by 9a2jg » Tue Apr 12, 2016 1:21 pm
Mene su, ka dite socijalizma, učili, radi pošteno, radi najmanje 40 godin, i bit češ u zasluženoj mirovini.
Radija san pošteno, 44 godine, zaslužija san mirovinu, ali je mizerna, ma što ti mislio o tome. Da mi nema ženine mirovine, ja od svoje ne bi moga živit.
Ima tu i drugi faktor , iznajmljivanje soba i apartmana, ali ja ti neću govorit ništa, da ne bi bija pristran, pitaj Tomu u Supetru, pa doživotnog predsjednika RK Vidova gora, pa Mihovila u Milnu, Žekija 5ST na Veli Drvenik, na koncu, pitaj mater, pa češ saznat oporu istinu. Niko od svih imenovanih, nije bija negdi na godišnji odmor, kupija skupo auto, ili ganja druge luše...
Uvik je bilo, školuj dicu, daj in kruv u ruke, zbij se svi u jednu kamaru , ostalo afitaj, i tako ti (nan) prođu godine, desetljeća, pola vijeka...
Držin u ruku fotku di ti je mater i moja žena, a na polaganju kod druga Gorana (dakudaće!) 1982.g. I njih dvi su pinku boje parile, onako , na vištu...
Namjerno nisan spomenija Djanija, i on je u iznajmljivačkom poslu, i njemu se ova država nije ničim odužila, za sudjelovanje u obrani iste, baš ka i meni, tebi, Mihovilu... Isto čovik muči, radi, pliva...
Svaki dan , kad otvoriš oči, zahvali Bogu šta ti je da još jedan dan, i nastoj ga što bolje iskoristit.
I ne zaboravi, bez obzira na Godinu božanskog milosrđa, nego cili život prakticiraj, svaki dan - jedno dobro dilo učinit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja