Priča mi jutros član mog kluba kako ga je 3KG "napa" na bandu, pita ko je on, kako je dobija znak, i sve takve pizdarije. Kad je vidija da su mu ataci neuspješni, prominija je retoriku. Izrazio je sumnju da AKL još postoji, i otvoreno ga pozvao da dođe u CBM !
Ja san zna da drug Milin čini sve kako bi AKL postao što slabiji, ali mu to ne uspijeva. Sad je stavija i nejakog 3KG u taj borbeni ešalon. Kad je spa na njega, ka "specijalca", onda mu je stvarno dogorilo do nokata. A ovaj samo vraća "dug", ta znamo kako je dospio u LOG 3Y0J !
Vratimo se malo u povijest, majku svih nauka, i učiteljicu života. 3KG je bio godinama član AKL-a, kod mene je polagao B klasu. Cijelo vrijeme bivstvovanja u AKL-u nije učinio ništa za klub, koliko je crno ispod nokta. Iz kluba je otišao na početku demokratskih procesa u RH, i stvaranja neovisne Hrvatske.
Dok smo ja i naš narečeni član, iz prve rečenice, bili dragovoljci DR-a, iz 1991. , narečeni 3KG je tuka more i zarađiva dolare. Mi u Gardi, bez ikakvih prihoda, on se kurči svojim dolarima. Ne virimo ni njemu, ni ikom u novčanik, samo on sada uživa plodove NAŠE borbe, i on sad nalazi za shodno da ON dragovoljcu DR-a govori šta bi trebao raditi! Ta nije svatko prebjeg, ka on!
Ali, to nije sve. Kako drug Milin dirigira akcije svojih "specijalaca" njega je predložio, a HAKOM potvrdio za ovlaštenog ispitivača RA razreda. Neodoljivo me podsjeća na dan kad smo 1991. zauzeli Centar veze na Kili u Splitu, zarobili potporučnika JNA I.L.-u, koji nam je otvorio kasu, i u njoj našli planove rada mreže veza, koju je napravio pokojni član CBM-a, a bivši član AKL-a, koji je u jednom mandatu čak bio i predsjednik kluba ! Došla prva poslijeratna lista ovlaštenih ispitivača, mi , koji smo bili dragovoljci DR-a NISMO bili na listi (iako smo prije rata bili), a oni koji su do zadnjeg dana radili za JNA, jesu ! Trebam li pisati da je potpis pokojnika i na famoznim diplomama fantomskih ispita u Makarskoj, za koje nisu znali ni oni likovi sa Hvara, koji su taj ispit "položili" ! Trebam li pisati da su sva tri imena na tim diplomama "banjičari" ? Trebam li pisati tko je organizirao te ispite ? Sve ćete to čitati u knjižici koja će , ja se nadam, izaći, za mog života.
Ima još, samo me život tare, pa, za sada, nemam vremena pisati, no, dragi čitatelji, imat ćete priliku pročitati tko je tko, na RA i društvenoj sceni, zadnjih 60-ak godina.