Novosti sa opsega

Sve sto Vas veseli na temu PHRK

Re: Novosti sa opsega

Postby 9a6r » Sat Nov 10, 2018 8:40 am

A eto on i slični nisu valjda čuli da mi zatucani bedaci znamo za jednog Rusa,Potemkina i njegova sela. ;)
Pa nam oće prodat muda pod bubrege a i bozu.
Sve me to podsjeća na onaj đir darivanja činova u JNA.Vojne vježbe da bi osvanuli čvarci na epoletama zaslužnih drugova i stupova režima.Sve skupa gadljivo do kosti i neodrživo,to smo se svi uvjerili.Dobro ti govoriš.Od 1945 nismo se niti milimetar pomakli prema realnosti života.A i kako ćeš kad nas ovakvi vode,nažalost i tu mladost po klubovima.Malo ih je a i to malo će razjebat.
9a6r

Postby 9a6r » Sat Nov 10, 2018 9:56 am

Slušam,radim ove spec.100 znakove,Latvijce,Poljake itd.A sad će brzo Prosinac,možda i neki "naši" osvanu sa ponekim spec.znakom a? ;) :D
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 10, 2018 10:29 am

Sve me to podsjeća na onaj đir darivanja činova u JNA.Vojne vježbe da bi osvanuli čvarci na epoletama zaslužnih drugova i stupova režima.Sve skupa gadljivo do kosti i neodrživo,to smo se svi uvjerili

Reni, Reni, oli nije isto, u neovisnoj Hrvatskoj ? Oli se i ovdje ne darivaju činovi, prije odlaska u mirovinu, da bi zaslužni i provereni drug ima veću penziju ?

U Bolu, doti jedan rezervni kapetan I klase je bija Rvat, i doti jedan je radija za KOS i UDBA-u. Točno san zna, kad bi išli na pokaznu vežbu na Vis, da će se vratit s čvarkon više ! Par ih je bilo i direktora hotela, sad, u penziji su veći Rvati od Ante Starčevića ! Zec, gadiš mi se.

P.S. Zaboravija san napisat, škužaj starome čoviku, uz poklonjeni čin ide i "aktivacija" POTVRDE o PTSP-u, da bi provereni drug ima mukte autocestarinu, i pun kurac drugih pogodnosti. Osobno ih znan desetak, šta u Bolu, šta u Supetru !
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a6r » Sat Nov 10, 2018 11:02 am

Ima jedan koji je dobija PTSP od pazi,straha da mu bombu ne ubace kroz ponistru na radno misto ! Ti znaš, naravno o kojem liku se radi.Sve su radili da bi se ogrebli za veću mirovinu! Pa se ovi istinski branitelji neće ubit od jada kad sve ovo vide i čuju? To normalan čovik ne more izdurat.Sve su to kurbini sinovi,praktički ratni profiteri u malom. :x Za one velike svi znamo.Ali ima cila jedna vojska ovih nazovi malih,koji nas muzu.Jebem im sve po spisku! :evil:
9a6r

Postby 9a2jg » Sat Nov 10, 2018 11:52 am

Sluša san ja to, iz usta očevica, ne znan šta bi ti reka, malo je reć da mi se riga. Ali, jedno je točno, radi takvih , pravi branitelji imaju mizerne penzije.

Sad dolaze oni dani u Vukovaru, dani sjećanja, i pijeteta, ali i čuvene rečenice o, citiram mnoge, "sedam i po tisuća branitelja". Svi ti muzu državu, nepripadno, mnogi i sa potvrdama o invalidnosti, nisu to mali iznosi, nama, sa 45 godina staža je to pusti san. Zna se ko in je dava, zna se ko je potpisiva potvrde o PTSP-u (najčešće, jer se ne može dokazat).
Poštenome čoviku muka i pričat, a kamoli ić u raščlambu...
64g. u Narodnoj tehnici Hrvatske, 61g. u Hrvatskom radioamaterskom savezu, AKL 81g. rada, 26g. bez financiranja
9a2jg

Postby 9a2jg » Mon Nov 12, 2018 9:34 pm

Niki dan san pisa , kako san se šokira, kad san, nakon duge i teške bolesti, dobija QSL-ku od 9A6BL, našeg prijatelja Zorana.
Ali to nije sve ! On nas ne fermaje šokirati. Gledan slotove za YL100 program, drži se odlično, ide ga...
Neka meni je drago, i za jedno, i za drugo, valjda se čovik parićaje za penziju, krajem iduće godine, pa valjda konta, da se pošteno zagrijen... ;)
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 13, 2018 7:47 am

Napisa si nakon duge i teške bolesti.Ljudi će pomislit da je Zoran bija godinama bolestan,nedaj Bože.Triba si napisat kako je,a to je da svih ovih godina nije imao QSL karticu kao nažalost i toliki RA u neovisnoj RH a neki i propaloj Jugoslaviji.Kakva bila, mi,istinski RA smo je i onda tiskali i slali kolegama po svijetu.
Osobno u gradu Splitu i okolici poznajem veliki broj koji je dan danas nemaju a rade veze.Sada,u doba LoTW-a sve ih je manje ne samo kod nas i onda je takvima on alibi da je nikada i ne tiskaju.Što je najgore, takvi nas koji ih imamo i šaljemo,nazivaju zaostalim,dinosaurima,neandertalcima i sl.pogrdnim "imenima".To je taj "pravovjeran"dio RA populacije koji zapravo nikad nisu ni bili pravi,kompletni RA,pogotovo ovi koji neznaju CW vrstu rada.Tako da se njihov rad zapravo može nazvati CB-ašenjem. :( Jer CB nije isto što i radioamaterizam.Slično je ali nije isto!
Ali, ima nažalost i lijepi broj RA koji su od malena išli na tečaj,po redu polagali razrede pa nemaju QSL kartice kako prije tako i danas.Očito je da su i oni skrenuli s puta ili nikad nisu ni bili na njemu.Znam da će se takvi sada možda i ljutiti što sam ovo napisao,ali svi znamo da istina boli.Kako u "običnom",tako i RA životu.
Čuja san na svoje uši kako se sada pravdaju da ne tiskanjem kartica čuvaju šume. :?: :o Ima bit da su i ekološki osvješteni.Svaka skuža nađe muža. ;)

73,9A6R
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 13, 2018 9:26 am

Ti, a i čitatelji, dobro znate, da je to sintagma, izričaj, "nakon duge i teške bolesti", te da sa ikakvom pravom bolesti nema veze.

Pokojni je Nikša vodija CB u Splitu i Srednjoj Dalmaciji željeznom rukom, i pruskom disciplinom, rekli bi, ka da je radija u SUP-u, a... ? On ih je svih doveja u red, i svi su oni imali, i pisali dnevnik (LOG), imali i slali QSL-ke, via direkt, veliki broj ih je imao i svoje poštanske pretince.
Ima san ga i ja, no dolaskom Velikih Rvata u Poštu na vlast 91', uzeli su mi ga, bez objašnjenja, koje sam tražio. Ne triba ti vele pameti da prokužit ko stoji iza toga, onaj isti lik koji je izbacija pokojnoga Slavena iz stana u Pošti I, i koji je bio krivac što su poslije, svi otpušteni radnici (koji su NJEMU "mirisali" na Srbe i Jugoslavene) dobili sudske radne sporove, i dobili miljunske odštete.
Sigurno da mi je ime i prezime "pomoglo" da ga izgubim, a...?
Veliki Rvati su samo dali ruke...
9a2jg

Postby 9a6r » Tue Nov 13, 2018 10:36 am

tkz.koleteralna žrtva.Nisi kriv a nejeba si! :(
Ja san ajmo reć njegov zadržao.Sad je i mukte jer se sve manje koriste.Do prije par godina sam ga plaćao i to u poštanskim markicama 37kn.
Kad ja odem na oni svit,ide i pretinac u povijest.Isto kao i ova moja amaterska postaja ali i tvoja.Svjestan san toga i ne veseli me činjenica da se nitko nakon moje smrti neće baviti ovim lipim i zanimljivim hobbyjem.Rijetko današnju mladež ovo int.Zato se i smijem na one bombastične tekstove iz uzdaničkih klubova o navali mladih na radio-valove.Ima ih ali na SHF području,u njihovim pametnim telefonima. ;) Ko bi bija sritniji od mene da ima toliko mladih operatora! Ali nažalost,istina je da ih ima jako malo.U RK Marjan dva desetljeća nisu proizveli poštenog operatora.O čemu oni sad pričaju :roll: :?:
9a6r

Postby 9a2jg » Tue Nov 13, 2018 11:01 am

Mislin da se ona beštija zva Bilić, ali nisan sigur ?

Slušaj, dokle god svaki doživotni predsjednik uzdaničkog, i (ponekog) državotvornog kluba ima svog zemaljskog zaštitnika, u ZTK , ili u HZTK, dotle će se falši izvještaj prihvaćat ka pravi.

1992.g , kad se HV ustrojio (organizacijski) kao JNA, počela je popuna. Prvo su se češljali kartoni u Uredu za obranu, vadili telegrafisti, šifreri, šifroteleprinteristi. Foniste niko nije tija, u nijednu brigadu, samo bi ih poslali, ako je falija za popunu voda ili satnije veze, a i to za radit na telefonskoj centralici od 10, ili 20 brojeva, sa klapnama, i đekovima na ubadanje. Tukce-foniste se koristilo za rastezanje PTK žice, "rodila majka propalicu, da nosi motalicu", to se pivalo od početka pedesetih, do Domovinskog rata. Sad se ne piva više ništa, jer vezista NEMA.

Gledan tamo neke spotirane mladce, iz državotvornog kluba 9A1A, ovi ih feudalci pripuste malo da rade na lokaciji, sa kilovatima, ne znaju telegrafiju, nego samo cipaju SSB i DIGI.
Ustvari, Nikola, Emil i ekipa rade isto šta i Pavišić u Supetru, samo je on još "mudriji", on je da izabranim mladcima uređaje na revers, i postiga double-triple, roditelji mladaca su mu "zahvalni", ne mora se on zajebavat i učit ih radit, a to je prikaza na sva zvona, i u svim izviješćima, kao "briga za mlade" ! Moš mislit šta se on briga, jedina mu je briga za sebe, ka i uvik.

Da je poštenja i pravde u ovoj napaćenoj zemlji, ja bi natira sve koji su požnjeli puste nagrade, priznanja, i lovu, od 92', do danas, natira da sve to vrate društvu, jer in je u klubu propuh.
Nema žive duše, samo su se nafilovali uređaja, kojih ima redovito više nego klupskih operatora. U svakom uzdaničkom i državotvornom klubu u RH kompletnih mladih operatora ima za prste jedne ruke, možda san puno i reka.
Ali zato, demagoga, falsifikatora, i neprocesuiranih kriminalaca, pun FAP. Zato nam i je ovako. Jer takvi podržavaju kliku u HRS-u, koja stalno igra na uigranu shemu, s HZTK.
To nije stockholmski sindrom, iako po mnogo čemu na njega sliči, nego sindrom D-12.
9a2jg

PreviousNext

Return to PHRK