Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Mon Mar 23, 2020 9:19 am

Mala i tanka nevidljiva linija dijeli dobronamjerne ljude na otocima, od otvorene optužbe za širenje "lažnih" vijesti. Ja , na svoje oči, vidim 5 Slovenaca i Slovenki, službeno izviješće općine ih ne spominje ! I to je samo kap u moru. Čovjek bez zla u sebi, stavi prst na čelo, i upita se : Čemu sve ovo meni treba, ako nema pozitivnog efekta ? Jer, diskutirali mi, ili ne, do zore, činjenica je jedna, a to je da su nam otoci zadnja oaza bez bolesti. Ako to sjebemo, nemamo kamo, jedino skakat u more, i plivat do Malte...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Mar 23, 2020 11:10 am

Ma govorilo se o pustin jahtama, je - možda jedan ili dva pokušaja uplovljavanja.
Na AISu nema nikog...
Govori se o pustim Slovencima, ja vidio jedan auto...
Za sada je jedini virus na otok doša sa čovikom sa otočkom iskaznicom koji
je radio na skijalištu u Austriji!
Pa sad...
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Mar 23, 2020 11:35 am

Ne govorin bez veze, i sinoć mi je došla susida (na puškomet od moje kuće) , stalno živi u Zagrebu, muž stranac, dijete...
Primjera, na žalost, bezbroj, ali, i onako san već najeba radi istine, ne triba mi još više....
Ali, ako nemaš šta drugo radit, nazovi me, pa ću ti pričati koliko ih je na Bolu... Prije toga pripremi veći sendvič, jer će podurat...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Mar 23, 2020 11:54 am

Problem je što je država pustila naše koji su radili u žarištima tipa skijališta Italija i Austrija,
da šetaju okolo. Ovih par Slovenaca je puno manji problem.
BTW auto nam je parkiran u garaži i ne miče se - ima "neprijateljsku" ZG regu,
kada sam vozio ST po Zagrebu onda su me BBB zajebavali.
E moj narode, ka rozi u vrići... a ti dimi i dalje.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Mar 23, 2020 12:37 pm

Makar se ti očito šališ, pogodio si "problem". Nije meni cilj razapinjati Slovence, Zagrepčane, Sarajlije ili Beograđane, koji su došli u svoju, ili iznajmljenu imovinu. Problem je u sigurnosti. 75% nekretnina za odmor i iznajmljivanje u Bolu su u vlasništvu osoba koje NE žive u Bolu, Braču, ili Splitu. Znači, sva sila ljudi, smatra da je "normalno" da ga nitko ne "ometa" uživati u svom posjedu, ili rentanoj nekretnini. A da li je to normalno ? Osobno mislim da nije. Jer, oni stvarno ne pripadaju ovdje. Oni dođu, par mjeseci u godini, a misto, i otok, 365 dana. Tko to uzdrži, servisira, održava na životu ? Domoroci, koje je turizam sveo na sluge ?

O tome sam pisao još kada je pokojni Račan prodao Sunčani Hvar . Na moju žalost, i žalost svih poštenih Hvarana, odličnih turističkih djelatnika, obistinila se svaka moja riječ. Domet domaćeg čovika je postao kuhar, konobar, portir, manoval, izuzetno kućni majstor.

No, nije to "specijalitet" Hvara, isto je to i u Bolu. Ove godine srednju školu ne pohađa NI JEDAN učenik iz Bola, a sa ciloga Brača, svi stanu na prste jedne ruke. Znači, općina Bol daje goleme šolde za kadar koji nema nikakvu obvezu prema državi, osnivačima škole i financijerima (moji šoldi), nego dan nakon završetka mogu poći u Austriju, ili Njemačku !

Na otocima je ostao pretežito starija populacija. Najranjivija, ne samo za viruse, nego, fali in svega. Od dice, koja su po Zagrebu, i ostatku svijeta, do lijepe riječi, i lijepog odnosa društva prema njima.

I, taman kad ta pretežito treća životna dob uredi život, u skladu s stoljetnim malomišćanskim i bodulskim regulama, uskaču lovaši, koji kupuju sve, od ureda državne uprave, do tijela koje bi ih trebalo dovesti u red. Ti i takvi nemaju nacionalnost, vjeru, ili boju kože, imaju novac.
Znači, vraćamo se na kultnu pjesmu Lise Minelli, da novac vrti svijet.
I ono zadnje što nam vrijedi, razjebo je novac, od Kornata, i Mudrinićevih maskiranih čvrstih objekata, na biserima nulte kategorije, do malih mista, od Malog Lošinja, do Bola, a i šire.

O tome službena politika NIKADA ne govori, još manje diskutira, jer bi se već nakon par rečenica razgolitila, i razjarila narod.

Samo me nemoj pitat za Host, Badiju, Obonjan, i slične hrvatske dragulje, na kojima Hrvati nisu poželjni, makar bio i viški župnik.
9a2jg

Postby 9a4db » Mon Mar 23, 2020 12:50 pm

NIje problem samo u tome...
Problem je što je ova i ovakva RH a otoci posebno preskočila čak dvije faze industrijske
revolucije, koje su prošle nimo nas radi nedostatka pameti & vizije.
Ima i tu Mudrinić prste, jer je državni HT čak 8 godina lažnim koncesijama na kabelske
operatere u ključnom periodu zatvarao tržište komunikacija. Kada sam ga jednom prilikom
prozvao za to, odgovorio mi je "da je moglo biti i gore"?!
Druga preskočena faza je zelena solarna energija, zajedno sa recikliranjem. Ima na Jadranu
oaza zvana Krk, koja dokazuje da je unatoč sabotaži sa razine centralne države moguće
napraviti održiv zeleni sustav. Moja dva otoka (Brač & Hvar) ne spadaju pod tu razinu pameti, nažalost.
I za kraj - sada imamo lažne proroke tipa "Pokreta otoka" i samog HEPa koji sada kao
grade fotonapon ali na isti monopolistički način od čega stanovnik otoka nema ništa.

Da danas imaš krov pun fotonapona, kojega bi višak predavao/prodavao u mrežu a do kuće optiku
po kojoj bi prodavao digitalne servise onda bi u ona dva apartmana imao digitalne nomade,
koji bi ti cijelu godinu bili spremni platiti za to.
To nemaš, kao niti ja, pa možemo "zube na skanciju" :mrgreen:
a mladost traži sriću po Dublinima i Minkenima, potpuno opravdano.
Ovo sada zapamtit ćemo ka Filokseru oni pri nas, a možda i malo gore.
9a4db
Site Admin

Postby 9a6r » Mon Mar 23, 2020 4:19 pm

Ko više ima,taj više kuka.Uvik ista priča.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Mar 24, 2020 9:58 am

Počele razne udruge mrvit da nan država krši ljudska prava. Pandemija se JEDINO može suzbiti čvrstom rukom, i jednom komandom.

Kada ovo sve prođe, čitati ćete kako je to bilo "riješavano" u Kini. Fejsbukom kruže dva linka, oba navezana na Putina. Jedan je da on u mikrofon novinarki kaže da ljekarni koja je enormno pretjerala u extradobiti za zaštitne maske, odmah uzme dozvolu za rad.
U drugom, navodno osobno zbori : Građani Rusije, imate dvije opcije, 15 dana izolacije, ili 5 godina zatvora.Doviđenja. Kraj press konferencije.
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Mar 24, 2020 10:13 am

Niko nezna koliko ih je umrlo u Kini niti u Rusiji.Nisam lud ni blesav da in povirujem u one brojke koje su male za tako mnogoljudne države.Ili je ovaj virus "jak" kao malo jača gripa?Talijani tvrde da je ubitačan.Sa dva,tri kratka videa iz njihovih bolnica se moglo vidit samo stare,vrlo vjerovatno i bolesne ljude.Ne kažem da i dite virus ne može ubit ali prosjek godina je znatno veći od 60.Normalno je i ljudski da se čovjek više boji smrti što je stariji,bolesniji.Ko prin,ko posli, svi ćemo Bogu na ispovid.Mene je više jučer dirnula vijest o smrti one 15-e cure u Zagrebu.To je žalosno,kad se mladi život ugasi.I ne samo njen,naravno.Nagleda san se ja dice bolesne od najteže bolesti,tumora. :( A nas stare prdonje koji smo poslovođe slobodnog vrimena može i lipi đava odnit.Velike štete.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Mar 25, 2020 1:47 pm

https://www.index.hr/sport/clanak/tenis ... 68651.aspx

Puno napisanog , iz protestnog pima TSH Plenkoviću, u najmanju ruku, ne stoji. Usudio bih se čak i reći da nas drže za budale.
Ovo me posebno smeta :
Hrvatski klubovi i organizacije poput HTS-a većinom su neprofitne udruge građana i ne mogu opstati na tržištu. To je problem s kojim se hrvatski sport bori od osamostaljenja, a vlada im samo krči put do propasti:

Koje čuvanje radnih mjesta, kojih 120 klubova, koji profesionalci, tko koga ovdje prca ?
Od kada sam bio dijete, znam kako funkcioniraju Firule, i TK Split. Ostali klubovi te vrste, po Hrvatskoj, su bolja ili lošija njihova kopija. Tu se vrti lova, od koje zaboli glava, a društvena sisa je od uvijek bila samo "dodatak".
Tko god je od njih imalo uspio, odmah je promijenio prebivalište, čitaj, hrvatski, latinica, mjesto i državu plaćanja poreza.
Hrvatska 40%, Monaco i Monte Carlo, 10 %.
Mogu se djelomično složiti s tvrdnjom :
Mjere koje je vlada jučer donijela, a u kojima se savezi i klubovi ne pronalaze, samo su potvrda nereda i bezakonja u hrvatskom sportu koji, uzgred rečeno, funkcionira prema Zakonu o sportu koji u praksi nije provediv ni usklađen s ostalim aktima koji definiraju sportsku djelatnost u Hrvatskoj

ali to ne forsiraju dok je sve u pogonu. Čim negdi pinku zaškripi (čitaj : postane nesiguran tijek novčanih primanja), sve se zaboravlja. Čak i one tenisače, koji zarađuju miljune, ali se ne odriču potpora HOO-a i Ureda za sport, a što je uvredljivo i amoralno za tisuće i tisuće pravih volontera u ovoj zemlji, koji i sada volontiraju bez lipe naknade, često i bez sendviča.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK