Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a2jg » Fri Dec 24, 2021 4:34 pm

Drug predsjednik kaže da su se usvojili svi potrebni dokumenti da se krene naprijed, u 2022.godinu. Podsjeća me na čuvenu rečenicu čelnika KPJ : 1941' smo bili na rubu ponora, i onda smo učinili sudbonosan korak naprijed !
Ko je jamija u 2021.g. ?
Ekipa oko Ulipa, za 20 Kkuna+ , za "doštimavanja" DMR repetitora. Ulip ispa novi Mimara, samo mi znamo čiji su bili osnovno sredstvo !
RK Zagreb, za "edukaciju" mentora ! Prebiše li to oni sa "pozajmicom" ?
Razni klubovi (čitaj hrvatski, latinica : stupovi režima) za održane tečajeve, nije važno kako su i gdje završili tečajci, ta ima Amera, Turaka, Talijana, Francuza i Malezijaca !
Korisnici HRS-ovih KV uređaja, jer samo oni, Milin i Zlatko znaju kod koga su !
Vatrogasci u Brezovici, radioklubovi u Samoboru i Zaprešiću.
Marinko za nerad, Zlatko za rad.
Samozvani doajeni i elitisti, za usluge hendlanja QSL-ki trećim osobama, koje MI plaćamo.
Svi neplatiše, klubovi i pojedinci, koji urednije i češće dobivaju QSL-ke od redovnih platiša.
Službenice, naknadu za dolazak na radno mjesto, ne za rad, ta ima više cifarskih mjesta, s lijeve strane zapete.
Drug iz Pazina, zar niste vidjeli kako smo omasovili od kako nas je on pozicionirao na F/B-u ? Jedan klub, 4 društvena priznanja i novci, tri članarine HRS-u !
Drug predsjednik, ta on će sam sebi uručiti pehar za prvo mjesto u Kupu Jadrana, samo će 6 mjeseci u kalendarskoj godini biti u RK Šibenik, na Trgu bratstva i jedinstva. Tamo je bliže Zadranima doć, za obaći SVOJ pokradeni pehar !
Sve me podsjeća na Bosnu i Šibenku, od prije rata ! Ništa se, ništa, prominilo nije. Lupešćina i marčapija, na svaki kantun.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 27, 2021 8:21 pm

I nitko da se prisjeti događaja od prije godinu dana. Izabrana vanjska tvrtka za provođenje elektronskog glasanja za izbor predsjednika. Domaći čovjek, član HRS-a, koji je besplatno nudio softver, nije ni saslušan ! Šta će netko nuditi nešto besplatno, kad onda tu nema "supstance" ? ;) ;) ;)

Šest mjeseci prije, čovjeka koji je nudio tiskanje QSL-ki, mnogo povoljnije, i po uvjetima, i po jediničnoj cijeni, nisu ni uzeli u razmatranje ! Šta on ima biti povoljniji, kad mi već imamo svoga ! Rezultat znamo.

Prije nego li je drug Laureat dao direktnom pogodbom Zlatku status v.d. QSL managera, u RA medijskom prostoru su figurirala 4 zainteresirana kandidata. Ja razgovarao s njima, za moju dušu. Emir je umro, ostala su tri. I dripac zvani predsjednik ne nalazi za shodno da objavi javni natječaj za poslove QSL managera ! Još se sprda s mojim argumentima, pa kaže, citiram, "šta ima veze što je on v.d. 18 mjeseci, to su samo dva slova ?" !!!
Ima na stotine RA u HRS-u koji su sigurno pametniji od mene. Ako ovakav stav i pristup problemu vrijeđa moju inteligenciju, onda su te stotine oglupavile, ili zabile glavu u pijesak ?
Ja znam zašto drug Laureat zazire od javnog natječaja, kak spada jednoj uređenoj krovnoj organizaciji, u jednom uređenom sustavu, u jednoj zemlji na brdovitom Balkanu !
Zato jer bi se ova tri živuća kandidata JAVILA , i to bi za njega, i kliku oko njega bio problem. I onda se ne bi radilo kao sada, a dug treba vratiti ! Kako je Ivan Trogiranin reka doturu Luiđu, usrid Trsta, u zadnjoj epizodi Našega malega mista : "A da van nisu , doture, naškodili oni pusti tukci, koje san van donija doma, i koje ste pojili ?"

Hebeno je to, kad očeš nešto stvorit, para nema, ne daju ti se svoje pare, a takvo je i okruženje, i onda sklopiš ugovor s đavlom.

Svojedobno je Milas u Saboru reka : Kilu mozga - marku !
Nekima, bi se usudija reć, ne vridi ni toliko ! Ni po pizu, ni po kapacitetu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 30, 2021 6:53 pm

Jedan me napa, nakon šta je vidija fotke sa druženja u RK Marjan, da kako ja širin glasine bez osnova, da predsjednik loče, a isprid njega samo dvolitar okiten - pive ?
Ka prvo, branin se ja, nisi upućen. Kaštelanski crnjak se uvik drži ispod stola, do desne noge. Ka drugo, predsjednik nije alkos, jer da je, ne bi se ni laznija pive iz okitena. Prvo smrdi, drugo je kancerogeno. Ja njemu želim dug život. Treće, znan ljude oko njega, to je sve stariji svit, ima miru, popiju bičerin, najviše dva, i to je regula.

Ne triba lokat za radit pizdarije, alkohol je precijenjen. ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 31, 2021 10:50 am

Uvatili se druženja u RK Marjan, seciraju, i mene zovu... Vele, krivo si Koki napisa, je, bilo ih je 8, ali samo 6 članova ! Drugovi Branko i Laureat nisu iz tog kluba ! ;)
Jebi ga, sad in fali još više članova... I bez remote-a...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 01, 2022 8:52 pm

Drugovi koji nemaju šta radit (u penziji) češljaju qrz.com , i kad nađu čudne podatke zovu mene ! Tako su me zvali da su našli desetak hrvatskih stanica iz Hrvatske, kojima piše da je manager - druga hrvatska stanica ! Da se razumijemo, nisu iz istog matičnog kluba !
Odgovorio sam tima znatiželjnima da bi se to riješilo samo od sebe, samo da predsjednik, IO i QSL manager poštuju ono što je HRS sam propisao ! Svakome QSL-ke u matični klub.
Onaj preko kojega je uplaćena HRS-u članarina !
Odma su me zaskočili ; vele, ima tu i znakova koji (kronično) ne plaćaju, a ovako dobivaju ! To je kriminal, neću o tome niti diskutirati, taj kriminal sustavno potiče vrh HRS-a jer su mu ti, redovno, biračka baza !

No da se mi vratimo pitanju, iz prvog stava. Mislite li da se to radi mukte ? Da li je slučajno , ili simptomatično, što se na par mjesta ponavlja znak 9A3JB ? Dumajte...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 02, 2022 7:14 pm

Opet me zovu, prije 2 minuta, vele, eno ti spotiran 9A6KX, piše mu na qrz.com da nije zainteresiran za QSL karte, ali tko hoće njegovu, treba poslati 2,5 eura PayPal-om na račun 9A1P.
Dobro ga je naučija Uzdanica, nema šta ! Koliko je ono članarina iz Pazina, a Šute mali ? Tri, veliš ? A 4 priznanja, i neki novci ?

Priča me podsjeća na epizodu kad su išli samozvani elitisti na KiM-u obučavat operatore ; nakon toga osvanulo na qrz.com da traže 3, 4 ili 5 dolara za kartu ! Bujrum !
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 11, 2022 11:15 am

Zove me prika iz metropole, penzioner, pa nema šta radit, pa luta bespućima interneta. Veli, Koki kako ti ni jednom riječi nisi komentira godišnje nagrade HZTK za 2020.g. ?
Vrlo jednostavno, reko ja, laureati su RK Marjan i pokojni Dragan 6W. Tobožnji predlagatelj je društvo pedagoga iz HZTK. Važno ti je da si "u kolu". Onda je sve tehnikalija.
Nađe se predlagatelj, ruke u zraku su osigurane, karte ima, para također... Pa neće predložiti mene, ili RK Split, kad se zalažemo za njihovo ukidanje !
Obrazac je poznat, najbolji primjer za uspješnu primjenu tog obrasca je RK Vidova gora iz Supetra, i njegov doživotni predsjednik. Nema tog priznanja i novaca koje nisu dobili ! Neke i po više puta ! Kako i zašto ? Jer, ka prvo, karta sve trpi, a drugo, imali su, do preklani, svoju žensku u vrhu HZTK. Sve ostalo je rutina. Ne diži glavu, i ne talasaj, dobit češ svoj cut.

Jedno me je posebno dojmilo, U biografiji pokojnog Mojse su napisali da je sa RK Novi Bokanjac radio sa posebnim znakom 9A164NT. Ja radio, poslo QSL-ku, od njih nikada.
Pametnima, dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 11, 2022 11:52 am

Radioklub „Marjan“ osnovan je i djeluje u kontinuitetu od 1966. godine. Danas okuplja 32 člana, a ukupno je u Klubu obučeno 2.326 članova. U Klubu su ponikle brojne generacije inženjera, liječnika i znanstvenika raznih disciplina. Tijekom Domovinskog rata 112 članova Kluba bili su direktni učesnici jedinica veza diljem Hrvatske. Članovi Kluba ostvarili 285.400 odrađenih humanitarnih veza s kriznim područjima i dali svoj doprinos u Domovinskom ratu (sustav „Blokova“) koji je održavan do 1996. godine. Unatoč nedostatku materijalnih sredstava i opreme, članovi Kluba su zaključno s 2020. godinom odradili 482.850 veza. Tridesetak članova ostvarilo je zapažene natjecateljske rezultate na natjecanjima na razini Republike Hrvatske i izvanredne rezultate u svjetskim razmjerima, s naglaskom na odrađene hrvatske otoke i njihovu popularizaciju.

Dokaz više da karta sve trpi... Nije meni krivo šta lažu i falsificiraju, nego šta su "prisvojili" djela radio kluba Split. Dokumentacija postoji, nije teško provjeriti.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 12, 2022 10:10 am

Zovu me članovi kluba, prijatelji AKL-a, dobronamjerni ljudi, zajednički nazivnik svih njihovih izričaja se da sažeti u jednu jedinu rečenicu : Ljudi, je li to moguće ?
Jedan od pozivatelja mi reče : Ma di su našli onih 112 učesnika u DR-u ? Jesu li to računali svoje članove na obje strane ? Nisan zna šta ću mu odgovoriti. Samo sam procijedio : Slušaj prika, ja sam bio u 114.br.HV-e, samo je načelnik veze bio iz RK Marjan, SVI OSTALI su bili iz AKL-a ! I on, nije doša po liniji RK Marjan, nego po škverskoj liniji ! Njemu kapa do poda.

Blokovi su bili plod promišljanja , organiziranja i djelovanja, čelnika COiU Nevena Ljubičića i dvoje pokojnih bivših predsjednika AKL-a, Borisa Dragana, i Jakše Borčića. Od početka, do kraja. Kompletna dokumentacija se nalazi u arhivi AKL-a, i Centra. Istina je da su pojedinci iz RK Marjan dojavljivali JNA za aktivnosti operatora iz sistema Blok, kako AKL-ovaca, tako i slobodnih strijelaca.

Spominju brojku od 285.400 "humanitarnih" veza. RK Ante Jonić, danas Split, je počeo i završio s tom akcijom. Sačuvana je evidencija rada iz kluba za tu namjenu. Ako laže Koki, ne laže dnevnik rada. Četiri osobe su se izmjenjivale, od početka, kraja svibnja 92' do kraja te godine, pokojni Boris Dragan, pokojni Jakša Borčić, Duško Šitum i ja.
RK Split nikada nije nikome uzeo ni kune, dijelili smo paštete, mesne doručke i riblje konzerve s onima koji bi došli moliti za informacije. Neka drugovi iz RK Marjan prozovu pojedince iz svojih redova koji su to naplaćivali.

Govore o "aktivnosti" kluba u IOCA programu. Koga oni zajebavaju ? Nema ih nigdje ! I to uzeli za baznu godinu 2020, kad je AKL osvojio prvo mjesto u plasmanu, a oni nisu ni na listi.
Ovakav primjer lopovluka, prisvajanja tuđih rezultata i falsifikata još nije zabilježen na hrvatskom amaterskom nebu !

Spominju i prva mjesta u ovim domaćim filđan-natjecanjima od po ure. Samo kombinatorika, i pomoć sa strane, i to godinama. Neetički, amoralno, i zrelo za diskvalifikaciju, a ne za busanje u prsa.

Govore o 482.850 veza. Valjda misle od 1966. do danas ? Biće tu uračunat i PPS u Lori, a...?
Zadnjih 15-20 godina se čuje kuckanje utorkom, i to jedan te isti operator. Bili su na dva izleta, tobože u programu FF, ja odradio, posla QSL-ke, nikad odgovora. Zadnje DXCC ažuriranje in je bilo prije rata, kad je to još radija Gogo. Izjednačili su se s Supetrom i Pazinom, ta to je isto leglo.

Ima još puno toga za reći, samo meni se gade, ne oni, nego pusti koji ovo čitaju, znaju da je svaka riječ istinita, a neće da javno istupe, i to potvrde. Zato, o svemu što je napisano, imamo pismene dokaze, a i nismo svi pomrli što znamo istinu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 13, 2022 4:24 pm

Zovu me članovi i prijatelji kluba, jedan mi reče da je samo jedan operator spotiran, 14.12., 21.12. i 4.1. , kao aktivnost kluba. Tri puta u mjesec dana, drugovi zaista zaslužujete priznanje za radio aktivnost. To je već stoput ispričana priča...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK