljani.Pa ne radimo na gamele!
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK