Sinoć mobitel nije prestajao zvoniti. Ljudi zovu, raspituju se, informiraju, pravilno, ne podliježu dezinformacijama, došli pameti. Pitaju me, većina, tko ti je taj novi predsjednik, ne poznamo ga, nismo čuli za njega, daj malo informacija.
Neću ovdje sad pisati ode, kao npr. Martin (po zadatku) o tajnici, kad je trebalo objasniti "neukom" RA puku, zašto treba tajnica dobiti extra novčanu nagradu za izvedbu na YOTI, a ne vrijedni karlovčani, i dugorešani. To je bilo kao da Maria Callas gostuje u Ogulinu !
No, niti sam ja Ari Onasis, niti je moj predsjednik medijska, ni ikakva zvijezda, a, boga mi, nije ni cura za udaju, pa da je provodadžija hvali. Mali, skroman, pošten, samozatajan, kadar ponikao u AKL-u, i AKL mu je intravenozno u krvi do smrti. Za ilustraciju, navest ću samo ocjenu jednog visokog časnika, za vrijeme rata u Bosni : Mišu ostavi na jednom mjestu, sa miljun maraka, vrati se za godinu dana, naći češ, i njega, i netaknute marke, na istom mjestu.
Dakle , dolazimo do krucijalnog pitanja : A di si ti bio 91' ? Jesi li se sakrivao iza radne obveze, ili si dao svoj doprinos obrani jedine (?) ti Domovine ? Jesi navigava, i izbjegava doći u hrvatske luke, da te ne zaskoče s bijelim mob pozivom, sve do iza Oluje ? Jesi li se ti okoristio ratom ? Je li tebi bio rat, ili brat ?
Imamo mi osoba, koje trenutno HRS vodstvo umjetno uzdiže na image sceni, imaju po 3 - 4 putovnice. Takvi su, u trendu. Mišo, ja, i nama slični, dragovoljci DR-a, u Hrvatskoj i BiH,im ne šmekamo, mi imamo samo jednu ! I jednu putovnicu, i jednu Domovinu. Nema rezervne. Zato im i ne pašemo.
Jer, puno bi se lakše bilo "dogovorit" s nekim tko je na prodaju, ta on ima (svoju) cijenu. Plate, ta ne daju iz svojega džepa, kao ni stotine tisuća (zli jezici kažu, s sudskim i advokatskim troškovima, preko miljun !) kuna u izgubljenoj parnici Severinac.
Još po nečemu im naš novi predsjednik ne paše. Nema doma nijedan klupski uređaj, ni klupske opreme, koliko ispod nokta ! Jebi ga, ne meže u društvo onih koji svaki ima (najmanje) jedan KV i/ili UKV uređaj doma, bilo klupski, ili od Saveza, na revers !
Nema ni partijsku, ili stranačku knjižicu, jebi ga, opet neće ništa kapnut iz županije, ta zna se kome ta špina curi u lonac !
Zato mu je drug Laureat i dao ispit, znak, i pogodite sami što još.
Mi, iz 114.br HV, znamo, do u bobu, baš kao i vukovarski branitelji, tko je bio u obrani Grada i Domovine, tko nije, tko je dopisan.
Zato smo mi trn u oku, raznim političarima, od grada, preko mjesta župana, do nekih državnih struktura. Jer, nemamo računa, koristi, a ni namjeru sakrivati lažnog branitelja.
Ne pada nam na pamet lažno prikazivati neke osobe da su bili branitelji, ako nisu. Tu je drug Laureat nenadjebiv, laže čim trepne.
Ne muči ga savjest kad javno izjavi da je iz CBM-a bilo preko 250 branitelja. Rekla bi moja pokojna mater : U laži se niko nije utopija. Zato je drug Laureat još živ.
Za kraj još jedna "mala" crtica. Kad je bila opsada Banovine, svi dragovoljci iz AKL-a su bili u njenom obruču. Nisam vidio NI JEDNOG iz CBM-a, CIG-a, CFN-a, ili CPB-a. Neki dan mi je JEDAN kolega rekao : Bio sam i ja, ali kao SZUP ! To se, ovdje, ne pika.
Kad je bila opsada ratne luke Lora, sve sami AKL-ovci, ta bio sam tamo.
I onda MPT lipo piva : Jesu li vas prevarili.... ? Jesu, brajo, jesu, mi dobili rat, oni uživaju sve blagodati mira i neovisne države Hrvatske. Samo, u tom hedonističkom samouživanju, apetiti su im postali preveliki, pa prodaju Hrvatsku, svakodnevno, svaki na svom području odgovornosti.
Baš kako piva pokojni Arsen : Ako je moral, prosječno pao, znači, i ti si svoj udio dao...
Ruski amateri trenutno imaju SES programa Blokada. Oni ne dozvoljavaju da se zaborave bitke kod Staljingrada, Moskve, Kurska i ostale.
Mi ne obilježavamo ništa, jer nas vode oni koji nisu ni bili nigdje, a mnogima je i upitno domoljublje. Čak ne obilježavamo Dan roda veze HV-e, čemu onda dalje produbljivati ovaj razgovor ?
Čitajte , dragi štioci, sutra bude zanimljivo, i veselo štivo, kako za koga.