Ko je jamija, jamija...

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Ko je jamija, jamija...

Postby 9a6r » Mon Jan 20, 2020 10:59 am

Sve se tuku po repetitorima ća su ih postavili.Ne mogu doć do riči. :roll: :o More bit da su splitsku nulu utrnuli jer na njoj nikad nikoga."Čak" i na viškom rep.uglavnom muk i tišina.Pa se pitam ...di su ti pusti mladi operatori koje su naštancali svih ovih godina? Barem bi se njih tribalo ćut :?: :o :? A da nisu utekli u Irsku i Njemačku pa se tamo javljaju? :lol:
9a6r

Postby 9a2jg » Mon Jan 20, 2020 11:40 am

Začudija me je Adam, svojim zadnjim postom, on tvrdi da je korištenje DMR repetitora - napredak ! Daje čak i glupi primjer da turist u Dalmaciji može preko takvog repetitora radit na repetitoru u svojoj zemlji, ali, eto , triba malo zajebancije, ukucavanja, pa internet, i tako to...
Piše Adam, s tehničke točke gledišta, ali ne kuži namjere razbojnika i barufanata ; oni to oće samo zato što na objektima OiV-a imaju internet, pa, eto, MORAJU sklopit s njima ugovor o najmu ! Prozirna isprika, za harač, jedino slijepci to ne vide.

A da su repetitori prazni, jesu. Da mi je žao, nije. Jer, u konačnici, to nema veze s osnovnim poslanjem, prijem i predaja bez posrednika.
I na FT4 i FT8 postoje dva posrednika, dva kompjutera. Zato će se, bogu fala, svi ti učesnici brzo štufat, i vratit na SSB i CW, ko zna. Ko zna, zna, ko ne zna, sjedi, minus dva.
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Mon Jan 20, 2020 1:37 pm

Mene nije začudija.Ja san ga davno "ubra".199X,kad mi nije tija šavat QSL-ke za veze koje smo ostvarili.Preko buro-a,naravno,koji je tada radio.Još me podjebava da su njegove kartice od zlata!
Zato je na mojoj crnoj listi.Da ga čujen na ta 3.4 GHz,nebi mu da vezu.
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Jan 21, 2020 6:46 pm

https://www.slobodnadalmacija.hr/vijest ... nu-1000858

Reni , ovi me je prisluškiva dok san ti priča ! I zarezi su na iston mistu !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 22, 2020 11:34 am

Ima se,može se. :x
Vidiš, on te snima,napisa i zaradija lovu za članak. :o
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 22, 2020 11:43 am

Dakle, nakon svega, nakon financijske i upravljačke katastrofe koja nam je ostala nakon Svjetskoga rukometnog prvenstva iz 2009. godine mi želimo još. Pardon, imali smo još. Imali smo i Europsko prvenstvo 2018. godine - eno po Splitu i dalje naljepnice po prometnim znakovima o tome svjedoče - ali kako se samo svjetska prvenstva broje, kako se tamo puno veći novac vrti, tako je još jednom i ovu priču trebalo zavrtjeti.

A uz to i koju novu dvoranu izgraditi, jer sve one rupčage bez dna sagrađene prije desetak godina malo su, treba nam još jedna.

Idealno bi bilo u – Dubrovniku. Za 5000 ljudi. Da u nju stanu svi gosti s jednoga kruzera.

Svaka sličnost s "projektima" HRS-a je slučajna ! ;) Od ARG-a u Opatiji, do YOTA2020. Obrovac do Obrovca.
9a2jg

Postby 9a6r » Wed Jan 22, 2020 12:19 pm

Nigdi u svitu većih lopina i luđeg naroda. :(
9a6r

Postby 9a2jg » Wed Jan 22, 2020 8:24 pm

9a2jg

Postby 9a6r » Thu Jan 23, 2020 11:41 am

Sanja Modrić,rođena u Zagrebu,1954 god.
Diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
Specijalizirala je novinarstvo u SAD-u.U ono doba :!:
U novinarstvu je od 1979 godine.
Bila je uposlena u zagrebačkoj redakciji Borbe,Slobodnoj Dalmaciji,Novom listu,te Tjedniku.
Bila je dio NAJUŽE EKIPE koja je 1998 pokrenula Jutarnji list,zamjenica glavnog urednika,a nakon toga se vratila u Novi list,gdje je bila komentatorica i pomoćnica glavnog urednika i gdje je dočekala mirovinu u travnju 2018.
Pisala je i za Feral Tribune i druge novine.
Sad čitamo,tuče faturete u znamo čijem Telegramu.Mala je mirovina,mora se. ;)

Ova četiri "slučaja"su istinita ali ne piše ona zbog njih i poplašene love,kolega.Ako želiš,nazovi me pa možemo dalje na "zaštićenom"sredstvu veze.Da ti pojasnim neke stvari koji kao mlađi bolje vidim. ;)
LP
9a6r

Postby 9a2jg » Thu Jan 23, 2020 1:04 pm

Kad je ona specijalizirala novinarstvo u SAD-a, u isto vrijeme se učvrstio pojam tzv. free-lancer-a, ilitiga, hrvatski, slobodnjak, ili slobodni strijelac. Pratim novinarstvo na Balkanu od 60-ih godina prošlog stoljeća, broj istinskih freelancer-a bi mi stao na prste obje ruke, na cijelom Balkanu. Zašto ? Iz prostog razloga što se od novinarstva, na našim prostorima, ne može živjeti.
Alternativa ? Zaposlenje, ugovor, na rok, nema više na neodređeno vrijeme, Damoklov mač stalno visi nad vremešnijima, koji se moraju svakodnevno dokazivati, mlađe gazde rado uzimaju zato što ih može tlačit koliko hoće, i što su potrošna roba.

U svakoj od država i državica, te kvazi-država, na Balkanu ima ešalon mladih ljudi s fakultetskom diplomom, koji pišu po zadatku, svakodnevno, od hrane za djecu, do naručivanja borbenih aviona. To se zove dirigirano pisanje, to nije novinarstvo.
Šefovi, manageri i direktori tih tvrtki su samo paravan, i neophodne karike, između naručitelja teksta, i izvršitelja, pisca za šaku kuna.
Ne mogu, i neću osuđivati one koji pišu naručene tekstove, oni se bore za preživiti. Nešto slično je i sa novinarima. Penzije su jadne, i ne može se s njima preživiti.
E sada, tekstovi. Ili pišeš, ili ne pišeš. Ako pišeš, moraš pisati o zadanoj temi, i to u ozračju kako ti je zadano. Ako ne pišeš, zna se, gladuješ.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK