Kuku lele

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Kuku lele

Postby 9a2jg » Mon Oct 19, 2015 8:56 am

Moram se javno ispričati za moju izrečenu tvrdnju da HRSVKS ništa ne radi ; sinoć smo na HTV-u vidjeli i "čuli" Tihomira, predsjednika Povjerenstva, u odori HCK-a, vokcem u džepiću, prosipa pamet u mikrofon...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Tue Oct 20, 2015 1:38 pm

Na pravila natjecanja nemam utjecaja, uostalom kao ni svi vi. Zalažem se da se sve definira i konkretizira u pravilima kako bi ubuduće izbjegli nepotrebna pisanja. No, za sada je ovako kako je.

Nemoguće je napraviti robota tako da čovjek nije potreban. Ovo pada u vodu već kod odabira kategorije.
Napravio sam (uostalom to ste vidjeli) upute i nakon što je robot zaprimio log daje se natjecatelju još jedna šansa
da provjeri kategoriju i kojem klubu pripada. Rezultat je 7 (sedam) neispravno uploadanih logova.

Sedam godišnje iskustvo s UKV robotom gdje ima po 12-ak natjecanja godišnje i još se griješi u pogledu kategorije...
Edi logovi su puno konkretniji i ne dozvoljavaju greške tipa pogrešne kolone ili tipa podataka u istoj.
Cabrillo log dozvoljava gotovo slobodno pisanje kolona i razmaka između pa sam imao mnogo problema sa upload-om
dnevnika. Napravio sam rutinu koja skanira cijeli log (sve veze) i pamti na kojim mjestima se nalaze prazna mjesta.
Pretpostavka je da ta prazna mjesta budu odjeljivači kolona. Time sam riješio 98% problema.
No neki natjecatelji i tu zakonitost zaobilaze i ne mogu izvršiti upload. U takvim situacijama je najbolje da mi se
pošalje log i u roku 10 minuta ja riješavam problem.

Dakle ne radi se o nikakvom "muljanju" nego pomoći natjecatelju da se izvrši upload.
Zar mislite da svjetski roboti rade bez "čovjeka". Pokažite mi primjer, jer ja za njega ne znam.
Dobio sam informacije od mnogih natjecatelja sa pohvalama dok od vas trojice na ovom forumu imam samo pokude i to takve da bi me trebalo objesiti jer robot ne dozvoljava upload neispravnog dnevnika. Kada to dozvoli, opet ne valja robot.
Pa dobro kada biste vi bili zadovoljni sa robotom ili čovjekom...

Idem svima na ruku, i trošim svoje vrijeme za pomoć kod uploada i niste zadovoljni. No ipak imam pozitivna iskustva sa mnogim svjetskim radioamaterima koji su se zahvalili na mojoj pomoći kod uploada i puni su pohvala za rad robota.

Dakle kada se sve zbroji, mislim da se nije rodio programer koji bi vama trojici udovoljio glede uploada logova.

Pravila će se mijenjati i to u smjeru konkretizacije rada robota tj. prilagodbe pravila robotu, a admin će dobiti ovlasti
da mijenja logove po pravilima. Od mijenjanja kategorije pa do ispravka tipfelera tipa 0/O pa sve do uploada loga i nakon isteka deadline-a. Sve u svrhu pomoći natjecateljima i u duhu hamspirita a nikako u svrhu muljanja.
Naravno, i ako robot odbije log, jedina mogućnos je da se log pošalje meni na e-mail u svrhu uploada istog.
Ili možda adminu. Ako taj način radi već 7 godina na UKV robotu, ne vidim razloga da bude drugačije na KV robotu.

Taktiziranje ili ne, nije važno. Vjerujem ti da si bio zauzet i nisi imao vremena. Zar je to isto slućaj sa 16 operatora koji su izvršili upload u ponedjeljak zadnji dan za upload!? Od toga 9 u zadnji 5 sati.

Moram se (opet!) javno ispričati ! Drugu Martinu, i Gumenom. Svojedobno sam napisao da su njih dvojica nepresušni izvori pizdarija. Pogriješio sam.Priznajem, kriv sam, po svim točkama optužnice.
Ovaj ih je nadmašio za sedam kopalja.
Kipčonge Keina vodi za dva kruga na Olimpijskom stadionu.

Ne znam kojeg bisera, iz njegovog posta da se prije dohvatim ? Dal' od onoga da svjetski roboti ne mogu raditi bez čovjeka, ili onoga da je "svijetu udovoljio, a ne može njima trojici" !!!!!!!!!!!!

Ovakvo sebeljublje nisam vidio u zadnjih dvadesetak godina ! Atroke Trogirka, koja je, puna sebe rekla : A ko će me pofalit, ako ne moja justa !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a7zz » Tue Oct 20, 2015 3:43 pm

Ha ha,poslao sam mufljuzu poruku na CCC o njegovom čestitanju prvoplasiranim u IOTA contestu uz savjet da barem javno ne pokazuje koliko je jadan.Brže bolje je to naravno izbrisao.Pa taj stvarno ništa drugo ne radi osim što vjesi na ovim stranicama i na stanici.Jedino ako netko drugi ne radi umjesto njega.Mislim,cijepa drva,uređuje vrt
9a7zz

Postby 9a2jg » Tue Oct 20, 2015 4:21 pm

Ma vidiš Viktore da je veća sterilnost HRS foruma nego u operacionoj sali u Vinogradskoj... Ako ko šta progovori da ne valja, tu su pasdarani, koji se odma ustoboče na zadnje noge, "ko sme u vožda da dira" ! Ne dao Bog da ti, u aktuelnoj temi, Miljenko neće napisati dvije kartice teksta, na tvoje dvije rečenice !
Drug Džugašvili će ti nepoćudni tekst odma stavit pod naslov, gdje ON smatra da ga treba staviti, nešto u koš, par kazni, i norma je ispunjena.

Pogledaj učesnike Kupa Jadrana, jedan jedini uzdanički klub, onaj podoban za sve sisteme, iz Supetra, gdje im je sad ta pusta zlatna mladež, na koju posisaše lovu iz HRS-a ? Pusti mladi operatori na papiru, u stvarnosti, skoro pa niko !

Priča mi jučer čovjek iz Bjelovara, od 256 članova, što me uvjeravaše pokojni Leon i predsjednik HRS-a, spali na 15 !

Ili, još bolja priča, Martin me uvijek nasmije do suza, u svoj mojoj muci, morao sam se smijat, još nisam presta. !Pametni" Martin napisa da , citiram, "čekaju lovu od Grada, da naruče od Težaka 5.000 QSL karata" ! Jebo te narod, kad je mom klubu trebalo štampat, posegli smu u džep, nas dvojica iz kluba, od mirovine uštipnuli, nikome nismo ni rekli.
To su ti oni što su navikli da uvijek plaća neko drugi. Zato me i ne čude bedasti postovi koje čitam, na raznim stranicama od Martina i Saše. Daleko im lijepa kuća.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Oct 22, 2015 11:16 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bosa ... 50877.aspx

Iz dobro obaviještenih izvora se doznaje da je Bosanac izjavio da nije znao, a Crnogorac da on nije nosio. Nema razloga da im ne vjerujemo, alpska kombinacija.
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 04, 2015 12:56 pm

http://www.index.hr/vijesti/clanak/poli ... 53680.aspx

Kako onda nećemo mi, obični smrtnici........?
9a2jg

Postby 9a2jg » Wed Nov 25, 2015 6:45 pm

Pa ljudi, da li je to moguće??????? Nisam Mladen Delić ali se pitam nakon opisa rada robota. Da nebi o programiranju, ja ču o autima:

Kupim auto sa motorom koji ima 4 cilindra, troši 4 litre na 100 km i povuče 220 km na sat. Ali nije baš tako i ja odem serviseru. I on kaže: Auto vam je dobar makar rade samo 2 cilindra, troši 12 litara i nemože više od 60 km na sat. Nema nikakvog razloga da se žalite i to će biti tako. Kad sam začuđen time on navede kako je završio hrpu škola, tečajeva i još navede masu mehaničarskog bljezgarenja zašto je to tako i gotovo.

Uopće me ne zanima što mehaničar kaže. ja samo vidim da li auto radi ili ne radi. Ako ne radi prijavim ga i odem drugom mehaničaru.

2mi, daj otkaz dok je vrijeme. IO HRS-a, dajte otkaz 2mi-u dok je vrijeme

73 Damir

Damir je to puno bolje i jezgrovitije napisao od mene, treba samo kvotati i platiti mu pivu, kad se vidimo.
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Nov 26, 2015 12:05 pm

A stari Krešin server radio kao Doxa, nije mu smetao shared server i te gluposti.
Rezultati (pricam o 9ACW) uvijek tu, brzi, korektno odrađeni.

Smanjenje broja takmičara u takmičenjima proporcionalno se povećava svakim daljim mjesecom odlaganja rezultata.
Evo, rezultati 9ACW su tek prije neki dan postali službeni. ::)

Obrada logova - nula punata. Iliti u ništa. :)

Zik, imaš pivu...
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Dec 07, 2015 3:52 pm

Od HRS-a ni "H" više nije ostao.. Već sam ranije pisao da su ARG očito "preuzele" kolege iz HSCB-a...
Tako je bilo još prošle godine na Danima tehničke kulture u Zagrebu, gdje su djeci objašnjavali i demonstrirali tu vještinu. No, dovoljno je pogledati plan aktivnosti kroz godinu pojedinih saveza.

Al' HRS-u to očito ništa ne znači.. Kaže ona stara "... mic po mic...".. ;)

A kud su predsjednici Povjerenstava (kako to gordo zvuči ! ) za rad sa mladeži, za ARG, za KV, za UKV ? Da znaju šta je čast, dali bi ostavke, a ne se tukli za te pozicije !
9a2jg

Postby 9a2jg » Thu Dec 24, 2015 11:14 am

http://www.index.hr/vijesti/clanak/bozo ... 64272.aspx

A ko će in napisat, šta ih spada, ako ne član našeg kluba ?
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK