Dakle, po planu i programu, tečaj za neplivače na Mosoru je jučer triba bit gotov ? I Bog je 6 dana stvara svijet, a sedmi se odmarao.
Ta i vladajući u HRS.u se igraju malih bogova. Vrlo mali broj osoba drži golemi ostatak članstva za bedaste, i to im stalno pokušavaju utuviti u glavu preko sterilnog foruma, red pametnog Martina, red druga Milina.
Jučer mi jedan kolega iz metropole reče da radim Sizifov posao. Daj specificiraj, koji, velju ja, radim na nekoliko razboja. Ma stalno pitaš za čiste račune, mani pulite, to nije popularno, nije kigijenski ! Od Vanuatua, naovamo, stalno pitaš za javno polaganje (završnog) računa , kako projekata, tako i završnog računa Saveza, na kraju financijske godine. Ovaj zadnji dobijemo, tako šturo, da, kada stavimo tri diplome Ekonomskog fakulteta na kup, ne možemo raščivijati što je što, a kamoli će običan smrtnik, kojemu to nije fah. A sve počme malim zataškivanjima, nenamjenskim trošenjem, razbacivanjem s ono malo crkavice, samo da bi se podilazilo, ili odobrovoljila neka grupica, od samozvanih elitista, preko ARG-aša, do bezbroj ugovora sa OiV-om za smještaj DMR repetitora.
I skup na Jarunu, je, baš kao i onaj osječki, ili pazinski, vikend, u naravi lokalni dernek, koji nastoje prikazati kao svehrvatski, ali u biti je bio, i ostati će lokalni, za savezne, naše pare. Zašto? Zato jer ga svakog listopada stave u plan i program za iduću godinu.
Automatski dizači ruku, sa ili bez slavonske maksuzije tome dadnu legalitet u polutrijeznom stanju. A zašto NIKADA nismo vidjeli iznose troškova za QSL saobraćaj po kalendarskoj, odnosno fiskalnoj godini ? Zbog nekoliko razloga. Prvi, i najvažniji je da se ne bi mogao uplanirati u plan i program za iduću godinu. Floskula je vladajućih da to HZTK ne priznaje. Ta imamo mi dovoljno prihoda od članarine ! E, ali kad bi to išlo tim, normalnim, putem, onda ne bi bilo novaca za eskapade i ispade pojedinaca iz vrha, koji se umiljavaju nekim lokalnim sredinama, ali za naše novce. Drugi razlog je što bi se onda , na prvi pogled vidjela diskrapancija između onih par uplata gastarbajtera, svih boja, po 300 kunica, u odnosu na goleme troškove pojačanog fizičkog obujma QSL-iranja, u oba smjera ! Više uplati moj radio klub HRS-u godišnje, nego svi gastarbajteri skupa ! Tako je od početka osnivanja Saveza, a moj matični klub je jedan od osnivača.
Zato, uvijek isti akteri, s rukom na srcu dok svira himna, nisu nikada bili transparentni, ni položili račune za mnoge izlete i projekte koji su se (su)financirali društvenim novcem. Od Vanuatu-a do Reunion-a, od ARG-a u Rijeci, do YOTA2022.
Stoga, mene uopće ne čudi što je išao paketić QSL-ki iz Zagreba na Brač u rukama druga Laureata. Nema para. A i nosi se svojim vječnim jatacima. Koji plate jednom u par godina, koji nose camice nere, i rade na prigodne pozivne oznake, kad im se naredi.
To je prirodan tijek stvari, svatko ima svoju interesnu skupinu, i svoju virtuelnu biračku bazu.
Gremo na misu, ispovidit grije, pomirit se, sa bogon i ljudima.