Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a2jg » Sun Apr 10, 2022 8:50 am

Dočekali smo radosno i Isusov mesijanski ulazak u Jeruzalem. Od klicanja mnoštva, "Ozana sinu Davidovu!" , do zapjenjenih istih usta koji su vikali Pilatu "Raspni ga, raspni !". No, tako je i bilo zapisano, da on treba umrijeti, za nas i naše grijehe, da bi uskrsnuo u svojoj slavi.
Svim vjernicima, i svim ljudima dobre volje, na dobro van došla Vela setemana !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 16, 2022 9:33 am

Iza nas su svi obredi Velikog tjedna, noćas ćemo radosno čekati Uskrs, u misi bdijenja. Svim vjernicima, i ljudima dobre volje, blagoslovljen Uskrs, puno zdravlja i mira.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 17, 2022 9:54 am

Uskrsnu kako je rekao...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 18, 2022 7:13 am

Na dobro vam došao svjetski dan radioamatera !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 21, 2022 4:39 pm

Već smo apsolvirali činjenicu da mater ne vadi sisu, dokle dite ne zaplače. Kad su vjerni čitatelji OVOG foruma sve pročitali, shvatili su da rade s pozivnom oznakom 9A22WARD, a da na qrz.com nema NIKAKVE informacije. Brže - bolje su si dali truda, i objesili info, ali - sinoć ! Samo dva i po dana poslije manifestacije. Tako i treba. QSL je via 9A3JB, a admin je 9A2EU. To je dokaz da njih dva rade "u kontinuitetu" ! ;) Podsjeća me na korištenje pozivne oznake 9A21Y u prošloj godini... Magarac bio, tko nešto naopako pomislio !

Dakle, što povezuje Marinka i Zlatka ? Dijaspora, sa par stotina tisuća QSL-ki, veći trošak nego za sve u Hrvatskoj, da ne idemo u detalje... A možemo i to, pod uvjetom da se snima, i da pametni Martin stavi na Youtube ! ;) ;) ;) I Markiša će dat ruke, i on je na HRS-ovoj sisi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 22, 2022 9:20 am

Povremeno objavljuju svoje "priloge" i razmišljanja o izmjeni amblema HRS-a. Prednjači pametni Martin, seveda. I ja sam se našao pozvan da dam svoj prijedlog. Predlažem da bude u obliku licitarskog srca (bez malog zrcala), i u sredini dvije fotkice, tajnika nizozemskog i austrijskog saveza. Tako bi uvijek, kad pogledamo amblem, znali gdje smo, na brdovitom Balkanu, a ne u Europi.
Siguran sam da će drug Uzdanica poduprijeti moj prijedlog, ta on je bio pun lijepih riječi za njih. I Stručna služba će biti ZA, u to ne sumnjam, ta u austrijskom i nizozemskom savezu nema uređaja za registriranje nazočnosti na radnom mjestu! Poduprijeti će ga i mnogi predsjednici radio klubova po RH, koji drže doma subvencionirane klupske uređaje,u Austriji i Nizozemskoj ne znaju za pojam reversa! Ima još "interesnih" skupina koje će, bez sumnje , to podržati, ali, ostavimo nešto i za idući tjedan.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 24, 2022 10:25 am

Danas katolici slave Mladi ili Bijeli Uskrs, a pravoslavni Uskrs. Svim svečarima, i svim ljudima dobre volje, sretan blagdan !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Apr 30, 2022 6:34 pm

Jučer sam se, stjecajem okolnosti, dva puta našao u blizini bivših prostorija radio kluba Marjan u Splitu. Prvo što mi je upalo u oči su bili prljavi prozori, s prljavštinom iz socijalizma. Ova garnitura u klubu je mijenjala keramiku na podu, kao valjda iskorak naprijed. Poslovica kaže, izvana gladac, iznutra jadac, no ovdje je to bilo obrnuto. Moja pokojna punica je za to imala prigodnu uzrečicu, s pitanjem : Kako muškarac čisti postole ? Ulašti , do sjaja, vrh, i onaj ravni dio, a za bokove, i petu ne haje. Ovdje je baš taj slučaj.
Osim toga, kad si negdje podstanar, onda se zna kako treba ostaviti prostor koji si iznajmljivao. Slijedi umotvorina uvežena sa Zapada, zvana polog. Od njega se naplati sve polomljeno, a ako je ostavljeno prljavo, angažiraju se outsource agencije, koje to profesionalno odrade, i budu plaćeni od pologa.
Osobno sam svjedočio da su ušli u čisti prostor.

E sad, ako ti je kuća šporka, a ja sam, dok sam presjedao klubom, bio više u njemu, nego doma, pa mi je praktički bila kuća, ne može ti ni na drugoj radnoj, ili volonterskoj, lokaciji biti bolje.

Još ka dite san čuja uzrečicu, da Dalmatinki moreš reć da je lupežica, varalica, ubojica, kurbetina, moš šta očeš, samo ne smiš reć da je šporka , oči će ti iskopat. Pametnima, dosta.

Na dobro van doša Prvi maja, dan radnika i seljaka. U bivšen sustavu, u katoličkom kalendaru je uvik pisalo Sveti Josip Radnik ( sa velikin R ! ). U neovisnoj Hrvatskoj ne piše ništa. Neka sada veliki Rvati objasne puku da li je bilo katoličkije ozračje za radnike, i svekoliku pastvu, u socijalizmu, ili (ponovo) u kapitalizmu ? Ja znan, a znate i vi.

Baš kao kad su Muju pitali šta je bilo prije, kokoš, ili jaje. On promisli, pa reče : Prije je bilo svega...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue May 03, 2022 9:05 pm

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/sho ... ja-1189392
Kako znaju di će doć ! Drug Laureat će se kod njih doškolovati za KV mađioničara, ipak je sad samo amater.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 05, 2022 7:11 pm

9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK