Evo jutros Hrvatskom poštom stigli printani materijali za skupštinu Hrvatskog radiogoniometarskog saveza 2015. kodnog imena "Ima li pilota u avionu?"
Nismo dobili ni prošlogodišnji broj 4 časopisa a već nam se uvaljuje spika o minimilano 4 broja godišnje u PDF obliku i 2 printana izdanja. Ako se ne varam polako je vrijeme da se priprema broj 2 u PDF-u i prvo tiskano ovogodišnje izdanje? To je ona igra, na dođem ti....
Mislim da je G.G. pri zadnjoj skupštini predložio prikazivanje podataka o broju klubova i članova saveza. Nasuprot tome, dobili smo iscrpnu statistiku kroz nekoliko grafova koliko je ljudi posjećivalo stranice i koje teme.
Ma koga to zanima? Mene zanima koliko imamo clanica saveza, koliko klubova i koliko zastupnika sa pravom glasa? Je li to tajna?
By the way, koliko price o tom webu, a kad se pogleda forum jos i dalje stoje stari moderatori po temama.
Ovo je samo dio Adamovog posta. On je samo načeo vrh ledene sante...
On je dobio materijale, po istarskom ipsilonu lakše dođe, nego po Kalmetini... Valjda bude i nama došlo, ovijeh dana...
Umni ljudi prvo uoče ono čega nema, a trebalo je biti u radnim materijalima, nego onog čega (tobože) ima.
Jer, bez da sam (već) vidio materijale, pouzdano pretpostavljam da u njima neće biti ni slova o prijedlozima, primjedbama, i različitim mišljenjima kako bi trebao izgledati novi statut HRS-a. Javna rasprava, ni J od riječi javna. Ne zna se koja je radna skupina pisala prijedlog, i koja radi na njemu. Sudeći po kopiranom tekstu, sve je došlo iz iste kuhinje, HZTK. Prvo čitanje, drugo čitanje, panel diskusija, omogućavanje SVIM članovima HRS-a da sudjeluju u njoj, to su misaone imenice za ustajalu baru demokracije u D-12.
Izvanredna izborna skupština ? Kada, gdje, i ko će je pripremiti ? Ovi što grčevito brane Prozor, svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima, sigurno ne.
Ponavljam se, ono što smo PLATILI još nismo dobili, to se zove hrvatskim jezikom , latinica, VARANJE.
Raščlamba činjenica vezanih za funkcioniranje QSL-biroa je godinama misaona imenica, točnije, zadnjih desetak godina. 700 kg QSL-ki, 85 kg Japanaca, to ni Munhausen ne bi mogao bolje smislit. Ja sam mu, za svaki slučaj, spremio svoje stare feder plate od Opel rekorda 67' , izdrže do tonu i po. Ako izdrže plate, izdržat će i stol u Boćarskom domu. Zajebava me prika, veli, koliko si dobio Japanaca od tih "famoznih" 85 kg ? Ja tri , plus jedna Ogasawara, klub ništa.
Čim su Japs u pitanju , znam da je neki zajeb, u vidu onog kanistra od 5 l , koji drži 25. Zato se i jesu nalokali drugovi u Kraljevici, na čelu s Laureatom (predsjednik Povjerenstva za rad s mladeži, članica mu se izgubila na ARG-u u Mađarskoj, skoro je upucali lovci...), jer onaj njegov PVC kanistar nije drža 5 l kaštelanskog crnog, koliko piše na njemu, nego puuuuno više. Deranje i urlici do ranih jutarnjih sati to samo potvrđuju.
Niko više ne spominje KV uređaje vlasništvo Saveza ? A i što bi, za 9 dana ionako više niko neće obilježavati 90 godina IARU-a ! I još bi trebali tiskat QSL-ke !
Da se vratim na prvu rečenicu citiranog Adamovog teksta, "Hrvatskog radiogoniometarskog saveza" ; nisam mislio doći na (običnu) izvještajnu skupštinu, ali sjetih se stiha iz Ježeve kućice, što smo ga, manje više svi, čitali svojoj djeci "
poći ću s vama, jer volim šalu, hoću da vidim, ježa budalu".
Što dalje bješe, kakav je kraj, pričat ću i to, potanko znaj, krvnika vuka, jadna mu majka, umlati brzo seljačka hajka, trapavog medu, o kuku lele, do same smrti izbole pčele,....Ima još...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja