Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a2jg » Mon Nov 29, 2021 12:10 pm

Točno, oba primjera iz mog prijašnjeg posta su tragikomična, jedan narcis, drugi kult ličnosti.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Nov 30, 2021 12:05 pm

Tijekom CQWW-a me je zvalo par RA iz Dalmacije, svi isto vele : Eno ti prijatelj Laureat radi na svoj znak s klupske lokacije ! Svakome san odgovorija isto : Sve san ja to čuo na svoje uši, a privatizacija te lokacije je počela u startu, ovo je samo politika kontinuiteta... Umra je oni koji je gori bivakova, i izvršavao Laureatove želje (čitaj , hrvatski, latinica : odrađivanje beskonačnog broja slotova onima koji su ih "zadužili"). Jer, kako reče Alen Delon u jednom od svojih filmova : Postoji i lopovsko poštenje !

Nemojte mi sad opet slat poruke di je sve šeta klupski uređaj na privatne ekspedicije, sve znan. Znan i za barba Nijemca i za Rusa, propjevala je i zemlja...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 30, 2021 11:15 pm

To je ka i kad je bilo ponestalo kabela od dvi parice,u HT-u,dok je još bija u našem vlasništvu,a znali smo di ga ima barem 200m.Na to će on: "A u PM,opet moram odoma nosit SVOJ kabel !" :lol: :lol:
Ako nismo svi podali od smija,odnija me đava. :D Umra je u 50-oj godini.Taj sa "njegovim" kabelom.
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Dec 01, 2021 2:17 pm

Počeja je prosinac. Sve pršti od YOTA aktivnosti po bandovima. Pripremija san se , ono zeru turskog jezika za učinit vezu, da mogu radit 9A21YOTA. Merkhaba i selamlama !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 02, 2021 9:27 am

Na spisku akcije YOTA2021 je 58 stanica. Jučer je bilo aktivno 3 ! Jedna na FT8, dvi na SSB. To je prosjek i presjek tipične vrste rada u tom programu. Jutros in prosjek "kvare" Bosanci i Talijani. proradili CW !
Jučer san bija cilo jutro po Supetru. Namjerno san više puta proša isprid Automat kluba, da vidin kolika je fila, za upisat se za rad na klupskoj postaji u prosincu. Ni žive duše. Sreja san jednog bivšeg RA, pitan di je članstvo. Odgovorija mi je da in je jučer znakoviti datum, pa da (možda) feštaju? Opalija san se po čelu i shvatija da san doša u to misto na krivi datum! ;)
9a2jg

Postby 9a2jg » Fri Dec 03, 2021 7:34 pm

Imao sam posjet jednog amatera, sjedili smo u mom PPS-u, i slušali gdje jedan Amer radi sa remote stanice iz Hrvatske sa svojim američkim znakom. Nema portabl 9A, nema hrvatski znak, on piči svoj... Pita mene posjetitelj : Što ga ne snimiš, i ne okačiš na youtube ? Možda i hoću, nije mu ovo prvi put, a sigurno neće biti ni zadnji !

Jedan mi je kolega pričao da je radio na FT8 stanicu iz Idaho-a, za koju se (na kraju) ispostavilo da radi preko remote stanice na Floridi !

I sada, drug Laureat i Ulip dumaju, kako govno zaviti u što vjerodostojniji celofan. Ne meže...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sat Dec 04, 2021 8:42 am

Jučer radi 9A/KM4SII preko remote Buje. Pođem na qrz.com , tamo rečeni operator nahvalio vlasnika tvrtke koja renta rečenu postaju. Nema ni slova o HRS-u i OiV-u. Tako i treba, poslužili su svrsi, više im ne trebaju. Ono što upada u oči da je tip napisao da je postaja u Bujama prva remote postaja za mlade u svijetu. Nije napisao ono što je pisalo prije, za mlade mukte, ostali uz naplatu ?
Ispada da se tuđin stara za mladež. Pretežito američku. Nije on ni župni Caritas Buje, ni slijednik Majke Tereze. On točno zna što radi, ostvaruje svoje ciljeve, a u tome mu zdušno pomažu domaće sluge. Za što, ne znam, ali, i to će se saznati, ta saznalo se i za puno veće stvari. Pomalo, ničija nije do zore sjala...
9a2jg

Postby 9a2jg » Sun Dec 05, 2021 2:44 pm

Ponavlja se priča iz prijašnjih godina, na oko 40 do 50% lokacija rade stari magarci, ili osobe starije od statusa omladine.
Dokaz više da opsjenarske priče , koje slušamo 27 godina u Hrvatskoj, nisu hrvatski specijalitet, to je zaraza gora od Covida ! Jer, kad dođu matat šolde u HZTK, ministarstvo, gradsko poglavarstvo, ili kojeg bogatog mecenu, tipa banka, ili državna firma, tko neće pokleknut, ako u zahtjevu ima na 5 - 6 mista spomenuta mladež, plus nekoliko fotki, i to je to.

Ali život nije pošten. Pod hrvatskim znakovima rade Irci, a Hrvati crnče po Irskoj, na poslovima koje Irci više neće.
Puno me zovu, puno pričaju, neću ništa pisat ovdje, montirat će mi da bunim narod.

Kad je u Rusiji bilo najteže, pod Staljinom, Hruščovom, i Brežnjevim, alkohol je bija jeftin. Svjedočim da je i u butigama firme Pivac sve jeftiniji. Plastična boca od 3 litre, 24 kune.
I crno, i bilo. Pa da se ljudi neće napit, oće, iz očaja, bezperspektivnosti, i nemogućnosti da utječe na ijednu politiku, od mjesne zajednice, kotara, grada, do države.

Sve su nam uzeli, i privatizirali, za profit, za postotak. U socijalizmu su bili puni parkovi penzionera, koji su igrali na šah na klupama, oko njih desetak kibica, djece i starih.
Svaki kvart je ima prostore naslijeđene od SSRNJ, popularno zvane "fronte". Puno penzionera, igrao se šah, i karte, pila se kafa, mineralna, sok i piva. Nikad nisam tamo vidio ni jednu jedinu osobu pijanu, a svraćao sam svaki dan.
Pomalo deložiraju klubove, jedan od "argumenata" je da nema mladih. Znači, stari članovi su manje vrijedni ? Ili, ne zaslužuju svoj klupski prostor ? Nisu li ga oni stvorili, svojim minulim radom, i izdvajanjem iz osobnog dohotka, direktno, i indirektno putem brojnih samodoprinosa ?

Zar Zvjezdano selo nije sagrađeno osobnim akcijama nas nekoliko, a poslije organiziranim radnim akcijama ? Zar nije cijelokupni trošak platio grad Split ? Zar nismo i mi, MORALI se odreći dijela sredstava, kao klub Narodne tehnike, za DVIJE kalendarske godine, jer je novca stalno falilo ? Zašto ? Da bi se sada šačica onih koji se ponašaju kao feudalci, kurčila po i sa objektom na kojemu nije pustila kaplju znoja, ni dala ni jednu lipu ? Sramota.
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 06, 2021 7:09 am

Pojam etike je nastao kao plod razmišljanja starogrčkih filozofa, koji su gledali i proučavali život oko sebe, te saželi uobičajena i prihvatljiva (po društvo) pravila ponašanja, a kako bi se ljudska zajednica razvijala normalno, bez nepredviđenih situacija i stresova.

Tako je i radioamaterska zajednica našla za shodno sažeti, i napisati sva prihvatljiva pravila ponašanja, i staviti ih u jednu knjigu, pod jedinstvenim naslovom Radioamaterska etika. Na našem području kruže dvije verzije, prijevod sa bosančice, i originalni prijevod. Obje varijante označavaju samospotiranje kao radioamaterstvu neprihvatljivo ponašanje.

Svaki dan svjedočimo tome, a tipičan dan je bio jučer, kada su se samospotirali samozvani doajen, i korisnici remote stn-a. Ne krše zakon, ali nisu prihvatljivog ponašanja. Zbog etike, u koju su se kleli. Najviše pametni Martin, eksponent HRS vrhuške, tumačio bi Etiku kako njemu paše, ima dvostruke kriterije, za "naše" i "vaše", ukratko, licemjer je, baš kao i oni koje predstavlja.
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Dec 06, 2021 2:14 pm

Možda mu zato i onu antenu na Njuškalu niko neće kupi?
9a6r

PreviousNext

Return to PHRK