Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Thu Jan 05, 2023 8:04 pm

Otkazali drugi lauf, prekinuli su onu sramotu od slaloma. Skijašice mogu samo zahvaliti dragom bogu što nije bilo ozlijeđenih. Drži se još sav Bandićev kadar, dosta je bilo vidjeti imena.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 07, 2023 10:59 am

Ajde prošlo je i primanje u SNV-u. U odsustvu Sanadera, i pokojnog Bandića, novčić iz pogače je "slučajno" završio u rukama Plenkovića. Baš nas hebe ta "slučajnost", kad je riječ o "vjernim koalicijskim partnerima", kako reče premijer. Nije mora ništa mozgat, formulu mu je ostavija pokojni doktur. Evo već 33-a godina da ta čarobna formula nije omanula !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 12, 2023 1:26 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ovo ... sti_prva_d
A da tek objave koliko su cijene usluga HT-a i DT-a, u naravi iste firme ? O tome sam pisao i prije 21 godinu, sada je samo - gore. Po Hrvate, seveda.
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 13, 2023 8:39 pm

Na današnji dan se obilježava godišnjica priznanja Hrvatske. Ministre Genchera i Mocka je Politbiro vladajućih, preko svog Agitpropa uzdizao do nebesa, samo bi osvanula nova ulica s njihovim imenom, ili poprsje, ili statua u punoj veličini. Atroke Mojsije !
Narečene zemlje su nam, uz pomoć domaćih izdajnika , jamile HT, osiguravajuća društva, banke, štedionice, a potonje su nicale, s hrvatskim blagoslovom, i austrijskim korijenima, kao gljive poslije kiše. Sve go keš, ugovori na riječ, utjerivači nesretnih dužnika koji zakasne garantirani. Imao to u široj obitelji, doktorirao na tom predmetu.

Zašto ovo pišem ? Zato jer mi ne zaboravljamo naše "dobrotvore" ! Večeras ministar gospodarstva, rođeni Sarajlija, najavi da će sojino ulje trenutno pojeftiniti za 2 kune ! Nije on to obaviještavao Hrvate, mi se snađemo u bilo kojoj situaciji, to je bila direktna obavijest za Nijemce i Austrijance !

Ja, Hlebinac, pitam priku u metropoli kako će ulje do naših prijatelja ? Naivo jedna, on će ti meni, pa zar nisi čita da sada ide zadnji ešalon skijaša iz RH ? Umisto teća i gamela sa sarmama, faširancima i mesnim štrucama, puni se gepek uljem, isporučuje prijateljima, i svi zadovoljni. Tako i treba. Govorila je moja pokojna mater : Prijatelja i na kraj svita...
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Jan 20, 2023 8:25 pm

Sve za Nijemce, Nijemce ni za što ! Zvijezda sojino ulje , u boci od 1,2 l - 16 kuna u Konzumu ! Znači, litra 13,3 kune ! Džabana ! Ko će kome, nego svoj svome. Zavući, dakako.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Jan 21, 2023 7:06 am

Godinama pijemo Barcaffe, kupujem je pretežito u Lidlu. Jučer mi supruga jednog kolege amatera, nakon što mi je servirala istu, skrenula pažnju na činjenicu koju nisam znao. I ona godinama pije istu kavu, ali onu koja se prodaje u Sloveniji ! Ne zbog toga što je jeftinija, nego zato jer je bolja, kavopije odmah osjete razliku u kvaliteti ! Odmah sam se sjetio priča o proizvodima Nestle, i još nekih proizvođača kućanskih aparata, koji su liferovali robu slabije kvalitete na Balkan, i Hrvatsku, ali po većoj cijeni !
To je neokolonijalizam.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 24, 2023 7:58 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/akt ... i_ostalo_d
Cijela kampanja ZA ovakav prijedlog zakona je u znaku pokliča "mi ili oni" ! Premijer protivnike prijedloga naziva Rusofilima ! Može li se u politici niže ?
Istina je, kao što sam neki dan pisao, da kapital napada naše prirodne resurse, još od devedesetih ! Onda je to počelo stidljivo, sporadično, sada je to otvorena borba za zadnje bisere hrvatske obale. I zadnji vide da su vladajući obećali kapitalistima plaže ispred hotela, kampova, resorta, koje oni već za 2023. godinu reklamiraju kao "njihove" plaže !

Gledajući i shvaćajući što nam se sprema, Obonjan, Badija, i slični su dječja igra.
Budemo se priključili protestu u Supetru.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 25, 2023 7:10 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Jan 26, 2023 8:36 pm

Digla se cijela Dalmacija i Istra, protiv predloženog novog zakona o pomorskom dobru. To je dobro, treba zbiti redove, bez obzira na stranačke boje, iskaznice i svjetonazor. Ono dobro koje treba braniti i obraniti je toliko golemo, i vrijedno, da ga moramo ostaviti generaciji iza nas.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Feb 06, 2023 3:50 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/grl ... ajnovije_d
Kako se povijest ponavlja, "samo" je trebalo čekati 31 godinu...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK