Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Otvoreno pismo predsjedniku HRS-a s pozivom na ostavku

Postby 9a2jg » Fri Sep 30, 2016 9:10 am

Provjerili smo prispjeće naših vjerodajnica u Dalmatinsku 12. Nikad se ne zna, isti su akteri kao i 2007.g. , da se ne ponovi "slučaj" Pivac !

Glede informiranosti članstva, održana zadnja sjednica IO u ovom sazivu, ni riječi na HRS web naslovnici. Kako su počeli, tako i završavaju.
Informiranje članstva na nivou Enver Hoxha-e iz 1971.g. , kada bi spiker na albanskoj TV počinjao dnevnik sa : Dobra večer, druže predsjedniče !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Oct 01, 2016 6:28 am

Dok dite ne počme plakat, mater ne vadi sisu.

Nisu mogli s manjin, pa su, nakon našeg pisanja, na kapaljku pustili zeru informacije o izbornoj skupštini. Napisali su i "požurnicu" za dostavu vjerodajnica ! Za miloga Boga, što su onda pisali rokove, i to crvenom bojom ? Znači li to da ih dosta nije poslalo ? Otkazali unaprijed poslušnost trenutnim obnašateljima vlasti ? Uvidjeli beskorisnost svega naprednoga ?

A što je sa neometanim pristupom HRS webu neistomišljenicima, od kojih su uredno zaprimili članarinu ? Rokovi i uvjeti za kandidaturu ? Apsurdno smiješnih 5 minuta za diskusiju, koje su uveli poradi glume demokracije, a ne istinske i željene ?

Što cijelokupnom članstvu ne podastru rezultate svog (ne)rada, zadnjih devet godina ? Ionako više od 50 % zastupnika ne pročita materijale ! Kud onih fantomskih 25 (po drugima 27) listova financijskog izviješća kojeg niko osim Vrbe (a možda ni on) nije vidio ? Što sa amoralnim i nezakonitim elektronskim glasovanjima, produžetak ugovora o (ne)radu Ljilji, i ugovora na određeno vrijeme novoj djelatnici ?
Nezapamćen slučaj u povijesti rada, i jedna i druga koristila godišnji odmor, u dane ugovornog rada, toga nema ni u Guinnessu ! Ima li ko obraza i časti u Dalmatinskoj 12 ?

Nemojte nam, molimo vas ko Boga, mavat pred očima izviješćem Nadzornog odbora, karikaturom nadzora zakonitosti i čuvarom morala, i radioamaterskog kodeksa. Dosta nam je !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Oct 02, 2016 3:54 pm

Na prvim poslijeratnim izborima organizirane su "spontane" demonstracije narodne volje. Narod je nosio transparente , na kojima je (Agitprop) bilo napisano : Nećemo kralja, hoćemo Tita, narod se pita!

Kad sam anketirao neke zastupnike, bi li , dragovoljno, vršili promičbu, rekli su mi da ne dolaze ! Znači, na djelu je (opet, po ko zna koji put) stockholmski sindrom, oni kojima ne paše ova vlast, ne dolaze!

Dogodit će se ko sa rahmetli Račanom, koji je gurnuo vlast u ruke HDZ-u ! Jesmo li mi baš toliko popizdili ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 04, 2016 1:26 pm

Gledam što su trenutno vladajući napisali, uvijek figa u džepu.

Pomakli su početak skupštine, sa 11 na 12 sati, ko tobože da im niko ne može reći da nisu izašli u susret ovima "što južnije to tužnije". Sve, ka i uvik, rade forme radi. I bedak zna da niko sa juga Hrvatske i otoka ne može stići ni sa ovim, novim, orarom !

Gledam, traže nominacije za članove IO-a i NO-a, a zadnjih 9 godina ih predsjednik bira po svom ćeifu, i nahođenju ! Ko koga ovdje zajebaje ? Njima je bitno ispuniti formu, a što je suština šuplja, nema veze...
I 2007.g. sam , a i sada, još i više, zastupao i zastupam jedinu ispravnu postavku i teoriju da novoizabrani predsjednik ima pravo sam sebi birati suradnike, tj. članove IO-a.

NO je nešto drugo, ne karikatura od NO-a, kakve nas prate u sve godine neovisne RH, on bi stvarno trebao biti skup poštenih, nepristranih, i nepotkupljivih ljudi. Doista je nevažno da li ih ko nominira u prethodnom postupku, ili na samoj skupštini, ključna riječ je povjerenje.

Pričam sa potencijalnim kandidatima, ili barem , osobama za koje ja mislim da jesu, teško "prolaze" moji stavovi o QSL birou, radu postaje 9A0HRS, priznanjima NIkola Tesla, HRS Obrovcima ...

Bože mili, a što bi bilo na smo na suprotnim stranama ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Oct 05, 2016 12:48 pm

Gledam HRS forum , sve junak do junaka, svi mukom zamukoše ! Pišu li to programe i pristupne besjede za kandidate za predsjednika ? Obilaze li se nahije ? Ko plaća kilometražu ?

Slušam emisiju za selo, krmad 11 kuna žive vage po zapadnoj Slavoniji, a oni preko 200 kila, mere i po 9 ! Da su pametni ovi svi kandidati, kupili bi jedno, veće prase, pa ko dobije neka plati. Dobro gazda Jezdi, dobro kandidatima, a slavodobitnik počasti u deseti dio cijene po restoranima. Eto, ja ću pripomoć sa demižanon vina.

Kad smo već kod vina, i Velikog Broćanca, čitam u Slobodnoj Dalmaciji, da je, prikosinoć, punac uboja zeta, dva puta u prsi, nije ni doša do KBC-a, već je bija mrtav.
Sad se meni hude misli roje po glavi, izdvojena lokacija, paštroćano kaštelansko vino, loše iskustvo iz Kraljevice, i detronizacija, svi preduvjeti za možebitni eksces ! Nema nan druge nego one plaćene zaštitare, angažirane od Faraona, staviti u funkciju pretresa na ulazu, da neki ne ponesu nožinu, ili crnjaka, ili obadva (su pala) ! Triba i na ladno puvat...

Kad je, rečimo, skupština Ronilačkog saveza, onda ti isti zaštitari traže boksere i palice na ulazu ; nije zaludu Varaun zavapija sa skupštinske govornice 2007.g. , u pauzi (dok su alkoholičare vadili iz kafića, radi ponovnog glasanja, sve go Perin kadar), citiram : Nemojte da bude ovdje kao na Ronilačkoj skupštini !

Ja ću biti skromniji, i smjerniji, ja bih samo rekao : Nemojte , drugovi, već doć natankirani, ka na narečenoj izbornoj skupštini ! Neki su od tada pokojni, a na nekima još dobro zarađuje Badel i Zvečevo.

Ima još, šta ste mislili ?
Pomalo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 06, 2016 4:25 pm

Peta kolona me zove, veli, pitaj u kancelariji HRS-a oće li bit ovaj put na skupštini barjak RH ?
Neman ja tu šta pitat, ili će bit, ili skupštine neće bit ! Ne stoga što to JA kažem, nego zato što je to minimum minimuma respekta naspram Domovini.
Ako su im ga, more bit, ukrali, neka nam dadnu do znanja, donit ćemo mi od doma, a na licu mjesta skupit za kupit novi. Kupili smo i za manje stvari...
A da skup bude dostojanstven, s primjerenom ikonografijom, već smo zamolili snimatelja da to i ovjekovječi. Kad nije bilo barjaka, zadnji put, nije ovjekovječio, pa nemamo materijalni dokaz.

Svaki dan, u svakom pogledu, sve više napredujemo. Od tonskog zapisa smo došli i do videa !
9a2jg

Postby 9a3z » Thu Oct 06, 2016 6:43 pm

A što misliš hoće li biti pozvan netko iz HZTK ili će opet u duhu nepristojnosti Hrvatska zajednica tehničke kulture biti zaobiđena?
Danas sam dugo razgovarao s jednim starim radioamaterom koji je bio QRV sa svih planina ne samo u 9A nego u cijeloj bivšoj državi i zaključili smo da je to sve stvar opće kulture.
Koje u HRS-u trenutačno nema. Da budemo precizniji, složili smo se - nema je u onih koji upravljaju HRS-om.
9a3z

Postby 9a2jg » Thu Oct 06, 2016 9:53 pm

O osobnoj nekulturi trenutne rukovodne garniture sam pisao u prilici sahrana bivših predsjednika krovnog Saveza, kad se nisu na to ni osvrnuli ! Bilo je tih gafova prikoviše...

U jednoj kući je jedan gazda, a ostali su stanari, koji znaju kako se treba ponašati, bez obzira što su klubovi i savezi stvorili Narodnu tehniku Hrvatske. Uvijek jaje prethodi kokoši.
9a2jg

Postby 9a7zz » Sat Oct 08, 2016 12:01 am

Izvinite,ali tko je zapravo predsjednik toga vašeg HRS-a ?
9a7zz

Postby 9a2jg » Sat Oct 08, 2016 8:23 am

Evo , napisat ću rečenicu koju sam već jednom napisao , davno, na ovom forumu.

Nakon "pobjede" na izbornoj skupštini , studenog 2007.g. , pobjednici, Mate i Krešo su nas pozvali na čašćenje u pivnicu Medvedgrad, na križanju Savske i Avenije Vukovar. Kad se društvo malo ponapilo, pita Mate nazočne : Ajde, da vas testiram, znate li ko je bio prvi predsjednik HRS-a u neovisnoj Hrvatskoj ? Naravno, nije se niko mogao sjetiti. Zašto ? Pa, iz jednostavna razloga, nije iza sebe ostavio išta po čemu bi ga se , oni koji ostaju, mogli sjećati.

Ovoga će zaboravit još i brže, jer, ne da se neće imati po čemu dobrome sjećati, nego je sa suradnicima doveo HRS do ruba neprepoznatljivosti, kako zakonski, tako i prema HZTK, društvu, i, što je najvažnije, prema članovima, ne klubovima, nego ljudima, živim stvorovima, koji rade, dragovoljno, od srca, ali i dugo pamte. I, iako nije kršćanski, ali je ljudski, ne opraštaju.

Osobno ću upamtit epizodu garniture Mate-Krešo, u svezi nabave beneficiranih uređaja, ili tzv. ugovorno domoljublje. Imam na desetke mailova iz tog vremena gdje su me poznavatelji komercijalnih prilika upoznavali i upozoravali da je cijena, na tu količinu, trebala biti mnogo manja. No, kad bi ja naivno progovorio, da objave te materijale na forumu , i potpišu se, nijedan nije htio !

Poslije su neki prodavali, baš takve uređaje ! Koincidencija, ili "rješavanje" provizije u naturi ? Ja ne znam ništa, samo čitam....

Zato Vinceka, kao možebitnog predsjedničkog kandidata i ne šmekaju, on piše knjige. A to je hereza. Jer, čim neko piše, neko i čita...

Zaustavite (hrvatski) Reuters !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK