Adamovo pisanje o "informatizaciji" kojom se drug Hrle toliko ponosi, me navelo na razmišljanje.
Ja koji sam u toj sferi samouk, znam baratati osnovnim potezima u svakom programskom jeziku i modu, pa tako i u excelu.
I zaista, baš kao naši susjedi u BiH, i u Srbiji, možemo preko godine imati update-iranu excel listu, s imenom i prezimenom, pozivnom oznakom, oznakom matičnog kluba, da li je i koliko platio članarinu HRS-u, i da li koristi uslugu QSL biroa. To je luk i voda, ali golema brana vladajućima, jer, kad bi to uveli, sve bi maske pale, glede članstva, broja, zastupnika, laži i falsifikata. Pošto se oni kunu u poštenje, demokraciju, i zakonitost, što ih spriječava da to i provedu, ništa ih ne košta ?
Ja ću vam , dragi čitatelji, otkriti što ih košta ? Koštalo bi ih vlasti, koju su tako prigrlili, i ne puštaju je, pod ikoju cijenu.
Imam materijalne dokaze za najmanje 4 kluba, kako su "pumpali" članstvo, samo da vladajući imaju siguran broj zastupničkih ruku za ostanak na vlasti.
Vrlo lako mogu dokazati da SVI klubovi ispod 6 članova ne ispunjavaju ZAKONSKE odredbe o zakonitosti rada, odnosno, hrvatskim jezikom rečeno, latinica, nezakoniti su !
Ali, avaj, među njima je i njihov uzdanički klub u Pazinu, koji platiše HRS-u 2 ( hrvatski, latinica : DVIJE) članarine za 2018.g. !
Da smo normalna država, pala bi komanda : Gasi, ali odma !
Nije puno bolji ni drugi uzdanički klub Gomilica, šuplji su di god takneš, zrelo za rasformiranje.
Treći, u Supetru, se fali , iz pera doživotnog predsjednika, na portalu Braconline, uz fotku vječnog vladara, da su u Kupu Jadrana radila čak ČETIRI mlađa operatora. Kud one Munhausenovske brojke o 27g x 10 operatora = 270 operatora ?
Imam podatke za lijepi broj klubova da su uplaćivali članarine iz društvenih sredstava, zrelo za kazneni progon.
Bratski gradski radio klub Marjan, na papiru 40-ak članova (da bi bilo 2 zastupnika, vjerna vladajućima) , na godišnjoj skupštini 10 članova+ drug Laureat, plus Mihovil 2VQ iz RK Milna. Državotvorna štela, sve da bi ostali i opstali na vlasti, a ne kao što piše drug Hrle, "nema ko, pa moramo mi" !
Pogledajte malo na web-u spisak članova RK HFF druga Emira, šta sve nije nadopisao da bi bila dva zastupnika u skupštini, on je prema muftijama u HRS-u, u istom položaju kao Bandić prema Plenkoviću !
Nitko ne istražuje kako su u radioklubu Jan Hus nestala cca 40 operatora ? Ili, da okrenem pilu naopako, kakva je i za koga bila prethodna štela ? Za vladajuće, zna se !
Moga bi ovako do prikosutra, zajednički nazivnik mom pisanju je namjera vladajućih da, po ne znam koji put, ne prežu od ničega da ostanu na vlasti.
Tobožnja elektronska javna rasprava, elektronička skupština, samo su dio jedne šire prijevare.