Politika na Balkanu

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Politika na Balkanu

Postby 9a2jg » Sat Mar 12, 2022 12:56 pm

Slažem se. Kad je mirno stanje, imamo 3,5 miljuna nogometnih i turističkih stručnjaka, kad je ugroza od COVID-a bila na vrhuncu, imali smo i toliko epidemiologa, zašto se čuditi da sad imamo 3,5 miljuna vojnih eksperata, i stručnjaka za ratovanje ? Bar 550.000 ih ima potvrdu da su bili branitelji.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Mar 12, 2022 2:16 pm

https://www.index.hr/magazin/clanak/hrv ... n_ostalo_d

Krunski dokaz za moje tvrdnje iz prethodnog posta ! Operni pjevač, stručnjak za PZO i CZ !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Mar 12, 2022 3:31 pm

Oli u savezu nemamo multipraktika?
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Mar 12, 2022 8:46 pm

Yes, imamo više multipraktika, po grupama specijalnosti. Rečimo, drug Laureat je multipraktik za tajničke i predsjedničke poslove, predavač u splitskim osnovnim školama (jedan školski sat u jednoj kalendarskoj godini), predavač u Zvjezdanom selu ( 1 školski sat), operator na IZM-u, ali na svoj pozivni znak, predsjednik Povjerenstva za QSL karte, ovlaštena osoba za laganje HAKOM-u, treba li još ?
Uzdanica, kontrolni organ za bivšeg QSL managera, katalizator za Buje remote, jedan od 4 članarine iz Pazina, uzor-momak, svaka bi ga majka htjela za zeta, a i šire.
Zlatko, predsjednik Inventurne komisije, v.d. QSL manager, član IO-a, pitam se kad stigne ići u spizu ?
Puki smišlja pitanja, kako bi nadolazeći kandidati mogli imati 100 % točnih odgovora na ispitu za P kategoriju, kao tajnica i pomoćnica.
9A3DVI smišlja što mu je za raditi, jer, do sada, nismo se nagledali rezultatima njegovog "rada" !
Saša misli da mu je status odgovorne osobe HRS-a čast, a ne obveza ! Nije nikada ni shvaćao ozbiljno rad u Savezu, što bi sada... ?
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Mar 13, 2022 3:19 pm

9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Mar 15, 2022 5:07 pm

https://www.index.hr/vijesti/clanak/sef ... i_ostalo_d
A da mu netko pošalje kartu Zagreba ?
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 20, 2022 2:09 am

Sve namišteno pa i seoba naroda da se razjebe Europa i sve ispromiša ka u Americi i po svitu.Škuri godinama,desetljećima in,Hrvati out a sad Ukrajinke in sa dicon,još će ih u naše kuće i vikendice smištat.Poslin kad svrši rat će in doć muževi,braća.Dicu već u školu upisuju.E moj naivni Hrvateki.... :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 20, 2022 9:14 am

Mi, mali ljudi, koji se nosimo s svakodnevnim brigama i skrbi za svoje najbliže, ne stignemo misliti na politiku. No, politika se svaki dan očeše o nas, pa onda, makar i na tren, promislimo o pojedinoj stvari, i donesemo svoj sud.

Tako i jutros, najranije, dvije stvari mi bodu oči i paraju uši, i ne samo meni. Na radio Zagreb nas pritišću s izviješćima o teškim i neizvjesnim pregovorima čelnih stranaka tri konstitutivnih naroda u BiH, oko izrade novog izbornog zakona, i neophodnih izmjena Ustava, a kako bi se postigla jednakopravnost svakog pripadnika sva tri naroda, na svakom centimetru te države. Od kako je počeo rat u Ukrajini, meni, i svakome tko iole poznaje povijest je pred očima da i mi, odnosno BiH, imamo "svoj Krim", odnosno Neum.
I jedan i drugi teritorij su komunistički moćnici, koji su prekrajali povijest, "humano" preseljavali narode, poklanjali drugoj državi, a otimali matičnoj. U prvom slučaju Tito, u drugom Hrušćov, a operacionalizaciju je provodila komunistička partija.
U uzavreloj BiH se spominju razne opcije, u slučaju da ovi pregovori ne uspiju, pa i stvaranje trećeg entiteta. Problem je isti, kao i na Krimu, da li u tom slučaju se pozivati na višestoljetnu povijest i pravo, ili na izmijenjeni narodnosni sastav, što je sustavno rađeno, od 1945. do danas ? Naravno da sam osobno legalist, i protiv rata, ali sve što je umjetno napravljeno, uvijek titra kao potencijalna inicijalna kapisla, neželjenih verbalnih , a kako vidimo, i ratnih sukoba.

Druga stvar , koja jutros bode oči, je "vijest", više apel, iz Kijeva, tzv. surogat majki, koje nose ili su rodile tuđu djecu. Zadnjih dvadesetak godina slušamo, od uha do uha, priče, o kojima se javno ne piše, a koje su tu , pored nas, biznis koji je pun moralnih, i svakojakih drugih dvojbi. Znaju se i lokacije u metropoli, gdje su te surogat majke boravile, devet mjeseci, kolike su bile nagrade za tu "uslugu", znaju se organizatori biznisa, koje je svojedobno Katolička crkva javno anatemizirala, da bi zadnjih desetak godina utihnula. Kako, i zašto, možemo pretpostaviti, na isti onaj način, kako smo učili u školi, je vršen kupljen oprost grijeha u srednjem vijeku.
Igranje s biologijom i genima je uvijek opasno, igranje na oštrici žileta, narod to zove "izazivanje Boga i božjih zakona". U konačnici, to je grubo iskorištavanje jadnih žena koje ne mogu zanijeti, i zbog toga imaju velike psihičke, moralne i ljudske probleme. Vrte se veliki novci, a rat u Ukrajini je samo razotkrio neke od centara te nehumane, dvojbene i amoralne trgovine.
9a2jg

Postby 9a6r » Sun Mar 20, 2022 1:19 pm

U duboko korumpiranim državama zar se i može nešto normalno očekivati? U Finskoj,npr. je to naravno rijetko jer se vrlo malo korupcije,gotovo ništa.A Hrvatska? Afrika sa strujom. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Sun Mar 20, 2022 3:58 pm

Interesantno kako se stvari poslože same od sebe. Neposredno nakon što sam stisnuo Enter na prethodnom postu, pogledao sam epizodu njemačke policijske serije Komesar Schumann, na DOMA Tv-u.
U zapletu tamošnje priče policajci u postaji komentiraju kako je to i u Njemačkoj zabranjeno, pa na tisuće Njemica ide to obaviti u Poljsku. I kod njih se to smatra amoralnim, i ne u duhu načela katoličke crkve. No ima i nešto drugo. Interesantno kako su te sve surogat-majke iz zemalja bivšeg socijalističkog bloka, koje su redovito (još uvijek) slabije razvijene, i slabije platežne moći...
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK