Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Mar 24, 2025 8:14 am

A puno je lipo vidit one američke znakove /9A u konačnim rezultatima 9A DXC-a ! Stoje ka Kula stražara, da Jude vide šta su učinili hrvatskom radioamaterstvu.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 28, 2025 9:20 pm

I tako po bandu i 9A/VA3LPZ , Jiaxuan Li. Rvat, od stoljeća sedmog. Kurilovac 1, Ozalj 47280.

I vodili ga tri puta Pilatu, a on reče : Ne nalazim na ovom čovjeku krivice ! Nato je svjetina još žešće vikala : Raspni ga, raspni...On ga da izbičevati, te im ga predade.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 31, 2025 12:54 am

Mi koji radimo odoma,sa vlastitim uređajima i antenama nikako ne možemo bit u istom razredu sa onima koji rade remote sa tuđim uređajima i antenskim sustavima,sa kontest lokacija i onih koje je postavio barba Amerikanac.Doma komad žice nemaju već internet liniju,kompić sa mišem i fino samo klikaju i rade DX.Di to more bit isto?
Di im je tu ona Etika, pa HAM SPIRIT, pa obraz itd,itd. :oops:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Mar 31, 2025 6:47 am

U petak san posla Svenu kuvertu za nekoliko direkata ; jučer ujutro, nasabajle, san ga radija CW. On je eklatantan primjer, kako se u godinu dana preskoče klase, minjaju znakovi, a sve, kako je sam napisao na qrz.com - pretežito remote. Reka bi drug Laureat - mostly...
Gledam spisak sudionika HRS konferencije, ima ih dosta što su aktivno podupirali ovaj hrvatski remote program - za strance. Bez srama i stida. Ali na njima ne nađoste krivicu, kako je reka PIlat svjetini za Isusa, jer su vas pametni Martin i drug Laureat "uvjerili" da hrvatsko ozemlje i hrvatski eter NISU hrvatsko nacionalno blago !
Znači, mi, koji tvrdimo da je, smo nacionalisti, klerofašisti, ili PTSP-ovci, kako je slikovito reka drug Laureat ?
Nema iza čega se nisu sakrivali, od HRS-a, do OiV-a, a stalna škuža i "razlog" su im bili djeca i omladina !
Sada, kada je i zadnji slijepac progledao, ovce NEĆE da izuste javno istinu, a to je da su prodavali dijelove Hrvatske, za tuđe interese, i nakane koje ne koriste Hrvatskoj.

Isto kao što se svjetsko prvenstvo u pokeru igra s količinom žetona od 100 dolara, a ne s miljunima, tako se i WRTC, bogu fala, pravedno i pošteno održava na način koji je sličan, svakom otprilike isti uvjeti, pa kom opanci, kom obojci.

Slušam , svakodnevno, većinu onih koji rabe TUĐE, ili DRUŠTVENE, remote postaje, to su oni, podobni svakom režimu, oni koji NE talasaju, i oni koji neće nikada opaliti šakom po stolu, i reći bobu bob, a popu pop.
Ima dosta osobnih operatora koji imaju remote opremu, kako Hrvata, tako i stranaca koji žive u Hrvatskoj, koliko mi je poznato, i koliko slušam, nijedan je ne zlorabi.
Pilat, Laureat, tajnica, Ulip, i igrači iz sjene su utirali put toj pošasti koja uništava radiooperatorstvo u Hrvatskoj, i dijeli operatore , na one uspješne (čitaj, hrvatski, latinica : podobne), i one "neuspješne", čitaj, koji rade sa svojim vlastitim uređajima, opremom i znanjem.
Na konferenciji ćete svjedočiti kome se dodjeljuju priznanja, a tko nema šanse da ih, u ovom odnosu snaga, dobije.
Tamo će vam biti i drug Goran, koji se javno kleo da u socijalizmu nije dobio nikakvo priznanje, a jest, i to smo i dokazali. U laži su kratke noge.

Sutra je prvi april, pazite da vas ko ne zahebe...
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Mar 31, 2025 10:17 am

Ni obraza ni srama a kamoli Etike,HAM SPIRITA. :(
Teški balkanizam!
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Apr 03, 2025 9:32 am

https://disk.yandex.com/d/sZh9-8THpyNOqA
U moru sterilnih postova, na sterilnom forumu, ljudi iz Križevaca su objesili interesantan post sa linkom na stare fotke, i novinske isječke.
Mene je zaintrigirao novinski isječak gdje stoji, crno na bijelo, da je u natjecanju Kup narodne obrane 1985 šibenski klub YU2CKL osvojio 1. mjesto u ZO Split.
Moj školski kolega 2UN/p isto prvi, u kategoriji osobnih RS. Oće naši banjičari, oće... Na pažnju Alenu i Goranu, glede CKL-a ! ;) Glory days....

Prvi u Hrvatskoj je bio Zdravko Balen iz Đakovačkih selaca, drugi Vlado Živković iz Daruvara, treći Slavko Novak iz Zagreba. Da se ne zaboravi.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Apr 07, 2025 9:09 am

Evo već 15 godina da je HRS forum - sterilan ! Interesantno, poklapa se sa izopćenjem nepoćudnih elemenata sa istog. Čitaj, hrvatski, latinica, neistomišljenika.

Mi 15 godina uređujemo ovaj forum. Posjećenost nam je veća nego njima ! Njih ne handri što im je posjećenost mala ; jedina im je briga da se ne pojavi kakav subverzivan tekst, nadobudnog amatera, koji misli svojom glavom. Još ako se preziva Reuters, ili slično, odma u aps !

Mi smo spremni, u sklopu procesa demokratizacije, pomoći im, znanjem, sposobnošću i ugledom. Među nama nema kažnjavanih, osumnjičenih, ili proglašenih krivim zbog zapovjedne odgovornosti. Status HRS foruma je, za sada, privremeno okupiran medij. Okupiran od onih koji žele vlast, preko kontrole medija - in continuo.

Bar se Mate ne mora bojati za vlast, em nije imao protukandidata, em je bio (i ostao) i NAŠ kandidat.
Onda, di je klica ?
Vezane ruke...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Apr 09, 2025 5:48 am

Već par dana slušam 9A100IARU, jučer ga čujen lipo na 21 CW , dobrih 579, ajde iden ga pozvat. I zovem ja jedno pola sata, on se ne javlja. Ja pođem na 14, čujem ga jednako, pozovem ga, iz prve ! Biće da se prominija operator ? ;)
Ali, to nije sve ! Iden jutros vidit na Club logu, nema me u LOG-u. Kad ja bolje pogledam, oni stavili zadnju vezu s vremenom od 09:05 , ali 6. travnja 2025.
I oni bi HF contest akademiju ... Temelj, drugovi i gospodo, je važan , nadgradnja je sukladno potrebama i mogućnostima. Ne živjeti u oblacima...

P.S. Ivo, javit ću ti se kad dobijen QSL-ku...
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Apr 10, 2025 8:22 am

Tek jutros san se obada da je QSL za nastupajuću DX ekspediciju na Austral islands (koju ne financira HRS ;) ) DK8ZZ. To mi je drago, jer on nije nikad omanuo !
Da ne bi njega, ne bi nikad potvrdio Žirje, a tamo su osim njega bili i Laureat, Ivo, Alen... Pa, kad malo bolje pogledaš, bliža je Njemačka od šibenske Dubrave, ili Ravnih njiva... ;)
Preko preče, naokolo bliže, to su stari ljudi govorili...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 13, 2025 8:00 am

Ili ništa, ili previše. Ovaj vikend tri contesta u tijeku. OK/OM, JIDX i GC. GL !
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK