by 9a2jg » Sat May 20, 2017 7:10 pm
A oli nisi gleda nikidan, otvorili su najsuvremeniji olimpijski bazen u Vukovaru, atroke da je Đurđica Bjedov odonamo !
Slažen se s tebon, tribaju se dica kupat, naučit plivat, imat plivanje u školama kao obavezno. Ali, ne mora bit toliki, i ne mora vladat grandomanija, koja je u nas , redovito, povezana s političkim elitama, i , naravno, s građevinskom mafijom. Zorni su primjeri Masleničkog mosta, autoceste Zagreb-Split, Kalmetine, dvorana za rukometno prvenstvo, koje će nan unuci od unuka otplaćivat...
U vezi san s nekim humanitarnim akcijama. Priča mi čovik, s lica mjesta, socijalne samoposluge u Vukovaru i Karlovcu ne trebaju skladište, sve šta dođe, odma se razdili ! Sugovornik mi se našalija, a , bidan, reka je istinu : Ne trebaju nam ni police, najčešće dijelimo iz kombija ili kamiona, s kojin je došla pomoć ! A bidni ljudi, Vukovarci, i bez interneta i mobitela znaju kad pojedina pošiljka dolazi, odma stanu u filu, nude se za pomoć pri iskrcaju...
To je stvarnost Vukovara, a oni olimpijski bazen, obnovu vodotornja, puste miljune, umjesto da nahrane svoje gladne sugrađane...
Ne daju ni oni šta imaju nezaslužene braniteljske mirovine.
Ali zato, bez greške, svaku setemanu, po Rvaskoj lete mailovi, mole za pomoć, udruge, grupe, socijala...
Ja mislin, da prosječan čovjek, u ostatku Hrvatske, stavlja, baš kao i ja, prst na čelo, i pita se : Ko je ovdje lud ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja