Pozdravi i želje

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Pozdravi i želje

Postby 9a6r » Sun Jan 01, 2023 5:15 pm

Oli si posta Andrija Bombišta iz Maloga mista? ;)
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Jan 01, 2023 7:26 pm

Svi penšjunati su kroničari, samo ih većina na piše. Tako se u 2022 godini u Bolu rodilo 12 dice, isto toliko je umrlo (pretežito) staroga svita. Znači, nula-nula. Nema progresa hrvatskom narodu bez nataliteta. O tome i ptice na grani pjevaju, od početka devedesetih, pa zaludu.
Već sam prije pisao o jednom njemačkom istraživanju o natalitetu Albanaca. Mlade obitelji u Albaniji i na Kosovu imaju, u prosjeku, 4,5 djece. Kad ti isti mladi sklope brak, i razvijaju obitelj u Njemačkoj, onda imaju (prosječno) 1,5 dite ! Ne triba završit doktorat da se shvati koja su pitanja, i koji odgovori. Nije škuža za ostale narode na Balkanu, ali se u Beču, ili Minhenu, svi, manje-više, jednako ponašaju, i Srbi, Hrvati, Makedonci, Crnogorci, Albanci i muslimani. Oštar analitičar bi primjetio : "Doveo ih je sustav u red !" Ja kažem da je isuviše faktora u igri, pa na kraju ispada normalno da se u Europi ponašaju isto.
Šta triba kroničaru ? Papir, olovka, lonac kafe, tvrdi suhi kolač, zdravlja i mira. I onda misao poteče...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Sun Jan 01, 2023 9:35 pm

Bitno je da to tebe veseli ;)
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Mon Jan 02, 2023 8:45 am

Ma kako me neće veselit ? Cilo lito, najranije, kad iden po kruv, intran dvi Pilipinke, nose močo i sredstva za čišćenje, gredu lavurat po rvaskin apartmanima... Lipo se javidu, već san i ja navika na specifični, grleni, "dobar dan".
Pođen u bolski starački dom obać poznanicu, jedina (stalna) bolničarka je Malezijka, metar i lamica, meškinjasta, pitan je kako uspije okrenut stokilaše u posteju, odgovara : Mučin se, nekako, nekad mi kogod pomogne... !
U firmu od Andabake , Jako vino, već 6 - 7 godina, rade 4 Malezijca, i dvi Malezijke, oko lozja su po cili dan, rižu prute, dižu grane, beru, trgaju , maste , pritaču...U prijateljice mi je žena za čistit iz Ukrajine, od ožujka je u Bolu, vidin jon ruke i nokte, vrtin glavon, sumnjan da će to stvorenje čistiti. Gazdarica me uvjerava da dobro radi, da je imala zubnu ordinaciju u Kijevu prije rata.
Ja opet po svoju, naučija me život, da od tog radnika, za tu vrst posla, neće bit ništa ; gazdarica mi priznaje da ova čeka papire za otić u Kanadu...
Hrvatska nikome nije obećana zemlja, zato se ne moramo bojat da će nas preplaviti. I prije ulaska u Schengen smo im bili samo usputna stanica za neki bolji život. Miljuni Ukrajinaca i Rusa su "iskoristili" rat za priliku pobjeći iz matičnih zemalja, gdje im 32 godine trube o "boljem životu", kojega nikako da dočekaju.
Za koji dan, na žalost opet gren za Zagreb, vodit ženu u kliniku. Obnavljanje smještajnog dijela klinike vode nepalski radnici. Sve je bilo dobro dok nisan spomenija papire. Utekli od mene kao da sam kužan. Ujutro ih veliki kombi dopelja iz Zagorja, kad počme padat mrak ih dođe skupit. Nisan cili dan vidija da je neko donija gamele sa marendon, ili nešto slično. Stavija san prst na čelo. Zato ih i koriste jer ih besramno izrabljuju, ostvaruju ekstraprofite, bogateći se na tuđoj muci, nevolji, nepoznavanju jezika, prava, i puno drugih stvari...

Dobro si reka, puno me veseli, šta vidin oko sebe... Za popizdit.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a4db » Tue Jan 03, 2023 8:35 pm

Evo za veselje i terapiju, ja guran karijolu sa pogledom na Brač i puno mi je lipo...

photo_2023-01-03_18-51-15.jpg
photo_2023-01-03_18-51-15.jpg (317.02 KiB) Viewed 1820 times
9a4db
Site Admin

Postby 9a2jg » Wed Jan 04, 2023 8:17 am

Šta god čovik ide stariji, sve se više vraća zemlji. Kad san bija mlad, odlazak prijateljima na berbu grožđa, ili maslina, mi je bila obveza, već desetak godina mi je to uživanje, na frišku ariju, nezagađenu zemlju, odmor za dušu i tilo...
Ali, to nije sve. Prosjek godina berača je daleko iznad 60. Ta nesretna i zlokobna brojka sve govori, od nedostatka mladih radnih snaga, do pojave totalne neodgovornosti mlade generacije za ono što je neizbježno - rad !
Već dvadesetak godina, golema područja pod maslinama, u općinama Milna, Ložišće, Bobovišće, Povlja, Sumartin, Selca, ostaju neobrana. Jednoj Italiji ili Španjolskoj se to ne može dogoditi, tamo je obrađen i tretiran svaki kvadratni centimetar.
Kad nismo poslušali španjolski dobronamjerni savjet, s početka devedesetih, u svezi urbicida i apartmanizacije, ugledajmo se u njih što se tiče odnosa prema Majčici Zemlji.
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Jan 10, 2023 10:34 am

Nema me, i neće me biti još nekoliko dana, rješavam zdravstvene probleme u obitelji. Pozdrav svima, čitat ćete uskoro...
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Jan 18, 2023 8:16 pm

Počeo me onaj sterilni forum razveseljavati ! Pametnica nazionale veli da čuva log-ove više od 50 godina, a mladi junoša kaže
iLog se mora čuvati 12 mjeseci. Ne vjerujem ti da si ove tri stvari za svaku vezu napravio u zadnjih 12 mjeseci.

Bože mili, kako bi junoša reagirao da vidi moje logove, od 1967. do danas ? Garantiran infarkt. Ali, u biti ja mu vjerujem, jer je sustav tako oblikovao mlade operatore da su im logovi i QSL-ke višak, u najboljem slučaju nešto što se eventualno mora ! Zato i ne ostaje nitko, nakon pompozno najavljivanih kampova, tečajeva i druženja, sa tečajem plivanja, ili bez njega.
Sve se servira na pladnju, bez muke, bez obveza, bez odgovornosti, i po mogućnosti da radiš s tuđim radio sredstvima i opremom. Zato Savez i tavori, a podmlatka nema. Bez obzira na isplaćenu lovu za tečajce i ispite. Mentori dobijaju s drugog konta. Treći su putni troškovi i nalozi. To je njima njihova borba dala. Da se druže po Istri, za naše novce.
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Jan 22, 2023 7:37 am

Imperija uzvraća udarac ? Ili, bar to pokušava ? Kad im nije prošlo s falšim vezama, sad su mi počeli slati falše mailove, tobože od Ravnateljstva policije. Besposlen pop i jariće krsti. Uzalud vam trud svirači. Izmislite nešto novo, kroz to san proša u bivšem sustavu.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Jan 23, 2023 7:02 pm

Bravo Dino, sve potpisujem :

Martine, o čemu ti pričaš...

Dečko položi radioamaterski ispit i onda mu je teško otići u radio klub i raditi sa klupske postaje...
Pa, pomozi mu u njegovoj lijenosti i neka radi sa mobitelom.
Kad je osnovnoškolac ili srednjoškolac mogao kupiti radiostnice ... nikada ( a danas su pristipačnije nego ikada).
Za to su radioklubovi.
Ili su za "idemo štancati operatore i onda im ne dozvoliti rad sa klupske radiostanice".
Ili "idemo štancati operatore "na papiru" a one koji polože uputiti da radio sa tuđe remote radiopostaje.
I onda to uredno naplatiti. A što će taj operator koji i "zagrize" za remote naučiti? Ama baš ništa
U klubu se uči. Ispit je tek prva stepenica. Kako se radi, postavljaju antene, mete i čiste prostorije kluba.
A ako su lijeni i neda im se ići u radio klub ni ne zaslužuje se zvati radioamater.
Ili "idemo štancati operatore kojih poslije nigdje nema ... samo da se pokupi novac od HZTK.
U čemu je problem... u dvoličnosti i moralu.
I gdje je kvaka??? 22 ??

LP Dino
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK