Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Sun Nov 03, 2019 5:30 pm

Imam dobru usporedbu s našim najboljim boksačem u teškoj kategoriji. Izveo je javni igrokaz, a sada ga nema nigdje. Javno se blatio s bivšim trenerom, i ostalim neistomišljenicima, jer je htio i ovce, i novce. Htio je ići na Olimpijske igre, a ni borba za svjetsku titulu mu nije mrska, miljunskih dolara radi.
Dok se odvijao taj javni igrokaz, u jednoj od izjava HOO, koja je očito služila kao "komunikacijska kulisa za javnost", stoji da su ONI (čitaj hrvatski porezni obveznici), DO SADA, uložili preko 100.000 eura !
Dva dana poslije, međunarodna profi boksačka federacija izlazi s priopćenjem da, citiram, "tko svojevoljno otiđe na Olimpijadu, riskira njihovu suspenziju od najmanje dvije godine" !
Nakon toga, sva domaća boksačka bulumenta - šuti.
Plaćeni novinari sramežljivo pišu kako će sada na izlučne turnire za OI ići oni koji su i trebali ići.
Ne može se ovce i novce, malo profesionalac, pa malo amater, ne ide to.
On je sada u "vlasništvu" managera i promotora, kojima je uložena lova svetinja, i ta se lova mora okrenuti, i oploditi. To je smisao profesionalnog sporta. Sve drugo je neuspješno kalemljenje jabuke divljake, na pitomu domaću jabuku.

Nisam ja gura Hajduk u treću ligu, samo sam spomenuo da su mnogi svjetski klubovi prošli taj put otrežnjenja, katarze i (samo)očišćenja, da bi opet bili "normalni". Nešto ka drogeraške komune u Španjolskoj, Italiji, Biteliću, ili Cisti velikoj, svejedno.
Brajo, il' pukovnik, il' pokojnik !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Nov 03, 2019 5:45 pm

Tako su "moj" Juve izbacili na par godin iz Serie A i evo ga opet tu,prvak Italije.
Nebulozu oko ovog slučaja poznatog boksača je nepotrebno komentirati.
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Nov 03, 2019 6:02 pm

Ma je Reni, samo treba razlučiti dvije komponente, profesionalnu, i navijačku. Profesionalna se "stara" da se uloženi novci oplode, a navijačka da se s određenim likom, ili momčadi, "zapali" raja, nacija, ili regija, da bi se obistinilo ono "kruha i igara" .

Meni rečeni trener Pjetraj uopće nije simpatičan, dapače, ali govori čistim financijskim jezikom ; imam ugovor, ja sam svoje ispunio, on nije, dužan mi je toliko i toliko. Kraj priče. Ako druga strana ne isplati što je po ugovoru dužan, u određenom roku, ide kopija ugovora na međunarodnu boksačku federaciju, koja mu odmah, bez prava žalbe, blokira sve mečeve, u SVIM boksačkim asocijacijama ! Čist račun duga ljubav.

Zašto sam situaciju u Hajduku usporedio s njima ? Za neuke, na prvi pogled, glupa usporedba ! A u biti je prava ! Kako ?
Tamo Pjetraj ulaže SVOJE novce, svoj trud, svoju dvoranu, svoje timove ljudi, koji se o štićeniku staraju 24 sata na dan .
Ako štićenik postane netko, dođe do love, svi zadovoljni, jer će svi biti isplaćeni. Ako ne postigne uspjeh, puši samo Pjetraj !

U Hajduku, Omladinsku školu plaća Grad, Grad održava i terene, plaća trenere, voditelje, i skaute. Ako koje dite odskoči od prosjeka, uvale ga u prvu momčad, forsiraju ga, i za godinu, ili dvije, prodaju. U ovom slučaju je samo jedan pušioničar - Grad Split.
Svi to vide, a nitko da to prevali preko usta. U neovisnoj Hrvatskoj ni jedna jedina lipa od prodaje, ili transfera, ijednog igrača nije ušla u blagajnu Grada. To nije ni P od profesionalnog sporta. Ili da nazovemo Abramoviča, da ga pitamo je li novac od prodaje igrača razdijelio navijačima, ili ga je stavio u svoj džep, kao vlasnik kluba ?

Moga bi ovako do prikosutra...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 05, 2019 1:46 pm

Nije dobro. Svašta nan je zadesilo "voljeni" Supetar. Prvo je Porezna objavila listu dužnika, Roso d.o.o priko 700.000 kuna ! Onda, usprkos protivljenju Grada, i gradonačelnice, izvršilo reizbor direktora JP Vodovod (BTW, direktor je tamo od 1992' ! ). Na kraju, izvršilo razbojstvo u Pošti, uporabom vatrenog oružja !

Ne falin sebe, ali san priko 50 puta reka odgovornom za bračke Pošte da ne ide baratanje novcima, bez zaštitara, sve zaludu.
U bolskoj poslovnici FINA-e, kad ne dojde zaštitar na posal, ne rade ni službenice FINA-e ! Tako i treba.

U Supetru su rasle tri goleme zgrade, kompleks Konzum, kompleks Tommy i upravna zgrada JP Vodovod. Prve dvi su odavno u funkciji, ova treća nije još ni u fazi roh-bau ! Supetrani mi na šentadi govore da se počelo gradit bez love, a da sad nema izvora financiranja ! Pitan ja te penšjunate, jer oni sve znaju, ko je onda platija ovo izgrađeno, do sada ? Pizdo, mi, odgovoriše mi u zboru, kroz račune od vode, za razvoj. Pita san još, za razvoj čega, otrali su me u 3 PM. Amen.

A šta se tiče barba Rose, dobro upućeni mi govore da nije ti postol na tu nogu. Dali su mi mislit...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 06, 2019 7:43 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... klo-glatko

Reni, pročitaj gornji članak, pa me pitaj kako san ja to sve zna prije SD ? ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Nov 06, 2019 11:37 am

Dobro,živiš tamo,moraš znat.A i pratiš ih.Ali kad san mu vidija ime,muka me uvatila.Ne zbog njega,jer prvi put vidim ovega čovika.Nikad čuja za njega.
27 godin je direktor.Da je Tuđman živ,teško da bi toliko godin bija predsjednik ! :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Nov 06, 2019 5:20 pm

Nije to klica ! Finta je šta je dobio reizbor glasovima SDP-ovih načelnika, Bola i Milne, čitaj hrvatski, latinica, Rotary club !
Željka Markić i Opus dei su kamilica, u odnosu na ove...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 07, 2019 3:42 pm

Kako je Dinamo ispušija dobivenu utakmicu. :( Ima je dva razlike 5 min. prin kraja.
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Nov 07, 2019 4:02 pm

Balkanski mentalitet. Počeli slavit prije zadnjeg sučevog zvižduka !
Evo ti još jedan primjer baš tog balkanizma. Jučer popodne gledan neku kratku reportažu o Dinamovom treneru Bjelici, kako priko tjedna ide dva puta doma, u Njemačku, di mu je obitelj. I sve lipo kamera pokazuje, lipi stan, kožna garnitura, češka nekoga pasa, idila zapadnog kapitalizma.
Kad je Šahtar da gol, kamera je snimala tog istog "kulturnog i civiliziranog" Bjelicu uz aut liniju. Ja, i svi gledatelji HTV-a, smo mu čitali sa usan, i slanje u pičku materinu, i u kurac, i sve u tom stilu. Dakle, u Njemačkoj je uglađen, fin, kulturan, pripadnik njihovog establishment-a, a kod nas je samo - Balkanac ?
Prije nešto više od deset godina jedan je sudac u Ligi prvaka dao žuti karton igraču koji ga je , daleko od njega psovao, jer ga je - razumio.

Meni je žao što Dinamo nije uknjižio 3 boda, a mogao je, ali u sportu je faktor sreća manje od 5%. 95% su rad , red, i disciplina. Zato Ivić nije pasa novokomponiranim mudracima, jer je dolazija na plac prvi, a doma iša zadnji. Dobro se sjećam jednog njegovog intervjua kad je rekao da profesionalizam isključuje sreću ! Ako te malo okrzne, dobro, ali to nije faktor koji se ukalkulira za postizanje uspjeha.

Isto tako Bjelica se okomio na VAR. To je dvoličnost, kad ti "pomogne" onda šutiš, a kad ti nije išlo u prilog, onda drvlje i kamenje. To tako ne ide. To je rezoniranje male dice ; vrati mi moje krpice...
9a2jg

Postby 9a6r » Thu Nov 07, 2019 4:45 pm

Koliko su puta suci Hajduka pokrali u srazu sa Dinamom?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK