Demokracija na forumima

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Demokracija na forumima

Postby 9a6r » Tue May 17, 2016 6:54 pm

70 natjecatelja od NAVODNO 2000 članova.U ovih 2000 nisam baš siguran ali nek im bude.Lažu i druge stvari pa ova isto može proć. :D
Brojka je mizerna a bit će još manja kako vrime bude odmicalo. ;)
Nisu mi jasno kao se ovima ne gadi tamo učestvovati? Sad kad su sve maske pale!

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Wed May 18, 2016 8:53 am

Dragi Reni, ko sritniji od mene, a pretpostavljam i tebe, da se cca dvije tisuće osoba iz Hrvatske, sa položenim ispitom, mota po , mahom neiskorištenim resursima u eteru, i tako, ako ne ništa drugo, bar "dokaže" opravdanost naših romantičarskih zahtjeva kod urgiranja za dodjelu novih frekventnih opsega.

Istina je poražavajuća, ma što mi pričali o tome. Ne da tavorimo, nego se gubimo, u cijelim županijama smo u tragovima... Sviđala se istina nekom, ili ne.

Friziranje podataka za državna tijela samo (kratkoročno) pomaže ostati na vlasti nekome bez mozga, dugoročno, još više zakopava budućnost ovog lijepog hobija. Jer, u laži su kratke noge.

Otok Brač je jedini svjetionik na Jadranskom moru sa tri radio kluba ! Već sam prije pisao da sam, na žalost, u zadnjim godinama posjećivao Kalos u Veloj luci, i obišao cijeli otok, svaki put , nekoliko puta.
U Veloj luci, ostaci D4B, u centru mjesta, na DX lokaciji ostaci nekadašnje sporadične aktivnosti, u samom mistu našao jednog živućeg radioamatera, koji, BTW, nije aktivan. U Korčuli još i gore, našao jednog, koji mi se udostojio javiti povratno mobitelom. Na papiru, Korčula 3 člana, Vela luka 10 !

To ti je isto kao kad na HRS-ovom spisku ima 34 člana u Vukovaru, ja godinama čujem i radim samo jednog !

To je poanta mog pisanja, HRS-ove strukture su, na svim razinama, kopirale fantomska izvještavanja, o nepostojećoj aktivnosti, "mrtvim dušama", pustim uspjesima, a u stvarnosti - ništa !

U to se uklapa i bombastična "vijest" 9A5W o 1. mjestu u svijetu u EA RTTY 2016 ! Svaka čast mladim operatorima, ali mi, između sebe, znamo koliko šta piza !
Baš kao što je , prije nekoliko godina, bivši član RK Vidova gora, Petar iz Pučišća, ustvrdio za novinarsko pero, da je - prvak svijeta !

Interesantno, kako ide to lažno prikazivanje, zadužene drugove, u tim uzdaničkim klubovima ! Onda, dođe rastava braka, ogoli se istina, i, di si bija - nigdi, šta si radija - ništa . Sve došlo na svoje.
Što reče pjesnik : "ono je opet kao prvo, obično malo, jadno, drvo..."
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 19, 2016 2:01 pm

Nebitno jesu li uređaji subvencionirani ili nisu, klupski ili osobni,

Dobro je , ponekad, malo poć i na UKV forum. Ko o čemu, kurva o poštenju, vojska o skraćenju ! Normalno da je drugu Goranu "NEBITNO" čiji su uređaji, jer je dva desetljeća koristija uređaje QRL-a !
Imali smo mi takve i u klubu, i oko kluba. Takvi su danas u Savezu. Takvi su utekli iz našega, u CBM klub. Pojačali su ga, za popizdit !

A znan zašto u rečenici stoji i pridjev "subvencionirani" ; jer su mu nekoliko drugova iz Službe odnili takav uređaj doma. Nisu bili baš tako bezobrazni da ga stave na Dozvolu za rad na svoje ime, ka neki bivši članovi moga kluba, ali ipak.... Moral ne stanuje više tu. Ja mislin da bi autor Radioamaterske etike, prijevod sa bosančice, puka ka cvrčak u osmi misec, poza obida.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Thu May 19, 2016 2:07 pm

UREĐAJI KOJI SU KLUBSKI NISU PRIVATNI OSIM AKO KLUB NIJE PRIVATNI !!
ONAJ KO KLUBSKI UREĐAJ ODNESE DOMA I NE VRAĆA GA GODINAMA TAJ JE LOPOV.JER TI UREĐAJI JEDNAKO PRIPADAJU SVIM ČLANOVIMA KLUBA I SVI POLAŽU JEDNAKO PRAVO KORIŠTENJA TIH UREĐAJA. AMEN :!:

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Thu May 19, 2016 4:27 pm

E moj Reni, ti ne moreš pojmit šta glava prisidnika uzdaničkog kluba (dok ne umre) more smislit. Učlanit gosta, rečimo amatera iz Dojčlanda, e, onda je normalno da barba Nijemac radi klupskin uređajima iz Supetra, Vidove gore, Murtera i sve tako dalje... Ma bi li to vragu palo na pamet, a...? A ne mora nužno bit Nijemac, i Amer more proć...
Sve mi je to čovik projo, u zadnje dvi ure, ovdje na mojoj teraci, u Bol. Čovik priča, ja slušan, čovik se nagleda svita, uređaja, zna šta govori, ja se nadan...

Bome neće furešt u Broćanac ! Tamo ni kamen ne uspijeva !
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri May 20, 2016 8:27 am

Primija san , od jučer nekoliko mailova, koji osvijetljavaju ovu situaciju.
Svi se slažu da klub ne smije biti samoposluga, Savez pogotovo, ali osim mene i Renija to niko javno da napiše, i potpiše.

Osobno sam, i u socijalizmu, a sada pogotovo, podupirao privatnu inicijativu, investiranje svojih novaca, i, normalno, očekivanja da će se bar dio vratiti. Stoga, oglasi Dade, pozivi Mate, ili nekog trećeg, su usamljene svijetle točke jednog ravnopravnog normalnog odnosa, koji možda neće postići tržišnu cijenu, ali će "ublažiti boli".
Da li je Broćanac privatna lokacija, i uložene privatne pare, ili je društvena, i uložene društvene pare, to mene ne interesira. Tamo se okupljaju osobe sličnih sklonosti i političkih uvjerenja, koji su , usput, i radioamateri, i to pravo proizlazi iz njihovog građanskog statusa.

Ono što Kokija smeta, a trebalo bi smetati i svakog normalnog radioamatera u Hrvatskoj, a i na Balkanu, što su te osobe, na svom uspinjanju na radioamaterskoj, takmičarskoj, ili DXCC ljestvici, svejedno, obilato koristili, i iskoristili, DRUŠTVENE lokacije, resurse i novce. Sad se prave Toše, onima koji ne mogu (smiju) pristupiti postupaju s visoka, kao, tobože, ko smo , šta smo, mi smo...
Znamo mi, i snimljeno je šta je sve rađeno s te lokacije, i za Palmyru, i Sendvič (od sira i mortadele), Georgije...
Drugovi, radite šta god oćete, samo, nemojte mislit da su drugi budale, ako nisu bili u ŠRO na Banjici. Mi , ostali, nismo išli oko visokoškolskih ustanova, nego u njih.

I nije nan tribalo izmišljat nepostojeće veze, od Kine, do današnjih dana.

Pametnima dosta.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun May 22, 2016 4:12 pm

Zove me , maloprije, čovik iz jednog gradića, na sjeveru Hrvatske, imaju danas kirvaj. Veli čovik, srića vaša šta van drug Džugašvili ne more brisat postove, stalno bi visija na Traumatologiji u Draškovićevoj, ne bi skida ruku iz gipsa. Još malo, velju ja, pa je i njemu gotov kurbin pir, neće ni on šta je radija do sada, pomalo...
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 22, 2016 4:34 pm

Naš narod kaže:" Iz tvojih usta u Božje uši!" ;)

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun May 22, 2016 6:08 pm

I on, kao jedan od stupova postojećeg režima u D-12, je "osjetija" da će doć do drastičnih promjena, već je počeja zazivat promjenu robota, KV managera, sustava natjecanja...

Neki bi rekli, ljiga, drugi pak, s vojničkom naobrazbom, i političkim iskustvom, "prestrojavanje u hodu"....
U Dalmaciji kažu da "obrće kaput na drugu bandu" !
9a2jg

Postby 9a6r » Sun May 22, 2016 8:04 pm

I takvi likovi,što je najgore,imaju velike plaće i mirovine.Češu jaja i dok "rade"i u mirovini.I stalno se grebu,kutaju,nevalja in nikada.Ni onda u onom sustavu ni sada u ovom.
A nisu zaslužili ni za papar.

73,9A6R
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK