WFF

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: WFF

Postby 9a2jg » Thu Feb 16, 2023 4:14 pm

Gledam na qrz.com kad je rođen 9A6KX. 1986.g. , SEDAM godina nakon što mu je u rodnom Pazinu služio CIJELI vojni rok, Edo 9A2TW, i donio im prosvjetljenje, otvorio oči i proširio obzore.
Da bi prije 15-ak godina drug Uzdanica meni napisao : Tko je to ?
Zašto ovo pišem pod ovim topicom ? Zato što ova situacija zaista spada pod floru i faunu ! Ni Mičurin ne bi moga navrćat jabuku divljaku, na pitomu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 20, 2023 9:19 am

Ponovo onečišćenje mora naftom i uljima na Kvarneru, u Kostreni, odmah do INA-ne rafinerije. I anti propaganda odma radi, INA izdala priopćenje da je to možda zbog potresa na Krku !?!
I oni nas drže za bedake ? :(
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 27, 2023 9:32 am

Kijamet, koji je bio propisno, i točno najavljivan, čak tjedan dana prije, iznenadio je sve, od putnika koji su morali na put, do Torcidaša, ali, što je najtužnije, one koji su zaduženi, i plaćeni, da se staraju o dva područja, od svetog Roka do Maslenice, i kroz Gorski kotar. Tijekom godine, poduzeća za ceste paradiraju sa desetinama teških vozila za čišćenje snijega, da bi, gledajući zadarski prilog na HTV-u, vidio kao i svi u RH, da je na cesti jedna ralica od četiri, da je jedna na servisu, i to onda kad je vozilima i ljudima bilo najteže...
Ne komentiram stotinjak onih koji su znali sve navedeno, a uputili se preko Like sa ljetnim gumama, njima bi naplatio svaku intervenciju GSS-a, jer su SVJESNO išli u pogibelj.
Jedino svjetlo na kraju tunela je iskustvo iz povijesti, ovo je, nadamo se, zadnje nevrijeme ove vrste, ove zime.
Oj dodo, oj dodole...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Feb 28, 2023 7:14 am

Zadnji dan je veljače. Veljača - prevrtača. Ženski misec. Misec parenja mačaka.
Valjda su predani i završni računi...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 01, 2023 8:36 am

Najava aktivacije: 01.03. 08:00 UTC 40 , 20 & 15 M 9A6SAI 9AFF-0030 Limski kanal

GL !
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 19, 2023 4:48 pm

Sutra navečer, službeno, završava zima, i počima proljeće. Za današnje nestrpljive mlađe ljude, kojima je vrijeme postala i psihička opsesija - olakšanje, No, skrenuo bih pažnju na par činjenica.

Prije 52 godine, polovicom travnja 1971., sam imao maturalnu večer, u (ex) hotelu Split, u Splitu. Kako nisam imao odijelo, par dana prije maturalca, ga pođem kupiti. Naišavši na zaista ljubaznu prodavačicu, ona me, između ostalog, upita : Hoćete li od debljeg, ili tanjeg materijala ? Od tanjeg, skočim ja, ta zar ne vidite da je proljeće, sa svim svojim atributima ? Da skratim, mi ušli u hotel, navečer oko 19:00, lijepa, mirna večer. Cijelu nož plesali, pili, zabavljali se, i ujutro oko 05:30 kažem ja priki : Ajmo se malo prošetat, da razbistrimo glave. Ajmo, prihvati on. Ja za kvaku velikih vrata, krilo se ne da otvoriti. Pomogne on, ne ide ! Priskočili drugi, i onda mi tek skužimo da je pred vratima nanos od pola metra snijega !

Nije bez veze HAK propisao OBVEZNU zimsku opremu do pola travnja, svake godine.

Šećer, naravno, na kraju : U JNA se nosila zimska uniforma, od debele ćoje, do 15.5. svake godine, sve po PS-u ! Ali o tome, s poveznicom na ZNG, neki drugi put...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Mar 20, 2023 9:00 am

Zove me ratni drug, veli, piši samo tamo gdje si stao... Di nečeš poslušat starog ratnog druga ? Dakle, paz vako ! Ljeta 1991. smo dobili prve "maskirne" uniforme. U naravi, to je bila standardna pješadijska zimska uniforma JNA, od debele čoje. Da bi se razlikovali od njih, neki je nadobudni logističar stavio po cijeloj uniformi crne bule (točke). Više smo nalikovali na pajace, nego na vojsku, ali, šta su ti dali, to nosi... Kad sam prvi put došao kući na 24 sata odmora, žena je to pomočila. Iz te je uniforme izlazila nepresušna crna rijeka ; zagadili smo svu kanalizaciju, a i šire ! Ne moram ni pisati da nas je ta čoja stalno svrbila, tako da je svakome bilo jasno da je to potpuni promašaj.

Kako je opravdano nezadovoljstvo gardista raslo, i bilo javno, zapovjedništvo je moralo nešto učiniti. U međuvremenu smo raščivijali di su završili kompleti odora, što su ih platili naši gastarbajteri u Njemačkoj, na crnoj burzi ! Šljem Paton, Ray Ban-ice, njemački džemper, maskirna odora, poluvisoke kožne čizmice. To su kupovali "borci" sa šankova, kakvih je bilo u svakome gradu.

Ja sam ušao u ZNG sa svojim čizmama, koje nisam skidao, sve do demobilizacije. Vreću za spavanje i gas masku smo dobili mjesec dana prije demobilizacije ! Do tada, jedno šatorsko krilo ispod, drugo poviše, i jebi se !
Last edited by 9a2jg on Fri May 05, 2023 6:11 am, edited 1 time in total.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 23, 2023 11:47 am

Čistilo se korito rijeke Jadro, lučice na Braču i Hvaru, ronioci sa mora, i iz Slovenije, kontinentalne Hrvatske, i iz Mostara. Treba napomenuti da smo korito rijeke Jadro počeli čistiti upravo mi, aktivisti Narodne tehnike Splita, prije 45 godina. Danas tamo plove bijeli labudi, gdje je carevao otpadni materijal. Tako i treba.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 25, 2023 8:49 am

https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... ti-1275615
Ovo se događa u CIJELOJ Hrvatskoj, samo se o tome ne piše ! Od Supetra, preko Bola, Milne, Vruje, di god se okreneš, pravna država je zakazala. Država krupnog kapitala, a ne njenih žitelja.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 29, 2023 5:03 pm

Prema najnovijem izviješću ZJZ Zagreba, prvi put je počeo silazni trend uporabe canabisa i kokaina ! Ne piva se više : Celo selo šmrče belo ! Utanjilo, brajo, nema se, ne meže se...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK