Ajoj Damire, koji niski udarci. Za razliku od ostalih na forumu ti dobro znaš da unatoč svojim ograničenim tjelesnim sposobnostima nikada nisam izostao s radne akcije u klubu. A isto tako znaš da smo dobili nalog za iseljenje s te lokacije i da smo praktično beskućnici. Osim toga imali smo internet preko mobitela. Al' neka, svašta sam bio pa mogu biti i neradnik, ako treba...
Ovo piše Ivo iz Zadra, Damiru Caru. Ne kvotiram zbog prepucavanja, ili tuđe šporke robe, nego zbog činjenice da volonteri uvijek nekom smetaju, i da im je predvidiv završetak - deložacija. Možda sam suviše uvjerljiv, no volio bih da nije tako.
Sve lokacije koje smo imali, otete su nam, a iz klupskih prostorija deložirani. Tamo gdje smo udarali mašklinom, dok je bio krš, na Zvjezdanom selu, dobrodošli su CB-eaši i Laureatovi miljenici i podobnici, a mi, koji smo ga stvarali, ne ! Tako i treba. Staviti nulu, gateway, APRS, što sve ne, za zadovoljiti nečije tehničke apetite, a zagaditi lokaciju, nauštrb stvaratelja, istinskih radioamatera.
Tamo gdje smo na Marjanu uredili i očistili lokaciju, montirali stup, htio se uvaliti samozvani doajen. Nema veze što nije kurcen maka zadnjih 40 godina, za ijednu zajedničku stvar, samo za sebe, svoj interes, i svoju osobnu promociju.
Na drugoj lokaciji na Marjanu, gdje smo bili nazočni od sedamdesetih godina prošlog stoljeća, uskočio WiFi, mi out.
Na trećoj lokaciji na Marjanu, odakle smo radili WW conteste, novokomponirani veliki Rvati nas posvađali s DUZS-om. Dok je bio COiU, odnosi više nego bratski. Na našoj strani sve ostali isti ljudi (osim umrlih), zaključak izvucite sami...
Na četvrtoj, UKV PPS-u, lokacija izgubljena, dobro upućeni vele "prodana" za sitne pare, i velike količine vinjaka.
Na petoj, Dom omladine, ne daju nam ući, oni isti koji su sami sebi krojili radna mista, priznanja, pohvale, nagrade, jubilarne, stimulacije, i još mnogo toga, podsjeća li vas scenario na HZTK i Dalmatinsku 12. Ista rijeka...
Na šestoj, atomskom skloništu na Blatinama, koje sablasno zjapi prazno već 30 godina, nema tko potpisati rješenje !!!!!!!
Vlasnik Grad, korisnik ZTK Split, ali bolje da je prazno, nego da se useli radio klub. Načelo, kad je meni crkla krava, što ne bi susjedu dvije ? Nije zgorega napomenuti da je ZTK nudio taj prostor CB klubu Split, oni su to s prezirom odbili.
Sedmo, a sedam je biblijski broj, prostorije u pitomačkom domu HRM-e u Lori, PPS plus društvena prostorija. Zaludu nam naši članovi u (još) djelatnom sastavu HRM-a, od poručnika, do brigadira, kad ih je trebalo pogurati, RK Split je bio dobar, kad je trebalo malo govorancije istine i promocije kluba - muk. Na njihovu dušu.
Sedam smrtnih grijeha, sedam sekretara SKOJ-a, sedam gladnih godina, da ne ostane na tome, evo i osmog ! Ali ne Povjerenika, nego lokacije. U mojoj Tehničkoj školi Nikola Tesla izdvojeni PPS, koji je godinama radio, i bio lučonoša TK u školi. Devastirano, zapušteno, i nikoga nije briga...
Zato, kad čitam Ivin uradak, gorko se nasmijah, i sam za sebe procijedih : Deložacija ? Prvi put..... !?!
UDBA je naša sudba.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja