Jutros četvrti put netko me bez mog pristanka prijavljuje u viber grupu radioamatera...
Triput sam se tiho odmah odjavio... ali, brate mili, dosta...
Napišem u grupu pristojno da se znam i sam prijavit ako želim i da ne želim... Odjavim se... i potpišem kao 9A3TA...
Priča kolega sagu koja mu se dogodila, vrlo neugodna, i kažnjiva stvar, lažno predstavljanje...
Imao sam i ja nešto slično, navodnu peticiju protiv mene, s svim falsificiranim potpisima, osim jednog, organizatora te balkanske ujdurme.
Interesantno je tko se bio "uhvatio" na to ljepilo, naša uzdanica Hrle, i navodni QSL manager Marinko. Istresli su, usput, i stanovitu količinu umotvorina. Kako sijali, tako i želi.
No, nešto drugo upada u oči, organiziranost i orkestriranost napada. Jer, drugi ne radi svoj posao, a prvi mu "ovjerava" da je posao odrađen ! Govorila je moja pokojna mater da je lopov onaj koji krade, i onaj koji drži vreću...
Zakazali su sastanak IO-a za tri dana, da su radioamateri, kao što nisu, taj bi dan razvrstavali brdo karata na čekanju, brat bratu, 26 mjeseci...
No, naša uzdanica Hrle imaše muda izjaviti da mu Marinko šalje kvartalna izviješća o napretku QSL-iranja, i da je sve bolje.
Ne znam, bi li se smija, ili plaka. Ne nad izričajem, koji je za Vrapče, nego nad činjenicom da je on u to uvjerio sebe, pa onda pokušava utuviti u glavu onima koji plaćaju, a ne dobijaju, već par godina.
Ako je on stvarno uvjerio sebe u to, onda to nije slučaj za radioamatere, k tome i platiše, nego za liječnika specijalistu.
Zajedno s organizatorom peticije i kršiteljem hamspirita i hrvatskih zakona.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja