by 9a2jg » Sun Oct 06, 2019 6:54 pm
Po ovom pitanju se debelo ne slažem s tobom, ali to donosi pluralizam mišljenja.
Gaf jest, ali Kosovo je teritorij koji su Ameri stvorili "neovisnom " zemljom. Svi mi znamo kako se stvara pojam neovisne i suverene zemlje, i kojim redom treba ići priznavanje, i tko je sve treba priznati. Kosovo nije ni suverena, ni neovisna, a ni priznata zemlja. Na svim poljima vidimo pritiske Amera, od ARRL-a, što je hobi, do natjecanja tipa WAE, i slično.
Sve dok se ne ispoštuje procedura, ona je kao Južna Osetija, ili Čečenija. A ne moram ni govoriti da je preduvjet svemu, "brakorazvodna parnica" s Srbijom.
I Šiptari moraju shvatiti da ništa silom ne ide, nego dogovorom. Gledao sam danas intervjue na ulicama Prištine s Šiptarima.
Do jedan svi kažu isto, da je zadnjih deset godina zemlja utonula u beznađe, i da svi mladi, ili su otišli vanka, ili se spremaju.
Njihovo stanje me podsjeća na onaj stari vic, veli : 1941.g. Jugoslavija je bila na rubu ponora, i onda smo učinili sudbonosan korak naprijed !
I Kosovo i BiH su na EU i USA sisi, i to nema budućnost, kao ni ijedan protektorat na svijetu. To su dvije zemlje gdje se ništa ne proizvodi, nego se živi od strane pomoći. A svatko tko te hrani, nešto i uvjetuje... I to nema kraja...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja