Kako da pomognemo sebi

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kako da pomognemo sebi

Postby 9a2jg » Mon Mar 14, 2016 2:12 pm

Jedna "pismenost" slijedi drugu :

U utorak, 29. ožujka 2016.godine sa početkom u 19.00 sati, u prostorijama ZARS-a (Zagreb, Bulićeva 14) započeti će tečaj za operatore A i P razreda. Tečaj će trajati do 23. svibnja, nakon čega će se organizirati polaganje ispita. Svoje prijave kandidati mogu dostaviti do 25. ožujka na mail: zagrebacki.radioamaterski.savez@zg.t-com.hr. Kandidati - polaznici moraju obavezno dostavi sljedeće podatke: Ime i prezime, adresu stanovanja, datum i mjesto rođenja, OIB, broj telefona za kontakt te naziv radiokluba ukoliko su učlanjeni u neki radioklub. (Kruno, 9A6C)

Ka prvo, nisan zna da nan je naš pendrek-bači prominija ime, iz Goran, u Kruno.

Drugo, nisan zna da se ZARS ugleda na Zvjezdano selo, pa tečaj za A uradi za manje od dva miseca ! To je onaj klasični japanski kanister od 5 l, u koji stane 25 !

Đuka je za vas izmislija pravopis.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 15, 2016 10:36 am

Sve ono što se tamo događa odradim u pola radnog vremena i još stignem uredit poneku tiskovinu i slično...
Naravno, u ta 4 efektivna radna sata ne računam kavice, plac, upise u školu, ugodne razgovore u kancelariji i surfanje po internetu.

Došlo doba da se ljubav proba...
Došlo doba da citiram druga Gumenog.
Pažljivim iščitavanjem druge citirane rečenice, dolazi se do nepobitnog zaključka da je i on viđo profesionalku (njegov izričaj) na placu (Dolcu), a ne samo ja. To je dobro, dva svidoka su bila dosta i za boračku penziju, a da neće za HRS...

Ono što pametnjakovići neće da shvate jest činjenica da je sve propušteno učiniti u prošlim vremenima, ovo ide sada vlastodršcima ko po loju. Zašto ? Jer ama baš niko , osim mene, nije digo glas, i podnio pismeni prijedlog DRUGAČIJEG Statuta, po kojemu je DRUGAČIJI ustroj HRS-a i Tajništva. Oni su radili DUGOROČNO, i pripremali teren za novog uhljeba, a za unutarnji preustroj ih nije bilo nimalo briga.

Neko će reći da bi i drugi konstruktivni, prijedlozi završili u košu, ko i moj, ali, da se propisno javilo dvadesetak zastupnika, oni ne bi mogli preći preko toga, kao što su prešli sa mnom.

Oni navode da su novci za novog službenika osigurani u proračunu MZOS. Pa to je ona demagogija s kojom su nas zasipali, s skupštinske govornice u Kraljevici, Mate i Krešo, a najgorljiviji je bio samozvani predstavnik Dalmacije u IO-u, drug Laureat.
On je utvrdio da, ako ugasimo časopis, nećemo dobivati ta sredstva !
Ako nema službenice, Ministarstvo neće dati te novce.

To me podsjeća na emisiju o poljoprivredi, Radio Splita, urednik Mile Alilović, citiram umotvorinu : Ako imate gnjojiva, pognjojite, ako nemate, nemojte !

Ni ovo neće otvoriti oči onim najtvrdokornijim braniteljima ovakvog bolesnog i trulog stanja. Samo kirurški rez, skalpelom, precizan, odstraniti bolesno, od zdravog tkiva.
Ljuta trava, na ljutu ranu.

P.S. Ljudi po Hrvatskoj, a i šire, se NE sjećaju kad su zadnji put dobili QSL karte sa HRVATSKOG QSL biroa. U isto vrijeme oni TVRDE da su UŠTEDILI u 2015.g. ! Na QSL saobraćaju, naravno.

Rekao bih, sram vas budi, ali neću. Sram može biti samo onog ko ima obraza. Vi ga, očigledno, nemate.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 16, 2016 9:07 am

Zove me sinoć prika iz metropole, skoro po ure smo pričali. Veli ti on meni, Koki, kak ne shvačaš da je u D-12 leglo nepotizma, amoralnih i nezakonitih radnji, a Ljilja to sve zna, i sada ona njih voda okolo, ko Cigo mečku na sajmu. Ona njima govori svoje "želje", čitaj , hrvatski, latinica : blage "ucjene", kada bi i kako, i sa koliko novaca otišla !

Meni je žena već 20 godina u invalidskoj mirovini, nije dobila ni O od otpremnine, kao što mnogi drugi u Hrvatskoj jesu, pa se ne buni, živi dan za danom, ko i većina u Hrvatskoj.

U HRS-u, dva, neprirodno i amoralno , visoko nagrađena službenička mjesta, odjednom treba dignuti na pijedestal Radmanova instituta za genska istraživanja !
Podobnici, stupovi režima u D-12 , se takmiče, koliko bi joj ON još dao mjeseci i godina da radi !!!!! Ljudi, ovo je sve suludo, do boli ! Ja novu administrativnu službenicu besplatno obučim za jedan dan, i nema toga što ne zna ! Tajnica, sa 100% položenim testom za P klasu, bi to mogla i prije ! U čemu je onda problem ? U činjenici da nas lažu, varaju i muljaju.
Financijsku godinu 2015. završili sa pozitivnom nulom, oni bi sada plaćali Ljilju, nakon njene 65 godine života Ugovorom o djelu !!!!!!! Ko koga tu laže i mulja ?
Posla za pola ženske , oni bi produžavali Ljilji do besvijesti. Tajnica, u isto vrijeme, svira k...u .I tako deset godina.

Veli meni sinoć prika iz Purgerlanda, sva vika oko Ljilje je pogrešno usmjerena, trebalo bi je kanalizirat na tajnicu, ona i predsjednik su glavni krivci za ovo trulo stanje !

Da zaključim, ustvari, citiram pametne i hrabre ljude sa HRS foruma (kakvih je i gro u HRS-u, ali , nažalost, šute) : Da je ovo normalna država, normalan Savez, i normalne osobe koje su se same (nezakonito) izabrale na elektroničkoj skupštini, tajnica bi izračunala koliko dana GO-a , i slobodnih dana, ima Ljilja, išla unatrag od 65. rođendana, i taj dan koji ispadne, poslala je kući.

Sve drugo, nije normalno.

Stvara se navijačka atmosfera, u stilu, država to sam ja, i , poslije mene (Ljilje) potop ! To je notorna neistina, a Ljiljina šutnja, i pristanak na ovaj cirkus joj ne idu na čast. Kad dođe vrijeme, treba se dostojanstveno oprostit, kako to i priliči časnim osobama.

Ovako, ostaje opor okus u ustima, da je htjela zavući ruku u naš džep, manipulirajući IO-om, predsjednikom, i držeći članstvo, a posebno zastupnike u skupštini za bedake.
9a2jg

Postby 9a3z » Wed Mar 16, 2016 10:30 am

Daj molim te ovaj moj tekst stavi u forum i napisi da sam.ja.to.poslao.
i dodaj da sam rekao.da sam.htio.staviti tamo (na hamradio,hr) .ali.nemam pristup.
A tu sam.opet zaboravio.passs*.
stavi.i.potpisi.mene.
Hvala

---------- Proslijeđena poruka ----------
Šalje: "Denis Vincek"
Datum: 15. 3. 2016. 06:57
Predmet: Re: odluka
Prima: "Hrvatski radioamaterski savez"
Kopija: večina aktivnih RA**

Kao zastupnik Radiokluba August Cesarec Pregrada u Skupstini HRS-a protiv sam ove odluke.
Rijec je o propustu odgovorne osobe, a mislim da je Ljiljin poslodavac tajnica.
Ni u jednoj tvtrtki ili ustanovi ne uzima se netko da nekoga obucava poslu desetke dana.
Ljilja moze na godišnji i može ga iskoristiti do travnja. A tajjnica neka obuci novu osobu.

Protiv sam toga da se iz nase clanarine placaju tudi propusti.
Ogromnu svotu platili smo za slucaj Severinac i sada bismo trebali ponovno. A akteri su isti ljudi:
trenutacni predsjednik koji je bio predsjednik komisije za utvrdivanje strucnosti tajnice kada je primana.

Zao mi je sto draga Ljilja mora po sili zakona u mirovinu, ako je to stvarno tako, jer ona je jedino svjetlo j ovom Savezu.
Jos jedanput: protiv sam ove odluke jer je to frckanje naseg novca zbog propusta odgovornih.
73
Denis Vincek, 9A3Z

*novi pass poslan na email
**obrisane email adrese radi anti spam politike
admin 9A4DB
9a3z

Postby 9a4db » Wed Mar 16, 2016 11:18 am

Na ovu temu umjesto stava, citat... koristim ga na dva mjesta, tuga je preko svega...
Matej 5
11 Blago vama kad vas - zbog mene - pogrde i prognaju i sve zlo slažu protiv vas!
12 Radujte se i kličite: velika je plaća vaša na nebesima! Ta progonili su tako proroke prije vas!
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Mar 16, 2016 11:33 am

Vincek, prijatelj, meni NIJE žao što Ljilja ide u punu mirovinu, jer samo 13 % umirovljenika u Hrvatskoj ima tu privilegiju, ili, bolje rečeno, zdravlje i ostale okolnosti su im išle na ruku. To je uspjeh !

I nadalje tvrdim da treba radnu i konzumentsku sredinu napustiti uzdignute glave, bez mrlje na ponašanju, i radu. Sve ovo što vidimo je muljanje, amoralno i nezakonito.

Ako sama Ljilja nema utjecaja na to svekoliko muljanje, što se ne ogradi od njega ?
Ona može, koliko danas, poći kući, i koristiti GO i slobodne dane, ali to ne čini ! Zašto ? Jer se nada u još jedno, u nizu , krivotvorenih rezultata glasovanja elektroničke skupštine, na način nepoznat vladavini prava !

Izvini Vincek, ali ona je u istom ešalonu s njima.

P.S. Neka me bilo ko prosvijetli sa elektroničkim glasovanjem, kontrolom istog, i stava da preuzeti materijal, bez glasovanja, znači kao da je glasao ZA ! Sjeverna Koreja im nije do koljena.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Mar 17, 2016 11:41 am

Povijesne prilike, pustimo sad povijesne prilike. One se tako i zovu upravo da ih propustamo. Malo su me cudno gledali kad sam u toj povijesnoj prilici izrazio misljenje da bi trebalo istekati suko iz zida na godinu dana, i ne samo to, nego izvaditi i bateriju koja drzi RAM memoriju, pa onda nakon godine dana sve upaliti i u biosu najprije podesiti datum i krenuti dalje.
Medjutim desilo se upravo suprotno, jos malo pa ce nas uvrstiti u emisiju TV-kalendar, desilo se na danasnji dan....

Da budem iskren, ne razumijem sto to zaposleniku znaci biti zaposlen jos dva mjeseca nakon 45 ili koliko godina radnog staza? Sto takva situacija rijesava? Je li to od zivotne vaznosti? Koje je obrazlozenje za takav zahtjev zaposlenika? Pa nije HRS wish machine iz zabavnog parka ili mozda bunara zelja http://www.mywellwisher.com/

17.000 kn bruto za dva mjeseca? Pa ne znam sta bih rekao osim da je u tijeku natjecaj za Viseg strucnog suradnika za Europske fondove gdje se trazi poznavanje dva strana jezika, visa ili visoka strucna sprema, polozeni strucni ispit, rad na racunalu i ostalo i sve to za 8.000 kn bruto mjesecno. Pa sad.... usporedimo li primanja, ja bih ako moze bio cistacica u HRS-u, mislim da je i ona tu negdje na 8.000 bruto ...

Uostalom, sto ce se desiti ako zaposlenik i nakon ta dva odobrena mjeseca zatrazi produljenje za jos dva ili do kraja godine? Sto cemo onda opet glasati? Pa tako u nedogled?
Reci da "ako netko to zasluzuje, onda je to ona" znaci da postoji netkotko to i ne zasluzuje? Zasto ne glasa na isti nacin da se onda nekima koji to ne zasluzuju raskine ugovor? Naravno, to je suprotno zakonu.
Uostalom i ovo elektronsko glasovanje je neregularno. HRS jos uvijek nije objavio sluzbeni popis clanica saveza. Ovo baratanje sa brojkom od 95 klubova nije istinito. Danas ta brojka klubova koji su regulirali svoj status sukladno novom zakonu koji je stupio na snagu jos prosle godine, ne prelazi brojku 30. Ispricavam se ako grijesim....

Sad cekamo da nam se javi onaj sto popisuje Hrvatske repetitore vec trecu godinu zaredom....

Kako je počelo, ja ću, na kraju balade, biti "dužan" Adamu pun Tamić pive ! Kako čovjek piše, ja i ne trebam pisati na HRS forumu, sve potpisujem.

A i Gumeni se opoštenio, nije da nije...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 18, 2016 2:18 pm

Petodnevna "pacifikacija" područja kojeg kontroliraju oni slobodomisleći, je uspjela. Radili su fiksni telefoni, mobiteli, mailovi, društvene mreže, osobni kontakti, uz lisnato, zna se, samo s jednim ciljem, progurati još jednu, u nizu amoralnih odluka trenutnog vodstva HRS-a. Što oni zamisle, to i ostvare. Zašto ?
Zato jer je golema većina zastupnika skupštine papci, koji neće da se udube u materiju, najčešće i ne pročitaju materijale, neće da se zamjeraju, neće da pišu, tamo gdje treba, ukratko, nakon svake ovakve seanse, ja se upitam : Čemu su se onda prihvaćali dužnosti, ako je ne obnašaju nikako ?

To je sindrom od kojega pati i Puki, sindrom imaginarnog društvenog image-a, da te tapšu po ramenima, i prek tebe proguraju ono što im je od koristi.

Pažljivo sam pročitao, nekoliko puta, šta su svi javno napisali, plus dunum poruka i mailova.
Sve mi se zgadilo, jer se pojedini akteri stvarno ponašaju kao da je Hrvatska njihova prčija, koju treba musti, baš kao i Rumenku, dok ne klecne na prednje noge.
Projekt , pod radnim naslovom Zatri QSL saobraćaj za osobnu korist, se privodi kraju. Evo već treća godina kako članovi HRS-a više vjeruju da će izvući Eurojackpot, nego primiti pošiljku sa multinacionalnog QSL biroa. Namjerno ne pišem hrvatskog, jer on to nije, ni po nazivu, ni po obavljenom poslu.

Ta stavka u proračunu HRS-a služi samo za "uštede" da bi se mogle isplatiti nezakonite i amoralne stimulacije, jubilarne nagrade, troškovi oko Severinca, a sada i odlazak u mirovinu, po sistemu kibi-dabi, šta se babi tilo, to joj se i snilo. Nezakonitu otpremninu da ne spominjem, bitno je u cijeloj priči da Ljilja pušta tu priču, evo treća godina, da kola, da se priča, stoput napisana laž, na kraju postane istina.

Svi oni, od Faraona, do čistačice, u D-12 ne znaju koliko im je dobro. Koliko malo rada, za koliko puino novaca, uz nikakvu odgovornost.
Dao bi im ja, samo 24 sata, dvoje djece, sa više škole i znanja nego svi oni skupa, jedno, na žalost, nezaposleno, drugo ide po mraku , vraća se po mraku, za MANJE novaca od profesionalke sa Dolca, ili službenice sa SSS, kojoj je upala sikira u med.

Kolektivno hulite na Boga, a to ne može dobro završit.

Neko napisa na HRS forumu, da bi li tako upravili da je to njihova privatna firma ? Upravo to je izrekao moj profa sa fakulteta, dr. Slobodan Komazec, koji se bio upravo vratio sa doktorata u SAD-a , velju, citiram "svaki put, kad u životu ne budete sigurni kakvu odluku da donesete, samo pomislite, na tren, da je to vaša privatna firma, nećete pogriješiti".

To je Alfa i Omega. To je ono u što smo se, kolektivno, kleli 1990' , ali nastupila je kolektivna selektivna amnezija, pamte samo ono što im paše.

Stoko sitnog zuba, pustite da vas i dalje vodaju ko mečku na sajmu, ili Titi pred nišan, luđi od vas, oni koji su zalutali u radioamaterizam.
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 19, 2016 6:17 pm

Dobit će ona sve te novce i otpremninu.100 %. Mašala.

9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 20, 2016 8:23 am

Reni, ja ne sumnjam da neće, ali, ne zato što je to zaslužila, nego zato jer je tako postavljen sustav u D-12, prvo namiri sebe, 110%, a onda se brini za stado, unutar svog radnog vremena.

Moje dijete, svaki ubogi dan, odradi par sati prekovremenog, nema plaćanja, nema slobodnih dana, kad ga uhvati bolest, mora uzeti dan od godišnjeg odmora, kad je bolestan, mora radit od doma...
Ko koga onda tu zajebava ?
Ja ću ti reći, iako ti i SVI znate istinu, svima njima, neovisno o tome da li je riječ o kojem strukovnom krovnom Savezu, ili RZ HZTK, je PREDOBRO, redovno su preplaćeni, zaštitili su se radnim "pravima" ka lički medvid, nikome za ništa ne odgovaraju, koristili apartmane u Kraljevici da mogu mukte ljetovat, odmora koliko očeš, ka da rade u prosvjeti...

Kako je očito da od glave riba smrdi, Đuku je od Zagreba, do Prevlake "pratio" predsjednik HZTK i tajnica, mini GO o trošku države, malo uslikavanja, malo škrabanja s plaćenim novinarima, i, to je to.

Makli su Faraona, doša je isti taki.

Zato me i ne čudi što radi sitna boranija.

Ima ih šta pišu hvalospjeve o Ljiljinom radu, i "radnim pravima". Jednog od njih je Ljilja opetovano uhvatila u krađi. Trebam li ga imenovat ? Ne, prepoznao se, i prepoznali ste ga.

Tegla u kojoj su svi oni umočili prste se ubuđavila...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK