Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Arkadija, ili put u svijetlu budućnost

Postby 9a2jg » Tue Mar 14, 2023 8:07 am

https://www.hamradio.hr/buducnost-radio ... rantirana/

Odma san se sitija Josipa Broza, i njegove legendarne izjave : Narod koji ima ovakvu omladinu, ne treba da strepi za svoju budućnost ! ;)
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 17, 2023 10:21 am

Čitam kako su se "sjetili" Save Golića, povodom emitiranja radio drame. Savu sam poznavao dugi niz godina, bio je dobar čovjek, amater, i spreman pomoći svakome. Sjećam se da me jednom nazvao telefonom i rekao : Koki, čuo sam ja da si dragovoljac u ZNG-e, vjeruj mi, i ja bih rad bio, da me bolest ne sputava. Vjerujem da bi baš tako i bilo.
Ali, što mene smeta ? Sad ga "hvale" isti oni koji su ga decenijama ignorirali jer je bio istinoljubiv. Oni isti, radi kojih je iša u Bandićevog pročelnika Ivice lovrića, i molio ga da dotacije za klub slijepih uplaćuje direktno na klub, a ne preko ZARS-a, jer da onda dobije mrvice. Ništa se do danas promijenilo nije. Još je više šutljivaca, ili ćutologa, kak vam paše.
Jer, Savo je bio iz one plejade koja se nije oklijevala promicati istinu. Na sprovod njemu, Kefi, Leonu, Vinceku, Severincu, Emiru, i mnogim drugim istinoljubivim amaterima nisu došli ni na sahranu !
To sve govori o "fizionomiji HRS vlasti", koja je, na žalost hrvatskih radioamatera, konstanta zadnjih 20 godina.
Vijesti na HRS web naslovnici nam kroji ženski kvartet iz HZTK i Stručne službe HRS-a. Pune glave kroničnim šutljivcima. Ovce su za šišanje, kaj ne ?
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 19, 2023 7:56 am

Hrvatski radioamaterski savez (HRS), je nacionalni strukovni savez tehničke kulture, nestranačka, nevladina i neprofitna udruga koja okuplja preko 2000 radioamatera u više od 90 radioklubova diljem Hrvatske. HRS je član Hrvatske zajednice tehničke kulture i Međunarodne radioamaterske unije (IARU; International Amateur Radio Union)

Ovo stoji na HRS web naslovnici. Mnogo namjernih laži i netočnosti. HRS nikog ne okuplja, jer su se RA sami organizirali u klubove, koje HRS, zahvaljujući nakaradnom Statutu, jedino priznaje za članice.
Nije riječ o "preko 2000 RA", nego jedva oko 1000. Nije preko 90 klubova, nego jedva 60 ! A gdje bi došli da sve malo razgrnemo, pa ustanovimo koliko se članarina plaća od društvenih sredstava, darovnica i sl. O pravilnim registracijama, i poštivanju Zakona o udrugama, da ne govorimo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 21, 2023 11:27 am

Mjesec dana do skupštine. Valjda će do tada izračunati koliko je uplaćeno članarina u 2022.g. ? Da su računali na prste, mogli su već izračunati ! ;) Da ne spominjemo lanjsko glasovanje, tijek, i rezultate ; to je za njih misaona imenica. A za nas, još uvijek, dvojba, radimo li legalno, i po važećim dokumentima. Jer, s obzirom na nepostojanje zapisnika, opravdano sumnjamo u tijek, legalnost i rezultat.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Mar 24, 2023 11:43 am

I dok svi RA savezi zemalja u okruženju RH, a i šire, već odavno objesiše kakvo je stanje plaćenih članarina za 2023.g. , mi još nemamo milost božju ugledati spisak s stanjem na dan 31.12.2022. !
Navika od zadnje tri godine ? Ili od zadnjih 17 ? Bez ijedne radne ocjene, u tih 17, odnosno 8 godina ! Bez izvještaja o radu "od kuće" ! Vatrogasni dom nećemo ni spominjati, tamo nisu ni bile. Baš kao ni preuzimale pakete ! Ali se zato pomoćnica naslikavala ispred njih. Bar nešto. Svitova je pape, da "ublaži" loš dojam, nakon izjave da ona neće ništa raditi oko QSL-ki ! Ima se ko zauzeti za nju, onaj čije je interese štitila i promovirala. Zašto ? To znamo i ona, i ja, i svatko tko ima zdrav razum, i zdravo prosuđivanje.
Ali, to nije sve ! Sprema se još gora balkanska ujdurma, u paketu. Slijedeći tjedni će vam otvoriti oči...
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 28, 2023 4:11 pm

Ovog vikenda, unatoč uvjetima u eteru, mladi iz 9A sudjelovali su na CQ WPX SSB natjecanju. Leonardo, 9A3LET radio je kao dio 9A7A ekipe, Ivan, 9A2ZI sudjelovao je u timu 9A50P (9A1P) kojem se pridružio i Nejc,S56NE. Ekipu 9A23Y (9A1CRT) činili su, Emil 9A7EU, Srđan 9A3SMS, Petar 9APP, Igor, 9A3BOX, Aron 9A7AS, Domagoj 9A7RA, Darije 9A3BYW i Vedran 9A7PBV.

Kako javlja mlada Agitprop-ovka, oni se hvale da su radili u natjecanju pod privatnim znakom stranca !
https://dozvole.hakom.hr:8443/results.a ... 5=&p6=&p7=
To može samo čuditi neupućene, ta on ih "vodi" i financira, voda uokolo, i stara se o njima. Tako mi dopredsjednika Saveza !
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Mar 29, 2023 10:48 am

Zovu me, pitaju, kako mladi kadar, a piše, i laže ? Odgovor leži u crtiću Hugo, gdje on kaže da jabuka pada pod stablo, ako je stablo jabukovo... ;)
Ili se, možda, mi svi varamo, pa treba staviti još jedan znak jednakosti, između 1CRT i 1TT ? :(
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Apr 07, 2023 4:56 pm

Dobili smo poziv na redovnu godišnju skupštinu, za 15 dana, u Dalmatinskoj 12. Ne znam, treba li se smijati, ili plakati. Kad drug Milin priča o odlasku tajnice u mirovinu, govori o kondicionalu budućem.
Kad priča o novoj tajnici, onda ne skriva odabir, kao predsjednik komisije za prijem, iako nije bio javni natječaj, a s Mosora se vidi da je uvjete pisala pomoćnica tajnice osobno, samo što nije u uvjete i stavila svoju fotku. Cijela procedura je gadljiva, do boli, ali još je gadljivije od toga činjenica da nas drug Milin masla, samo tako, a cijelokupno članstvo - šuti.
Požalio se da još nisu dobili ni eura od HZTK, ali da se financiraju od sredstava preostalim od YOTA2022. Ne samo da to nije istina, ni moguće, nego je i protuzakonito ! Ali, kome to pričati, kriminalcima ogrezlim u kriminalu, amoralnim i neetičkim radnjama ?
Hvali se učinkom akcije oko klubova mladih tehničara. Opetovano tvrdim, da je to još jedan u nizu pokušaja ženskog lobija u HZTK i HRS-a, da rade posao nastavnika tehničke kulture u školama !
Kvazi mentori su tu samo loš začin, u zapaprenoj juhi. Poslanje HRS-a nije, ne može biti, niti je ikada bilo, zamjena za tehnički odgoj u školama. Ovo je samopromocija pojedinki, i ništa više.
Što se tiče rada mladih operatora, ta razotkrio sam amoralnu rabotu, rad pod privatnim znakom, 9A23Y, javnosti se laže da se radilo iz kluba OiV, a mladež nam financira, "odgaja", i voda po Lijepoj našoj stranac. Nije teško pogoditi koja i čija ideologija preovladava, i kuda to vodi. Svi vide, svi sve znaju, svi šute.

Sazvala se skupština, na HRS web naslovnici spisak plaćenih članarina iz 2021. , neažuran 9A imenik, nema zapisnika za lanjsku skupštinu, glasanje, i rezultate istog. Doista treba pomoćnicu za tajnicu.

Ridi pagliacci...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Apr 16, 2023 7:10 am

Prekjučer, 8 dana pred skupštinu, na HRS web naslovnici opet recikliraju tekst od prije tri tjedna, tek toliko da se zaboravni članovi podsjete što im vrhuška radi, i što ima nakanu učiniti.

Sve smo to znali, predvidjeli, i konsternirani smo, ne njihovim nečasnim i amoralnim nakanama, nego pasivnošću članstva, odsutnosti duha, i želje za borbom, ne za osobne probitke, nego za boljitak Saveza, i pokreta u cjelini. No, svaki narod ima vlast koju je zaslužio, bar tako kažu pametniji od mene. Samo mogu dodati, ova agonija je počela prije 20 godina, i ne vidi joj se kraj.
Najavljeni odlazak tajnice u mirovinu neće promijeniti ništa, tzv. elitisti su odškolovali njenu zamjenicu da joj bude dostojne nasljednica, u svakom pogledu. Toga se i bojimo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu May 04, 2023 9:23 am

Na dan godišnje skupštine HRS-a je osvanuo spisak članova HRS.a u 2022.g. , neutvrđenog datuma, kao referentne točke. Da li je to nova tajnica pokazala kako namjerava raditi, sa 4 mjeseca kašnjenja, neka prosude članovi. Po meni je to ucjena, nerad, javašluk, i na kraju sramota one osobe koja prima peterocifrenu plaću.

Sam spisak govori puno. Na spisku je 90 klubova + ZARS. 16 klubova je sa 0 (hrvatski : nula!) članova. 32 kluba su sa jednocifrenim brojem članova. Na spisku su i klubovi koji su, za nadležne urede državne uprave, već mrtvi godinama... Da zaključim , više od pola klubova nema osnovne uvjete, da funkcioniraju po slovu zakona, u punom smislu riječi, u svoj svojoj punini !
To, na žalost, dokazuje moju tvrdnju od prije nekoliko godina, da je broj od 90 klubova prenapuhan, za potrebe Agitpropa HRS-a prema HZTK, i ostalim potencijalnim izvorima novaca.

Da okrug Potemkin nije samo u Zagrebu, svjedoči i primjer meni dragog kluba Jan Hus, odakle se, bez razloga, okomiše na mene. Na spisku je 10 (hrvatski, latinica : deset ! ) članova ! Kako sam samo bio u pravu, kad sam još 2016. raščlanio sve čimbenike, i tvrdio da je broj objavljen na web stranici kluba od 76 članova, debelo prenapuhan, i da su tu i mnogi kojima su se radile veze, a oni - plaćali članarinu. Oni ostali, koji nisu bili lokal-elitisti, su plaćali jer nisu, vjerovali ili ne - kosili travu ! Brajo, ne bi prošlo ni u kindergartenu ! Ali, neka njizi, da ih nema trebalo bi ih izmisliti, i staviti u udžbenike.
Da kursisti vide kako se ne bi trebalo raditi.

Moram li pisati da (opet) iz uzdaničkog kluba u Pazinu ima manje članarina, nego laureata ? Opet. I nitko ne osjeća sram ? Đon obrazi. I tako godinama...

Neću više, iako draft članka ima tri kartice, razdilit ćemo na cili svibanj, neće valit balina...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK