Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Mon Sep 20, 2021 10:28 am

Kako li sam bio naivan ! 2UK je postavio pitanje na HRS forumu, baš kao i kad novinar HTV-a dadne unaprijed pitanja Plenkoviću, pa ga poslije intervjuira.
Drug Rolando, u podužem postu, odgovara na Željkova pitanja i čuđenja, koja "mirišu" na naručena. Kako i zašto ? Poći ću od kraja.
Ni dan danas HRS nije objavio "rezultate" tog izleta, iako su priznali da su to financirali 100% !!!
Ono, zašto bi predsjednik trebao snositi odgovornost, i dati ostavku, je njegovo vlastito priznanje, citiram,
Nije bilo izlučnih natjecanja jer smo našli samo 4 juniora koji znaju telegrafiju i bili u mogućnosti otići na natjecanje.
.
Ovo je prestrašno, ali istinito, i to je rezultat aktivnosti druga Rolanda i njegovih istomišljenika, zadnjih 20-ak godina.
Nije bitna bazna godina, ovo stanje je konstanta, bez perspektive, pogubno i demoralizirajuće po RA pokret u Hrvatskoj.

Zar taj isti predsjednik nije izjavio HAKOM-u da je "remote rad sve više popularan i uzima maha" ? "Zaboravio" im je reći i da je pretežito SSB ? Sam osobno daje sve svoje mogućnosti da totalno razhebe operatorstvo, kakvog smo stvorili i poznavali !

Još dvije stvari. Tvrdi da seniori mogu ići samo o svom trošku ! Zar to nije totalno licemjerno, da se netko bori za Hrvatsku, a sam plaća troškove ? Zamoliću Dakijevu udovicu za dopuštenje, pa ću javno objaviti SVE što mi je on kazivao u pero !

Ne može drug predsjednik a da se ne očeše o QSL biro. No, ovaj put je pojeo govno, ali veće, iz svoje vlastite kanalizacije !

troškove QSL biroa, repetitora, KV i UKV natjecanja HRS mora pokrivati iz vlastitih sredstava (članskog doprinosa)

Zastupnici u skupštini HRS-a odavno javno traže objavljivanje spiska ugovora s OiV-om glede najma za smještaj repetitora i korištenje interneta. Predsjednik i IO to kriju, ko zmija noge.
Ali, đuture, on ugura i QSL biro, i to nam stalno nabija na nos, kao eto HRS , milošću božjom, pomaže tamo neke bokce, koji se (još) bave QSL kartama.
Istina je dijametralno suprotna ovoj njegovoj bestidnoj demagogiji !
RK Split još čeka odgovor HRS-a na podneseni zahtjev u siječnju 2019. za povrat uplaćene članarine za 2018. jer u toj godini HRS nije radio baš ništa za naš klub.
Svake godine uplatimo znatna sredstva HRS-u, a dobijemo malo, ili ništa. Zadnja dva puta sam osobno donio QSL-ke iz Zagreba u Split, i na Brač. To ne pišem da javno pričam o svojim "zaslugama", ili kako sam "dobar", nego kao materijalni dokaz da HRS na nas ne troši ništa !
Ne odgovoriše mi jesu li QSL-ke preko Republike Srpske, i Republike Srbije stigle u Moskvu ? Imam informacije iz Rusije, o kojima sada ne bih htio pisati, ali budem.
Što o laži o QSL-kama za Španjolsku ?

Mogao bi do prekosutra, ali što očekivati od IO-a i predsjednika, gdje dvojica nisu ni operatori, a dvojica (dokazano) ne šalju karte ? Razgovor gluhoga i nijemoga.

Posebnu ću priču, ovih dana, ispričati javnosti oko hendlanja karata kvazi managera, na desetke tisuća, čije smo slanje i hendlanje MI platili, a oni pobrali vrhnje, usluge, darove, a možda i novce.

Da se to nastavlja, kvazi legalno, svjedoči i "odluka" koju su donijeli tzv. Povjerenstvo i IO HRS-a. Poštenog bi čovjeka bila sramota.
Ali, u povjerenstvu je sjedila tajnica i Puki, treba li dodatni komentar ? Treba li reći tko je u Hrvatskoj imao benefite od tih inozemaca, a koje smo MI plaćali ? Ne treba, znamo lokacije, i materijalna sredstva koja su se samo pojavila !
Uskrsnu kako je rekao !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Sep 22, 2021 6:46 pm

Gledam onaj jalovi forum, par ljudi je poteglo diskusije iz , pretpostavljam, ispravnih i normalnih pobuda, ali, pod oba topica, pametni Martin sije svoje možđane, u naravi službeni stav HRS-a, istih onih koji su (odavno) usrali motku.

Sada smijem reći , odnosno ponoviti, riječi pokojnog Dakija, citiram, "niti ih je bilo briga prije, a ni sada, mi smo njima samo neočekivani teret " ! Na moje insistiranje, rekao mi je da su im platili DIO karte za vlak II razreda, kakve dnevnice, kakvi bakrači !
A ako natjecatelj slučajno uspije, i postigne visoki plasman, onda je to Hrvatska, ako ne, onda im je HRS pomogao u privatnom izletu ! Koliko prijetvornosti i hipokrizije na jednom mjestu ! Dakiju su čak rekli da šta on traži, "ta nije predviđeno da Hrvatska šalje svog suca" ! Ja ga upita : A što ih nisi stero u 3 PM ? Njemu došle suze na oči.

Vratim se malo unazad, kad su suce na WRTC uzdizali do nebesa, slali osobe na ARG diljem Europe, iako su unaprijed znali da od toga neće biti ništa, sada ostatke ostataka šalju također na propale izlete.

Zašto ? Zato jer slatkorječivi i prevrtljivi predsjednik "objašnjava" neukom članstvu da golemi dio sredstava Ministarstvo, preko HZTK, spušta HRS-u samo za "mlade" ! Da izdvoji samo te "mlade" , HRS ne bi skupio u cijeloj RH 100 članarina !

Problem druga Rolanda leži u tome što mi, slobodomisleći, ZNAMO kako se stvarala ta hobotnica, pod palicom Ante Markotića, od Ministarstva, preko HZTK, ŽZTK i gradskih ZTK. Svugdje su instalirani ljudi, slijepo pokorni velikom vođi, a kojima je, svakom poimenice, bilo dobro, i predobro. Malo rada, nikakva odgovornost, visoke plaće, mogućnost mukte ljetovanja, pedagoški odmori, i razne druge pogodnosti. Sam rad su odrađivali volonteri , dal' iz HRS-a, ili nekog drugog krovnog saveza, kojima su dodjeljivana zvučna zvanja, mentora, savjetnika ili suradnika, i koji su pabirčili mrvice s bogate trpeze, koja je to bila prije dolaska u HZTK.

Ponoviću, Ante je primjenio sovjetski model, koji u RH još uvijek radi, što je samo dokaz da su ljudi slijepi kraj zdravih očiju, ne žele se zamjerati, ne žele javno istupati, ne žele javne rasprave , a kamoli mijenjati pravne akte HZTK. Zato nam i je ovako.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Sep 28, 2021 4:16 pm

Vidim spotiranog 9A5ZTT, koji sjedi doma u Floridi i radi preko remote stanice u Hrvatskoj. Još se hvali da je član remote grupe.
Alo predsjedniče HRS-a, da li te je imalo sramota ? Od izdavanja pozivne oznake (za pare), do grijeha nečinjenja, kada se amaterske frekvence u Hrvatskoj zlorabe , i naplaćuju ? Ah da, ti to gorljivo braniš pred HAKOM-om, pa ne smiješ protestirati !

Nije nedorečen zakon, nego se ne sprovodi, jer da se sprovodi, i ti bi bio među osumnjičenima za svjesne i namjerne kriminalne radnje. Ali, ufamo se u boga, i pravdu, koja je spora, ali dostižna.

Kud sad gorljivi govor, i birane riječi, kako to koristi mladež, i kako je to budućnost radiooperatorstva ? Gadi li ti se onaj lik u zrcalu, dok se ujutro briješ ? Ili si, da ga ne moraš (u)gledati, pustio bradu ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Sep 30, 2021 9:45 am

Sada, kada je bjelodano u kojem smjeru ide obuka za amatere mentore, u organizaciji RKZ i HRS-a (!), sasvim je jasno da naš vajni predsjednik neće naći dogodine ni ona 4 mladca za HST !
9a2jg

Postby 9a4db » Sat Oct 02, 2021 10:08 am

Nije zaludu kratica HRS :roll:

https://sportske.jutarnji.hr/sn/sport-m ... a-15106817

• U HRS-u se nikada ne zna tko je dužan voditi brigu o bilo kojoj potrebi sporta. Kako zbog toga uglavnom ništa ne ide kako bi trebalo i kada postane kritično tada je najčešće slučaj da Izbornik, Sportska komisija i Predsjednik tijekom dugotrajnoga jalovog prebacivanja odgovornosti u zadnji čas donesu nekakvu lošu odluku čiju praktičnu provedbu onda prebace na Stručnu službu HRS-a. U pravilu tada Stručna služba (koja se sastoji od jedne osobe koja vodi skoro sve operativne poslove) u nedostatku vremena i zbog svoje nekompetentnosti za neka pitanja sporta čini dodatne pogreške. Predsjednik HRS-a gospodin Kamilo Čuljak očito nema dovoljno autoriteta ili volje ili sposobnosti za zavođenje reda.
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Sat Oct 02, 2021 6:13 pm

Djani , koliko god bi ja htio (opravdano, i s valjanim argumentima) razapinjati predsjednika HRS-a, ne mogu. Zašto ? Zato jer mu je njegov križ velik i povelik, a nigdje Šimuna da mu pomogne.
Zamisli ti, da za svaku, i najmanju pizdariju moraš pitat Gazdu za mišljenje ? Ubija bi se drugi dan. A još se patit gledat u zrcalo, dok se ujutro briješ ? Fatura, za ne opisat !
A , možda su mu ugradili čip, ka i Dolly, pa ne mora ić na prijavak, ki će ga znati ?

Ono na čemu ću JA ustrajati jest želja i nakana da njega i sve kriminalce privedem pravdi. On još nije ni posta predsjednik, već je bija počeja kršiti zakon. Imam cijeli spisak svjesnog i namjernog kršenja zakona, s dokazima koje nam je on sam podastro ! Sad se ne može vadit na Stručnu službu, jer tajnica više nije odgovorna osoba !
Za neuke, dvije su odgovorne osobe, on i njegov zamjenik, jedine dvije osobe koje sam u 60 godina u Narodnoj tehnici Hrvatske tužio pretpostavljenima !
Kad sam bio u studijskom posjetu Velikoj Britaniji, jedan mi inspektor reče : U Scotland jardu ima nešto više od 10 posto bivših kriminalaca. Kak je vidio izraz mog lica, dometnu : To je neophodno, kako bismo riješili većinu kriminalnih situacija da u svojim redovima nemamo nekoga tko razmišlja kao kriminalac ?

Žandarski podnarednik Mile Vrbica reče : Jednom žandar, vazda žandar ! A Al Capone će : Ko je jedan put izda, opet će ! Pametnima, u HRS-u, HZTK, a i šire, dosta.

Čekan da otrgamo, poberemo masline, pa ćemo početi objavljivati dokazane prekršaje, i svjesno učinjene protuzakonite radnje. Pomalo...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 05, 2021 1:38 pm

-vanredno je upućena juniorska HST ekipa na svjetsko QRQ natjecanje početkom rujna, sredstva će biti preraspodijeljena na račun aktivnosti sa mladima koje nisu održane

Zastupnici u skupštini HRS-a su dobili kratku noticu od predsjednika, nešto kao izvadak iz zidnih novina. Drugi put u ovoj kalendarskoj godini.
Ono što bode oči je nepoznavanje hrvatskog jezika. Riječ vanredno se koristi u BiH, i Srbiji, a ne u Hrvatskoj.
O jeziku rode da ti pojem...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Oct 05, 2021 5:19 pm

:lol: :lol: Nema tu pomoći,reka je dotore Luigi.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Oct 05, 2021 7:23 pm

Pokojni Vincek je šizio na nepoznavanje hrvatskog jezika od strane HRS vrhuške, svaki put kad bi zasrali, slao bi mi mail, da mi ne promakne, upozoravao, učio ih, bio primjer, sve zaludu. Iskoristili su ga i odbacili kao staru krpu, da mi nismo digli glas, ni onih par crtica nekrologa ne bi bilo...

Ukratko, što bi rekli u SSSR-u, u HRS-u je politika kontinuiteta...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 06, 2021 7:11 am

Ali, to nije sve ! Na HRS web naslovnici osvanuo isti tekst, urbi et orbi, sada pod naslovom " Iz pera predsjednika HRS-a" ! Da nije tragično, bilo bi smiješno. Sad je još i pisac !
Dobro je reka Meštar u Velom mistu : Krleža moj............
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK