U pučkoj školi smo imali, između ostalih naslova obvezne lektire, i djelo Laža i paralaža, Jovana Sterije Popovića. Kad sam radio sastav, za prezentirati nastavniku, to mi je bila tlaka, mislio sam u sebi, što će to nama. Sada, kad sam u trećoj životnoj dobi, shvaćam intenciju naše profesorice hrvatskog jezika. Jednostavnim rječnikom, spremala nas je za život !
Ja sam danas, po olujnom nevremenu, uradio 80 km svojim automobilom, i 19 nautičkih milja trajektom, da dokažem da QSL manager laže. Oko pet uri ujutro, žena će meni u postelji : Ako po ovome vrimenu misliš ići u Split, ti si luđi od svih u HRS-u ? Jesam, i takav sam po cijelom tijelu.
Naravno da na poštanskom pretincu nije bilo ništa, uz napomenu voditelja pretinaca da sve što dođe do 16 sati u Zagreb, je ujutro u Splitu u 05:00 ! U pretincima je prije 08:00 ! Sve sam ja to znao, znam da Marinko godinama laže kompletnu hrvatsku radioamatersku scenu, ali trebao mi je materijalni dokaz, posljednji u nizu.
Naime, ja imam ono što on , ni HRS, nema, a trebali bi imati. Imam fotke svakog paketića što je došao za RK Split, zadnjih 18 godina. Tu prestaje priča, slike govore više od tisuću riječi.
Svaka osoba, koja se nečim specifičnim bavi, ima i ta obilježja. Recimo, pčelar ima jedre crvene obraze, puca od zdravlja... Onaj ko uzgaja konoplju, zamislite sami...
Nedostatak mogućnosti komunikacije je samo derivat prethodnog stanja. Rezultat zamislite sami.
P.S. Nije nikada, Renija i mene, zaboravio naš ratni drug, dečko sa Muzila. I on je jučer slao mail Savezu, na istu temu. Odgovoreno mu je, citiram, "da je sve spakirano, da će ići ovih dana"!
Odgovor njemu me podsjeća na onaj vic : Kad Mujo pere ruke, prije, ili poslije pišanja ? Za vrijeme...