Ja ih, fala bogu, ne opravdavam, ali ih razumin. Oni, jednostavno, ne mogu s manjim, bili oni sukreatori te fantazije, ili ne, svejedno, utabanom stazom treba ići.
To je tzv. politika kontinuiteta, što sam shvatio kao dijete, dok su naslovnice dnevnih novina bile pune kongresa KP SSSR-a, ili Kine. Ni oni nisu mogli s manjim, to je jedan komodan, konformistički put, koji, ako nešto debelo ne zahebeš, te vodi do mirnih penzionerskih dana.
Ajde, za tren, obrni pilu naopako ; ta tko od njih ima muda reći da su 33 godine štancali laži, iluzije, operatore kojih nema ? Sigurno nitko. Tko će priznati od te veleglavate gospode da je potpisivao zapisnike o provedenom ispitu, a da nije ni vidio kandidate ? Tko ima volovska muda da prizna da je razjebao par klubova, omastio se u par firmi, ostavio sve da doslovce životare, da bi se oni ku..ili svojim "dostignućima ? Cijena tog i takvih uspjeha je par poluprivatnih feuda, kako klupskih prostora, tako i izdvojenih lokacija, koje koristi ta kvazi-elita. već oni pripremaju svoje nasljednike, koji pokorno slušaju, i rade što im se kaže. Došli smo do točke gdje se i klupske izdvojene lokacije rentaju. Nije ih prokazao Hrvat, nego Amer, koji je pošteno platio, i to koristi. Što hrvatska mladež, osim onih nekoliko podobnih, ima od toga ? Pretežito - ništa.
I sada bi, baš kao u doba Nikite Hruščova, neko trebao ispravljati krivu Drinu ? Revizionisti, četveročlana banda, kako sve nisu nazivali Rusi i Kinezi one koji bi se usudili širiti istinu. Koliko simbolike ima u tome ! Pa mi, jedini na svijetu, koristimo i baštinimo sustav HZTK kojeg su upravo Rusi izmislili ! I dok je cijeli istočni blok shvatio, nekako u doba rušenja berlinskog zida, da je vrijeme za promjene, mi smo, kao rakova djeca, išli unatrag. Po etabliranju mlade hrvatske države samo su cementirali i učvrstili taj sovjetski model. Rezultat je takav kao što se vidi iz priloženog.
Ima točno 10 godina da smo mi, iz RK Split, i moja malenkost, pokušali to rastresti, probuditi uspavane, aktivirati pametnije od sebe, i još puno lipih stvari. Bivša tajnica, i vrh HRS-a nisu dali da to izađe iz kancelarije HRS-a. Pokojni Vincek mi reče : Bilo je previše "revolucionarno!"
Što su oni učinili ? Napisali jedan uprošćeni Statut, po njihovoj mjeri, i samo ga iskopirali stotinjak puta. Nitko u HRS-u nije digao glas protiv takvog postupka !
Na prvi pogled, jer je lijenoj većini odgovaralo, a nije nevažno i da pola klubova kuburi sa financiranjem i prostorom.
Da privedem kraju ovo moje lamentiranje, nama upravljaju ljudi svjesni da promiču falsifikate, lažu HAKOM, lažu nama, nagrađuju se i pohvaljuju u horizontalnoj ravnini, između sebe, jedini je uvjet da se ne talasa. Hrvatski bi se reklo da ne pravi valove.
Zato oni ne priznaju da je, poslije 2. svjetskog rata, prvi klub bio u Splitu, osnovan rujna 1945. , postupke koje sam opisao više puta na ovom forumu, a imam i zapise izjava onih koji su tada stvarali povijest radioamaterizma, kakvog danas poznajemo. Imao sam čast slušati te priče iz prve ruke, od boraca 10-e i 26-e dalmatinske divizije, koji su, nakon oslobađanja otoka, i krvavih bitaka s Nijemcima za Knin, oslobodili hrvatsko primorje, Rijeku, Opatiju, dio Istre, i ušli prvi u Trst, a Engleze zaustavili u Monfalconeu.
Ti ratnici su osnovali, kako radio, tako i aero klub, i bili nukleus Narodne tehnike Splita, Dalmacije i Hrvatske. Mi smo osnovali njih, oni nisu osnovali nas.
To je kamen smutnje, oni to znaju, i to im je knedla u grlu već 80 godina. Mi im to ne nabijamo na nos, samo ne želimo da se (opet) krivotvori povijest.
Vjerujem da će me zdravlje poslužiti, i da ćemo u rujnu, ili listopadu, prezentirati pismeni materijal, s pregledom dokumenata, za period 1945 - 2025.
Reče mi jedan kolega da (pre)opširno pišem. To mora tako ići, jer ljude indoktriniraju poluistinama, krivotvorinama, i podacima za koje samo oni znaju. Ne čita svatko stalno ovaj forum, jer ako da, onda sve naprijed napisano, u ovom postu, je mogao pročitati najmanje dva, ili tri, puta, u zadnjih 15 godina. Dolaze novi klinci, neka čuju glas istine, bez obzira što je nekome milozvučan, a drugome mrzak. Jer, istina boli. Bol boli.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja